Bebeğinizin engelli doğacağını bilseniz yine de doğumuna onay verir miydiniz?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 901 gün önce görüldü

Doğacak bebeğinizin down sendromlu olduğunu bilseniz ne yapardınız?

• Kullanılan toplam oy
    4
Sizce doğacak çocuğun özürlü olduğu anlaşıldığında aldırılmalı mı ?

Rabb'im öyle bi karar aşamasında kimseyi bırakmasın. ama engel durumuna göre düşünebilirdim :(

Benim için böyle bişeyin yapılmasının tek nedeni böyle bi durum olabilir ama önce iyice arastırmak bilmek gerekir tıp ilerledi eğer kesinse ki oda belli olmuyor aslında aldırılmasa iyi aslında ama böyle bi durumda oladabilir kadınlar için çok zor bi durum.

İnsalalh kimsenin engelli bir bebeği olmaz ..Aile imkanına bağlı ailede çocuğa tek bir kişi değil de başlkasıda bakıyorsa o zman aldırmamalı.. zaten onların ömürleri kısacık uzun yaşamıyorlarki dünyayı görmek onlarında hakkı. benim görüşüm.

Çok zor bir durum .Allahtan gelen canı iraden ile almak günahtır .Bunu bir profesyonel kişi ile görüşüp karar verilmesi lazım .

Çocuk aldırmak dinim olan islam'ın kesinlikle yasakladığı bişeydir veya doğacak çocuk özürlü diye aldırmışsın ha bir insanı özürlü diye öldürmüşsün benim nazarımda ikisi de benim nazarımda aynı şeydir yani cinayettir.

her insan bir engelli / özürlü adayıdır Allah o cenini öyle yaratmış ise bir bildiği vardır o yüzden başta ailesi olmak üzere kimsenin o can üzeride hakkı yoktur.O canı o ruhu sonlandırmak cinayetten farkıda yoktur zor bir durum ama yaşama hakkı özürlü durumu nedeniyle elinden alınamaz kanaatindeyim yarın bir gün sizinde engelli / özürlü olmayacağınızın hiç bir garantisi yoktur.

Allah'a Bir Nevi Karşı Gelmek..
Rabbim Seni Öyle Sınıyo Ve isyan edip aldırıyosun.Eğer Uygulamayı Biliyosan herşeyi Göze Alıcaksın.Ne Olursa Olsun Alınmamalı.
Hayat ENGEL tanımaz.

Anne ve bebek için ölüm tehlikesi olmadıkça bebek aldırmak cinayetle aynı anlama gelmektedir.
Yaşam zorlaşacaktır ama özürlü dahi olsa o bebek kişinin canındandır. Atan bir kalbi var ise tek atımına dahi müdahale edilmemelidir.

Tamamen vicdani bir karar ..
Büyük ödülü kazanmak isteyen anne aldırtmaz diye düşünüyorum ..

Aldırmam oda benım canım allaha karsı gelemezdim :) benım kardesımde engelli ama onlardan tatlı kimse yok bu dunyada :))

aldır gitsin zaten dünya bok gibi

Aldırılmalı Onu oyLe dunyaya getirerek ne gecicek eLine

Bence kesinlikle aldırılmamalı.Sonucunda hepimizin ne olacağının bir garantisi yok.Bu olaya dini ve vicdani boyuttan bakarsak kesinlikle aldırılmamalı.Ama bazı insanlar yaşam koşullarının değişeceğini düşüneceğinden böyle bir hataya düşebilir.Bu noktada ise onlar için diyebileceğim tek şey Allah affetsin olur.Sonuç olarak bakarsak herşeyi veren alan Allah ise sağlıklı vermez miydi?Vermediyse demek ki sınavın bu yöndedir.Bunu da düşünerek hareket etmek lazım

Egoizm tavan yapmış. Yaşayacağı çevreden hiçbir keyif alamayacak olan bir canlıyı dünyaya zorla getirmek nasıl bi saçmalıktır. Aldırmazmış, o istiyor mu bakalım o şekilde yaşamayı? Cahillik zor zanaat.

Şimdi söyle bir sey var yakın çevremde gördüğüm 3 hatuna kesinlikle aldirmalisin özürlü demiş doktorlar ve hiçbiri aldırmadı hepsi de sağlıklı. Yani yanılma payları da var. Bir de Allah bizi türlü türlü şeyle siniyor bu da onlardan biri olabilir ama yine de o çocuğa da yazık onun iyiliği için aldırmak gerek. İki ucu b*klu değnek umarım böyle bir sey gelmez başıma.

Böyle bir durum söz konusu olmadan bir şeyler söylemek zor fakat çocuğun engel durumuna göre alınması gereken bir karar bu bence. Eğer çocuk hiçbir şekilde kendi kendine hareket edemez durumda ise tamamen başkalarına bağımlıysa aldırılabilir olarak bakıyorum ben,anne baba öldükten sonra o çocuğun ortada kalma durumu var. Engeli olmayan çocuk bir şekilde başının çaresine bakabilir yda bir aile yanına alabilir o çocuğu fakat engelli çocuğu bir ailenin üstlenmek istediğini çok fazla görmedim açıkcası.
Oldukça geniş çaplı düşünülmesi gereken bir durum.

bilmiyorum ben mi fazla anaç bi yapıya sahibim kesinlikle teklif dahi edemez kimse ne olursa olsun o benim canım olacak

Geri