Günlük Bazı Şeyler..

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Sen toprakta çürürsün canım kardeşim,
Ben ayakta.

Bedri Rahmi Eyüboğlu

Beni anlamadın demeyeceğim. Beni anladın. Zaten en dayanılmaz acı buydu. Sen beni anladın. Anladığın halde canımı yaktın.
Frida Kahlo

"ah be Frida, aslında seni anlıyorum lafı kocaa bir yalan.kimse kimseyi anlamaz, sen de bunu biliyordun."

"şaştım, senin hançerin bu kadar mıydı
varmadı yüreğime."

Turgut Uyar

"Ağlıyordum. O gidenler, 'Sen iyi bir insansın' diyordu.
Ve hiçbiri de aslında iyi insan sevmiyordu."

Cemal Süreya

ba

yo
rum
bu resme, ahhh be.

Md8Zma.jpg

bazen rüzgârın saçımı dağıtmasına
yağmurun yüzümü ıslatmasına
birilerinin kalbimi kırmasına izin veririm
sonra;
saçımı toplarım
şemsiyemi açarım
kalbimi kapatırım
hepsi bu...
Can Yücel

Artık ne arzum kaldı, ne de kinim. İçimdeki insanı yitirdim. Kaybolsun diye de bir yere bırakıverdim. Hayatta insan ya melek olmalı, ya doğru dürüst insan, ya da hayvan. Ben onlardan hiçbiri olmadım. Hayatım ebediyen kayboldu. Ben bencil, acemi ve zavallı olarak dünyaya gelmiştim. Şimdi artık geri dönüp, başka bir yolu seçmem imkansız. Bundan böyle bu anlamsız gölgelerin peşinden gidemem. Yaşamla yaka paça olamam, güreş tutamam. Sizler, gerçekte yaşadığınızı zannediyorsunuz. Elinizde hangi sağlam kanıt ve mantık var? Ben artık bağışlamak, ne bağışlanmak, ne sola ne de sağa gitmek istiyorum. Gözlerimi geleceğe kapayıp, geçmişi unutmak istiyorum.

Sadık Hidayet/Diri Gömülen

bugün pazar daha uyanmadı komşular
damların üzerinde kuşlar daha rahatlar
radyolarda eski şarkılar çalıyorlar bu saatlerde
gönül penceresinden ansızın bakıp geçenlere doğru
yağmur da var çok sevdiğim rüzgarda

İbrahim Sadri

"Diego'ya aşık oldum, ailem bundan hiç hoşlanmadı, çünkü Diego bir komünistti ve bizimkiler onu çok çok çok şişman Breughel'e benzetiyordu. Bunun bir fille beyaz güvercinin evlenmesini andırdığını söylüyorlardı. Her şeye rağmen 21 Ağustos 1929'da evlendik. Diego'ya; €˜Kızımın hasta olduğunu ve yaşamı boyunca sağlık sorunları olacağını unutmayın. Akıllıdır ama güzel değildir. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Her şeye rağmen onunla evlenmek istiyorsanız, rıza gösteriyorum diyen babam dışında düğüne kimse gelmedi.
€œİki büyük kaza geçirdim
Diego
Tramvay ve sen
En kötüsü sendin
Ben aşkın, acının ve devrimin kadınıyım."

-Frida Kahlo-

ama unutma, taş duvarlar arasındaki karanlığımın senden başka penceresi yok!

Sabahattin Ali

sonra bir şair çıkıp diyor ki:

''Gökyüzü gibi bir şey bu çocukluk
Hiçbir yere gitmiyor.''

Edip CANSEVER

"Aşk, 'bir kişiye adamaktır kendini' derlerdi hani. Düzeltiyorum, 'Aşk bir kişiye hep aldanmaktır' oysa ki"

Cemal Süreya

Duygulara kimse karşı koyamaz. Oradadırlar ve her türlü bastırma girişiminden bağımsızdırlar. İnsan, yaptığı bir hareket, söylediği bir söz yüzünden kendine kızabilir, ama yaşadığı bir duygu yüzünden kızamaz, çünkü duygularımız üzerinde hiçbir gücümüz yoktur.
Milan Kundera / Kimlik

Mesela bir kuş, kanadı kırıldı diye ölmez.Ama kanadı kırıldı diye kahrından ölür.Sana halimi başka türlü nasıl anlatabilirim bilmiyorum.

Frida Kahlo

Kötü kader diye bir şey yoktur, 21. Yüzyıl vardır ve bu yüzyıl yavrucuğum bir kelebeği bile intihar ettirebilir.

Jose Saramago

İnsana imtihan olarak özlemek yeter..!
Bir şehri.. Bir sesi.. Bir nefesi..

Cahit Zarifoğlu

Geri