Bazen..

Konu sahibi son olarak 3813 gün önce görüldü
Söylenecek sözün çokluğu bazen insanı dilsiz bırakır,
Tıkanır kalırsınız.
Haklılığın suskunluğu diğer suskunluklara benzemez.

Murathan Mungan.

“Bazı insanlar ve onlara ait anıların mazide kalması daha iyiydi. Hiç değişmeden, değiştirilmeden, yeniden yazılmadan, sessizce unutuluşa bırakılmalıydılar ve bu anılar albümüne yeni kareler eklenmemeliydi.”

Hande Altaylı, Kahperengi.

Neden ağladığımı bilmiyorum, diyorsun,
Çünkü bir şeyler değişiyor içinde..
Kendini ikna etmiyor düştüğün boşluk.
Bildiklerin başkalaşıyor gözlerinin önünde,
Y...abancılığı öğreniyorsun.”

Murathan Mungan

herkes gider,
her şey biter
ölür bile sultanlar...
atlar gömülür haritalara
şah ölür, piyon ölür
biter satrancı derin uğultunun
girer ölümler aynı kutuya
ama bitmez şu yarım kalmış
dilinin ucundaki mısrası insanın
ismin geliyor dilime,
bir şeyin anısı
bir tamın yarımı
asla tamamlanmayanı
terli terli üşüyorum yaz günü
şakaklarım almıyor bu sağanağı
yalnızlığın peronundayım
gelir birazdan tren, ve
geçeriz düşlerin içinden
dilimde ıslak bir türkü
iki valizde bir tenhalık
kısacık ömre sıkışmış
kaçak iki sevdalık,
ama n'olur söyle,
biz var mıydık ?

Selim Işık

Birini seçmek ve onunla yaşamaktan ibaret kaldı aşk. Artık kimse kimse için dağlar aşmıyor, ırmaklar geçmiyor, diyar diyar gezmiyor. Mecnun bütün çölleri tüketmiş, kimseye çöl kalmamış yeryüzünde. Kurumuş vahalarda seraplar bitmiş. O olmazsa öteki, o olmazsa bu, o olmazsa şu... Fark etmez, fark etmez. İlle de o. Yalnızca O. O, O, O diyen kalmadı. Kimse kimsenin o'su değil. Artık değil.

Murathan Mungan

Ne yormak istedim seni. Ne de yormak kendimi. Çok çalıştım Gitmeye de kalmaya da… İkisi de aynı acı. İkiside rezil.. Daha öncede gitmiştim; ...Ama böyle kalarak değil.....'

Akşam havasını çektim içime, sanki böyle bir şeyler yanmış da hoş bir koku bırakmış gibiydi arkasında, derin bir nefes aldım. Şeytan diyordu ki vefasızın birine âşık ol o tatlı havada, ondan sonra da kollarını göğsünde kavuşturup hayatını bombok edişini gülümseyerek seyret bir kenardan.

Emrah Serbes, Deliduman

Noktadan sonra bitmeyen yazılar,
Tamam’dan sonra bitmeyen konuşmalar,
Geçti artık, dedikten sonra geçmeyen acılar var…

1157612_10200567006318126_2084867751_n.jpg

Bazen dayanmaktır sevmek; hayat nereden vurursa vursun ayakta durabilmek
Bazen yaşamaktır sevmek; soluksuz ciğer gibi sevgisiz kalbin duracağını bilmek.
Bazen ağırdır sevmek; sevdiğine layık olabilmek.
Ve bazen hayattır sevmek; birini çok uzaktayken bile, yüreğinde taşıyabilmek.

Özdemir Asaf

Kıskan ya.
Biriyle konuştuğumu görünce trip at bana. Bi benimle konuş de. Gecenin bir yarısında uyandır, sesini özledim de. Hep senin sesinle uyuyup senin sesi...nle uyanayım. Olmuyor başka türlü, rahat uyuyamıyorum de. Benden 1 saat haber alamadığında ortalığı ayağa kaldır. Yap yani. Sahiplen. Kıskan. Sev. En çokta özle. Yüzünü görmek istiyorum de. Görüşelim olmuyor sensiz de. Haberim olmadığında kapıma kadar gel, çık dışarıya de. Tek başıma evin önüne bile çıkarma beni. Hep benden bekleme, biraz da sen özle. İhtiyacım var sahiplenilmeye. Tek taraflı olunca olmuyor, hep bir şeyler eksik oluyor..

Yavaşça kalemin kulağına eğilip dedim ki,
'bi daha onun adını yazarsan,
seni de kırarım...

Cemal Süreya

Bir şey noksandı, fakat bu neydi? Evden çıktıktan sonra bir şey unuttuğunu fark ederek duraklayan, fakat unuttuğunun ne olduğunu bir türlü bulamayarak hafızasını ve ceplerini araştıran, nihayet, ümidini kesince, aklı geride, ileri gitmek istemeyen adımlarla yoluna devam eden bir insan gibi üzüntülüydüm...”

Sabahattin Ali.

Kendisinden daha dün ayrılmış gibi taze bir hasret duydum.
Kaybedilen en kiymetli eşyanın, servetin, her türlü dünya saadetinin acısı zamanla unutuluyor.
Yaln...ız kaçırılan fırsatlar asla akıldan çıkmıyor ve her hatırlayışta insanın içini sızlatıyor.
Bunun sebebi herhalde, ‘bu böyle olmayabilirdi!’ düşüncesi, yoksa insan mukadder telakki ettiği şeyleri kabule her zaman hazır.

Sabahattin Ali

Şimdi düşünüyorum da; bir yanılgıyı, gerçekmiş gibi yaşamış olmak çok da kötü gelmiyor. Her şeyi anlıyor, herkesi tanıyor, her sorunu kavrıyor, yani kavraya anl...aya yaşlanıyordum. Bu yüzden kimseye kızamıyordum. Kimseden doya doya nefret edemiyordum. Kimseye ağız dolusu küfredemiyordum, kimseye deliler gibi öfkelenemiyordum...

Murathan Mungan

Parmak uçlarınla düşüncelerime dokundun,sonra dudaklarınla ruhumu öptün.
Seninle öylesine dost oldum ki sonunda senin bir benzerin oldum.
Seninle öyle yakınlaştım ki, zevklerin zevklerime karıştı,öyle sevdim ki seni,varlığım senin varlığının küçültülmüş bir sürecine dönüştü.
Ben zevklerim ,düşlerim, huyum ve ahlakımla senin bir benzerinim.

Halil Cibran

Geri