Bazen..

Konu sahibi son olarak 3821 gün önce görüldü
Zamanla bir şey söylemez artık kırılmak bile
Sonra başka bir başlangıcın kapısında
Aynı korkularla kalakalırız
Daha önce de söylemiştim:
Kimse yoktur kimsenin kimsesizliğine...
Her şiirin gizi başka bir şiirle
Açıklar kendini
Demiştim ya, hep öyle oldu bende
Böyle katlandım kimsesizliğe
O birini ararken bile biliyordum
Hiç kimse, hiç kimse, kimse...

Murathan Mungan

Bir şarkı, birkaç tesadüfün bütün bir hayatı ele geçirdiği zamanlar... belki de hepsi bu kadardır aslında. Üst yanı yoksul düşlerimiz için bir avuç oyundur hayatımıza saçılmış, biz onları bir bir toplarken ölürüz ölürüz ölürüz...

Paranın Cinleri / Murathan Mungan

Canım. Seni görmek istiyordum kısacası. İnsan görmekle bile bazı şeylerin ağırlığına dayanabilir, avunabilir, hayal kurmaya devam edebilir.Sen anlamazsın tabi. Anlamak için insanın bazı eksik yönleri olmalı.

Oğuz Atay, Tehlikeli Oyunlar.

[YOUTUBE]watch?v=JCCLTnVQ-24[/YOUTUBE]

Birbirimizi anlayamayacağımız korkusuyla, sözcükleri gereğinden çok fazla kullanıyoruz. Konuşmamanın, iletişim kurmayı reddetme anlamına çekilmesinden, kabalık ...olarak görülmesinden korkuyoruz. Ayrıca çok fazla konuşuyoruz. Sessizlik bizi ürkütüyor. Sessizliği denetleyemiyoruz. Oysa sessizlikte, sezinlediğimiz ama tanımadığımız dürtülerin, özgürlüğün ve gelişigüzelliğin son noktası saklıdır.

Gündüz Vassaf.

Çok şey vardı anlatılacak.
O yüzden sustum.
Birini söylesem diğeri yarım kalacaktı.
Sen duydun mu sustuklarımı?"

Ne yormak istedim Seni,
Nede yormak kendimi
Çok çalıştım
Gitmeye de kalmaya da
İkisi de aynı acı, ikiside rezil
Daha öncede gitmiştim
Ama böyle kalarak değil
Böyle kalarak değil

Can Yücel

Zaten hiçbir şeyi kararında bırakamamak ve ortasını bulamamak gibi bir sorunum var benim. Epeyce göçebe yaşadım, sadece iki valizim oldu. Bir yığın insan tanıdım. Ama hep yalnızdım.

Didem Madak.

Hiçbir şey düşünmüyor, sadece kaçmak, hayatının en korkunç devirlerini geçirdiği bu yerlerden mümkün olduğu kadar çabuk uzaklaşmak istiyordu. Nereye olursa ols...un! Dağ başlarına, kimsesiz ormanlara veya kalabalık şehirlere!.. Yalnız adam akıllı uzak ve kimsenin onu bulamayacağı bir yere!..”

Sabahattin Ali
Kuyucaklı Yusuf

[YOUTUBE]xyANpmoiAYw[/YOUTUBE]

Ben Birini Öldürdüm İçimde
Şuan Şu Dakika Şu Saniye
O Kadar Acıtmış Ki Canımı
Son Arzusunu Sormadan Aldım Canını
Ben Birini Öldürdüm
Allah Bile Sormayacak Hesabını

Geri