“Başörtülü psikolog olmaz”

Konu sahibi son olarak 1194 gün önce görüldü
Al buyur, olur mu almaz mı sen karar ver
takip edin bu kadını
pişman olmazsınız

Son düzenleme:
Neden bir erkeğin boxerından, tesbihinden, takkesinden değil de kadınların eteğinden, şortundan, başörtüsünden konuşuyoruz?

Mesleklerin görev tanımında kişinin aksesuar olarak kullandığı şey madde olarak geçmez. Fiziki yeterlilik ve donanıma bakılır lakin Türkiye’de ayrıştırmak için toplumu ilk kullanılan silahtır başörtüsü.

Eskiden beri ve hala konunun buralarda olmasi cok uzucu heleki herkesce taninan sevilen takip edilen kitaplari okunan birinin bu dusunceleri savunmasi.. Bu malesef ki ezbere dusunce ve konusma bi yerlere takili kalmis olma gibi geliyor bana. Insana dair olan her sey psikolog psikiyatrist pdr uzmani olan meslek sahibi kisiler icin de gecerlidir. Kimin kime iyi gelecegini bilemeyiz, her kisi sectigi terapisti dr vb kisileri bos yere secmiyor ve herkes secimlerinde ozgur silah dayamiyorlar basiniza basortuluye gidin diye kepcukler. Bu meslege gonul vermis etik degerlere onem veren isini layikiyla yapanlara haksizliktir bu. Zihin ve empati anlayis ve hosgoruyu kosulsuz kabul eder bu meslekler cunki hamurunda var

O zaman sutyensiz de psikolog olmasin.

Hepsi sutyen taksin. .p

Ya arkadaş. Çince mi konuşuyorum ben. Türbanlı pskikolog olmaz çünkü o kadının şıhı şeyhi gavsı her ne karın ağrısı ise ona sorun. Olmaz diyecek
glimax ben örtülü üroloji hekimine muayene oldum, akabinde tedavi sürecimi yürüttü.
ne muayene ederken ne de tedavi ederken şeyhinden icazet almadı! bir hastanın bedenini tedavi edebiliyorlarken ruhunu da edebilirler.

konuya dair güzide yorumum ise; bu zihniyetin dudaklarından dökülen bir çok söz "lafügüzaf"

glimax ben örtülü üroloji hekimine muayene oldum, akabinde tedavi sürecimi yürüttü.
ne muayene ederken ne de tedavi ederken şeyhinden icazet almadı! bir hastanın bedenini tedavi edebiliyorlarken ruhunu da edebilirler.

konuya dair güzide yorumum ise; bu zihniyetin dudaklarından dökülen bir çok söz "lafügüzaf"
Bende olayim nerde o doktor. (:

dini inancı olan, dini motifler taşıyan psikiyatr ve psikologlar zaten imamlar ya da rahiplerdir. bunun için akademik eğitim alınmasına ihtiyaç yoktur. dini inancı olan bir psikiyatr bana dua etmek, tanrıya sığınmak dışında bir tavsiyede bulunursa kendisiyle çelişmez mi?

Toplumsal algıyı masaya yatirip nasıl çözüleceği konusunda heyecan verici yorumlar bekliyodum..Her bi yorum hayal kırıklığı.

Beki başörtülü threesomecı olur mu. O da olmaz.

Ay bu HK ile ilgili son olayın konusunu açsa ya birisi. Çok herecanlı.

olur olmaz o beni alakadar etmiyor ama şu benim kendi görüşüm “şahsen başörtülü bir kamu personelini ciddiye alamıyorum”
ama yine de kendileri bilir bir şey diyemeyecüğümm

Başörtülüler bu tarz olaylar haram günah diye girişmez, gerici yobaz örümcek beyinli olurlar. Olması gerektiği gibi bu işlere girişirler başörtülü psikolog mu olur bu nasıl çelişki derler. Allah sabır versin sizlere başörtüsü takan arkadaşlar. Salak olmak için başörtüsü şart değilmiş

Son düzenleme:
sadece kapalı birinin değil, dini inancı olan birinin dini motif ve ideolojileri taşıdığı için psikolog olabileceğini düşünmüyorum. bakın bunun gelişmiş ülkelerde etik zorunlulukları bile vardır, hastanın size sempati yada antipati duyabileceği hiçbir mesaj vermemelisiniz iş hasta doktor ilişkisinden başka bir evreye girebilir diye. bu kapalı giyinmek gibi gereğinden fazla açık giyinmek için de geçerli. adamın anlatmak istediği de bu ama bizim başörtü mağduru milletimiz provokatif bir başlıkla servis etmiş medyaya.

Şahsen günümüzde hala açık kapalı diye bir ayrım olması ve önyargı olması beni şaşırtıyor. Neden açık insanlara özgürlük yakışıyor da kapalı insanlar aciz gibi gösteriliyor ? Buna dinen değil de birisinin giyim tarzı açık diğerinin ki kapalı şeklinde neden bakılmıyor ? Ben açık bir insanım Kapanmayı da düşünmüyorum. Ama kapalılar ve meslek sahibi kapalı insanlar beni rahatsız etmiyor. Ve bunu bize yapan sadece kendi milletimiz maalesef. Geri kafalılık kapalı olmak değil kafanın saygıya ve hoş görüye kapalı olması demek bana göre.

Geri