Bayramdan bayrama mecburiyetten birbirini arayan akrabalar

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Bana çok yapmacık geliyor ve içimden gelmez ise asla aramıyorum.
Kısacası bazı akrabalarımı verip yerine mandal almak istiyorum...
Ayrıca madem bayram küçükler büyüklerine gider bayramlaşır hoş tamam güzel.
Peki o büyükler amca ,teyze , hala ,dayı her neyse küçüklerini hiç soruyorlar mı mesela babamı kaybedeli 7 sene olacak bir kez arayıp kızım nasılsın demeyen insanları neden bayramda arayacağım ya ?

İçinizden gelmiyorsa ve rol yapmak zorunda hissediyorsanız hiç iletişim kurmayın çok daha iyidir.
Her akrabanızı benimsemek ve bağlantı kurmak zorunda değilsiniz.

birkaç bayram önce çikolatalarımı alıp yakınlardaki bütün akrabalarımı gün boyu ziyaret etmiştim. sonuç yine aynı. samimiyetsiz yüz ifadeleri, masum olmayan sözler.. değişen bir şey yok. bunlara katlanmaktansa hiç görüşmemek daha iyi. mümkünse telefonla bile.

Şükür ki hepsinin ne olduğunu son dönemlerde çok iyi gördüm. Bayramda arayacaklarımın hepsi, zaten normal zamanlarda da sürekli konuştuklarım olduğu için içim bu bayram çok rahat bu konuda.

akrabalık çok gereksiz bir şey, senin seçmediğin sadece ananın babanın kardeşi vs. diye mecburen iletişim kurduğun kişiler, aramam da sevmem de.

oggy: oruç tutmayanların utanmadan “iyi bayramlar” yazıp bayramı kutlaması…

akrabalarımla pek bi derdim yok, baba tarafımın zaten dini bayramlarla da pek işi yok ondan hiç aramam. anne tarafı bu konuda daha çok beklentiye giren taraf olsa da çok nadir iletişim kurduğumuz için bayramda da aklıma gelmez ki bi teyzemi arayayım… onların çocukları yeterince şova döküyolar zaten. allah kabul etsin bayram sinsileri sizi.

Son düzenleme:
Mecburiyetlikler dediğiniz gibi tamam da diğer sevdiklerinizi gözünüz arıyor. Onlar olmazsa olmaz değer verdikleriniz. Bayram onlar gelince keyifli hale geliyor.

Çok istedim akrabalarla iyi ve yakın ilişkilerde olmak. Yıllarca aramaya sormaya davet etmeye çalıştım. Herkesin düğününde cenazesinde oldum. Borcu olana yardım ettim. Çocukları doğdu altın taktım.

Onlar naaptı.. sadece hasta olduklarında beni kullanmaya çalıştı.

Hepsini siktirettim.

Aklıma şu videoyu getirdi kslsk
Yani illa bir taraf seçeceksem annem tarafıdır. En çok dayımı, teyzemi severim. Tabii saygıda kusur etmem ama herkes kendi dünya telasında olduğu için bu tip uzaklıklar doğal.
Akrabayı akrep soksun diye boşuna demiş olamazlar hem…

Sila-i rahim iyidir. İyi günümüz de-kötü günümüz de akrabalık bence büyük önem arz ediyor. Aralarinda sevmediklerimizde oluyor elbette, onları da tolere edelim bayramdan bayrama.. Allah'ın rızasını kazanmak adına.

Son düzenleme:
Benim annemin ve babamın mezarını senede birde olsa ziyaret etmeyen akrabamin ta geçmişini kufretmeyecegim. Eğer benden bir menfaati çıkarı varsa bulurlar beni.

birkaç bayram önce çikolatalarımı alıp yakınlardaki bütün akrabalarımı gün boyu ziyaret etmiştim. sonuç yine aynı. samimiyetsiz yüz ifadeleri, masum olmayan sözler.. değişen bir şey yok. bunlara katlanmaktansa hiç görüşmemek daha iyi. mümkünse telefonla bile.
Afedersin çok merak ettim konu ne ? Yani memnuniyetsizlikleri neye dayanıyor ?

bizim sıkı sıkıya görüştüğümüz bir avuç akrabamız var. zaten çoğu evlenmemiş, evlenen çocuk yapmamış kfjfj ailemizin en yaşlılarını kaybedeli epey oldu. kalabalık değiliz pek. o yüzden klan gibi bayram ziyaretlerine yabancıyım. bayramlaştığım, görüştüğüm akrabalarımı da severim, onların da bizleri sevdiğini bilirim.
böyle bir mecburiyet olmamalı ya, sevmediğin, seni her gördüğünde sinsice rahatsız eden insanla niye görüşesin ve bayramlaşasın? ne saçma sapan işler. gününü berbat ediyorsun o negatiflikle, herkes sevdikleriyle baklava, çikolata, sarma yesin. evet sarma. sarmaya sarma, dolmaya dolma denir. ikisi farklı. teşekkürler

Benim kimseyi arama gibi bir adetim yok, iyi mi yapıyorum bilmiyorum ama içimden gelmiyor

Geri