Bayanlar neden erkeklerden daha az üsür

Konu sahibi son olarak 4570 gün önce görüldü
yapma yaf neye gec kaldım ben bise yapmadım görmedim bilmiyorum :)

forumda adini cikardin artik bunu asla ve asla degisemiceksin :D

görmedim duymadim bilmiyorum diyemezsin artik konu acildi birkere :p

neyse ben gittim köpegimi gedircem .. cikin gezin millet hava mis gibi yasassin sonbahar :p

istedini söyleyebilirsin kardesim pek takmam zamanla zaten tanırsın ayrıyeten bir konu acmıstım onuda öylesine acmıstım ama baya bi tepki almıstı ve hera ya sor bakalım bu konu acıldında konu baslığı ne imis ne olmus olurmu :) o versin cevabını :) ben ne dersem simdi sen kendi pencerenden bakacaksın olaya :)

Benim bi pencerem yok hayata penceresiz bakiyorum vizyonum genis.:D
Sadece diklatimi cekti yoksa banane canim.

forumda adini cikardin artik bunu asla ve asla degisemiceksin :D

görmedim duymadim bilmiyorum diyemezsin artik konu acildi birkere :p

neyse ben gittim köpegimi gedircem .. cikin gezin millet hava mis gibi yasassin sonbahar :p
kacmaaaaaaaaa gel buraya ne cıkmıs nasıl cıkmıs cevap verde git:D

mini etek altına diz altı bot giyen kızlar, kömür sobasina benziyorsunuz hic seksi değilsiniz.

Asi Kaptan'dan yine dikkat çekici bir konu :)
Bilimsel bir açıklaması olduğunu biliyordum ve önceki sayfalarda açıklamış arkadaşımız .

Asıl tartışılması gereken ,biz bayların bayanlardan daha çabuk üşüdüğü halde ceketini,paltosunu çıkarıp romantizim adı altında bayana vermesi :D

Öylemiymiş.
Şahsen ben erkeklerden daha cok üsüyorum;d

bana kısın kar yağarken etekle dolsan bi tane erkek göstersenize :)

Gerekli açıklamalar arkadaşlar tarafından yapmıs zaten :S

Vücut ısımız, depolanır ve kullanılır. Ne kadar hareket halinde olursak o oranda az üşürüz. Soğuk havalarda ısı kaybı hızlı yaşanır. Üstümüze giydiğimiz kıyafetler, ısı kaybını sadece yavaşlatır. Nefes alıp verme ile de nem ve ısı kaybı devam eder. Çok sıkı giyinsek bile nefes alıp verme ile bir süre sonra mutlaka üşümeye başlarız.
Sürekli üşüyen insanlar soğuk intoleransı isimli bir sendrom yaşarlar. Bu sendromun başlıca tedavisi, spor yapmak, stressiz yaşam ve düzenli beslenmedir. Bu sendrom tıpta hastalık olarak kabul edilmemektedir. Vücudumuz ısıyı depolamak ve düzene sokmak için çeşitli yöntemlere başvurur. Hareket etmediğimiz zamanlarda vücut ısımızın %30’u kaslar tarafından üretilir. Spor yaptığınızda kas sahibi olursunuz ve böylece daha az üşürsünüz. Isı üretimi kaslar sayesinde olmaktadır. Isı üretimi beyin tarafından kontrol edilir. Hipotalamus termostat görevi üstlenerek bu görevi yapar. Hipotalamus vücut sıcaklığı çok yükseldiğinde terleme ile vücudu soğutur. Titreme ile de ısı arttırılır. Titreme kasların tamamını hareket ettirir. Sürekli titreme ve üşüme ise olmaması gereken bir durumdur. Bu nedenle, bunu yaşayanlar bir hekime gözükmelidir. Altında bir hastalık olabilir. En tanınmış hastalık, Raynaud hastalığıdır. Parmaklar sürekli üşür ve morarmaya başlar. Şiddetli kramplar olabilir. Karıncalanma ile de seyreder. Genelde duygusal nedenler ve stres ile tetiklenebilir. Böyle rahatsızlığınız varsa mutlaka hekime gidilmelidir. Ayrıca hipotiroid nedeni ile de üşüme görülebilir. Tiroid bezinin az çalışması, üşümeye neden olur.

Aslında durum öyle değildir. Gerekli açıklama budur. Sanırım en doğru yorum Ukala Sözler 'e ait.

Ek olarak,

Kaslardaki titreme hareketi dolaşımı hızlandırıp ısınmamızı sağlıyor. Vücuttaki kas oranı da yine üşüme üzerinde etkili bir diğer faktör. Kadınların vücudu ortalama yüzde 25 oranında kastan oluşurken, erkeklerde bu oran ortalama yüzde 40 seviyesinde. Vücuttaki kas oranı yükseldikçe soğuğa dayanıklılık da artıyor. Kadınların çok üşümesinin altında da bu neden yatıyor. Yani soğuğa dayanıklılık için biraz kilolu olmanın avantajlı olduğunu savunan yaygın görüş aslında hurafeden ibaret.
Joachim Latsch, "Üşümek istemiyorsanız kilo almaya çalışmayın, kalkıp hareket edin" diyor.

En saçma tartışma konusu olmuş. :D :haha: Her şey bitti az üşümemize mi geldi sıra? :D

Kendi adıma konuşuyorum. Kendimi bildim bileli üşüyorum:icon_wink:
Ama öyle soguk havada dekolte ve mini etekler giyen bayanlar üşüyorlar mı bilemem ama sağlıklarına zara veriyorlar onu biliyorlar mı acaba?

Kim demişşşşş benim yazın bile ellerim üşür :D

neyse söylemicem :D

Sarışın bayanlar daha çok üşür; esmerler çok daha az üşür.

Geri