Başörtü Sorununa Çözüm Bulmuşlar

Konu sahibi son olarak 3947 gün önce görüldü

''Çünkü climax'in de dediği gibi tahrikten ötürü kadınların kapanmasını isteyen erkeklerin kendisi değil, Allah'tır.''
Demişsiniz,ona ithafen sordum ben de,aksini düşünüyorsanız,ben yanlış anlamışımdır muhtemelen,o yüzden de özür dileyerek,sorularımı geri alıyorum.

Kadınların kapanmasını isteyenin Kur'an, dolayısıyla Allah olduğunu düşünüyorum ve bu konunun tartışmaya açık olduğunu dahi sanmıyorum.

Aksini mi söylüyorsun?

Kadınların kapanmasını isteyenin Kur'an, dolayısıyla Allah olduğunu düşünüyorum ve bu konunun tartışmaya açık olduğunu dahi sanmıyorum.

Aksini mi söylüyorsun?

Evet,aksini söylüyorum.
Daha önce de böyle bir muhabbet geçmişti,o zaman da söylemiştim.
Kuran'da,benim bildiğim kadarıyla,eminim ki daha iyi bilen vardır,mahrem yerlerin kapatılması yazar.
Ve saçların,mahrem yeri olduğunu düşünmüyorum.
Siz aksi düşünüyorsanız,saygım var,ama benim görüşüm bu yöndedir.

Evet,aksini söylüyorum.
Kuran'da,benim bildiğim kadarıyla,eminim ki daha iyi bilen vardır,mahrem yerlerin kapatılması yazar.

Yanlışın var güzelim .. Kuranda ki ayetleri dikkatle incelersen saçların da tesettüre tabi olduğunu anlarsın .. Hatta sana daha da net açıklayayım .. Tarif edilen örtünme şekline en yakını cilbab ( çarşaf benzeri ) türü örtünmedir ..

Bizim Dİn hocamız Kuran da örtü ismi geçiyor baş örtüsü geçmiyor boyundan aşağı kısmı kapatmamız gerekiyor. baş örtmek geçmiyor Kuran da sonucta erkekler saçtan tahrik olmaz dedi.

"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).

"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne sarkıtsınlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).

"Ay halinden kesilmiş ve evlenme için ümidi kalmamış olan yaşlı kadınlar zinet yerlerini erkeklere göstermemek şartıyla dış elbiselerini bırakmalarında onlar için bir günah yoktur. Bununla birlikte yine de sakınmaları kendileri için daha hayırlıdır." (Nûr, 24/60).

Yanlışın var güzelim .. Kuranda ki ayetleri dikkatle incelersen saçların da tesettüre tabi olduğunu anlarsın .. Hatta sana daha da net açıklayayım .. Tarif edilen örtünme şekline en yakını cilbab ( çarşaf benzeri ) türü örtünmedir ..

Size,özellikle din konusunda saygım büyüktür,benden daha iyi bildiğiniz aşikar.
O zaman,affınıza sığınarak sormak istiyorum,tesettür özellikle neden belirtilmiştir?
Demin arkadaşa da aynı soruyu sormuştum,Allah kullarını neden ayırsın ki?
Neden erkekler,nefsine hakim olamasın?
Buradan,bayanın daha güvenilir olduğunu mu anlayacağız?
Sonuçta sanırım bayanlara tahrik hakkı tanınmamış,olmaz gibi görünerek.
Bu dine iman eden herkes,bayana bakması gereken yönü zaten bilmiyor mu?
Bunun için neden ayet var?
Bunları da merak ettiğim için soruyorum,lütfen yanlış anlamayın.

150434_507168342666423_1900232313_n.jpg

Cilbab budur ..

saç olayını anlamadım sonucta erkekler kızların saçlarına bakmıyorlar baska yerlerine bakıyorlar o yerleride siz biliyorsunz

Evet,aksini söylüyorum.

Bu söylediğin yıllardan beri süregelen bir tartışma ve İslam hukuku üzerine bilgi ve söz sahibi olanların ortak düşünceleri örtünme konusunda başın, yani saçların istisna olmadığı yönünde. Ta sahabe dönemlerinden günümüze kadar gelen inanış ve uygulayış da temelde el, yüz ve ayaklar hariç örtünme şeklinde.

Benim en başta söylediğim şey de şu; bu ve bunun gibi peşin kabuller sebebiyle, yani erkeklerin zayıflığı ve senin deyiminle yobazlığının peşin kabulü sebebiyle, İslam'ın eleştiriye açık olduğu. Özü değiştirmek yerine peşinen kabul edip şekillendirmeye çalıştığı.

Bu söylediğin yıllardan beri süregelen bir tartışma ve İslam hukuku üzerine bilgi ve söz sahibi olanların ortak düşünceleri örtünme konusunda başın, yani saçların istisna olmadığı yönünde. Ta sahabe dönemlerinden günümüze kadar gelen inanış ve uygulayış da temelde el, yüz ve ayaklar hariç örtünme şeklinde.

Benim en başta söylediğim şey de şu; bu ve bunun gibi peşin kabuller sebebiyle, yani erkeklerin zayıflığı ve senin deyiminle yobazlığının peşin kabulü sebebiyle, İslam'ın eleştiriye açık olduğu. Özü değiştirmek yerine peşinen kabul edip şekillendirmeye çalıştığı.

Teşekkür ederim cevabınız için.
Sizin görüşünüze de saygım sonsuz.
Ama sizin de affınıza sığınarak söylüyorum ki,ben buna katılmıyorum.
Saçlardan tahrik olabilecek fikriyata sahip olan birey,yüzden de olur,elden de.

Size,özellikle din konusunda saygım büyüktür,benden daha iyi bildiğiniz aşikar.
O zaman,affınıza sığınarak sormak istiyorum,tesettür özellikle neden belirtilmiştir?
Demin arkadaşa da aynı soruyu sormuştum,Allah kullarını neden ayırsın ki?
Neden erkekler,nefsine hakim olamasın?
Buradan,bayanın daha güvenilir olduğunu mu anlayacağız?
Sonuçta sanırım bayanlara tahrik hakkı tanınmamış,olmaz gibi görünerek.
Bu dine iman eden herkes,bayana bakması gereken yönü zaten bilmiyor mu?
Bunun için neden ayet var?
Bunları da merak ettiğim için soruyorum,lütfen yanlış anlamayın.

Evvela neyi neden yaptığını ALLAH'tan başkası bilemez .. İman teoriyi sorgular ama akideyi değil .. Bir örnek vereyim mesela ; Kuran'da yine bir kıssa geçer ki o kıssa da bir sahil köyünde geçimini balıkçılıkla sağlayan bir halk vardır ve ALLAH o insanlara cumartesi günleri avlanma yasağı getirir .. Köylüler başlar da bu yasağa uyarlar ama gelin görün ki zamanla hafta içleri deniz de çok az balık olurken cumartesileri deniz balık kaynar ve köylülerin büyük kısmı yasağı dinlemeyip cumartesileri de balık avlarlar .. Sonunda ALLAH yasağı deldikleri için hepsini maymuna çevirir ..

Güzel kardeşim bu kıssada ki insanların tek suçu geçim telaşına düştükleri ve az ile yetinemedikleri için gibi gözükse de asıl suçları ALLAH'IN EMRETTİĞİNİN DIŞINA ÇIKMALARIDIR .. Bizlerin " ama Rabbim neden bunu böyle yapmamızı istiyorsun ki " diye sorgulama haddimiz yoktur ..

Gelelim tesettür meselesine .. Kadın albenisi üzerine yaratılmıştır ve erkekten güzel yaratılmıştır .. Erkek de bu güzelliğin farkındadır .. Burada ALLAH'ın erkekleri korumaktan çok, kadının kendi egosunu terbiye etmek için bu yasağın olduğunu sanıyorum .. Şunu hepimiz kabul ederiz ki başkaları tarafından beğenilmek ya da arzulanmak hepimizin nefsini okşar .. Kadının tesettüründe bu güdüye gem vurulmak istenmiş olabilir ama doğrusunu Rabbim bilir ..

Benim de Düşüncem kul İle Allah arasına kimse giremez ! açıksam açığım :)

heh heh ya yanlış konuya girmişim pardon ben kaçar

İsteyen başını açar isteyen kapatır, sıcaklarda yananda o ,darlığını çeken de o Sevabını alanda ALLAH'ın görevini laiğiyle yerine getirende o .
Hadi karşim başka işlere çözüm bulun.

zaten kimsenin sana açıksın diye baskı yaptığını düşünmüyorum, neye çemkiriyorsunuz?

Teşekkür ederim cevabınız için.
Sizin görüşünüze de saygım sonsuz.
Ama sizin de affınıza sığınarak söylüyorum ki,ben buna katılmıyorum.
Saçlardan tahrik olabilecek fikriyata sahip olan birey,yüzden de olur,elden de.

Bu konuda hemfikiriz, o yüzden eleştiren taraftayım zaten. Sadece anlaman gereken şu; bunu söyleyerek bana değil İslam'a, daha doğrusu genel kabul görmüş İslam hukukuna muhalefet ediyorsun.

Benim amacım var olanı söylemek, yoksa bu kaidelere zaten inanmıyorum.

Benim de Düşüncem kul İle Allah arasına kimse giremez ! açıksam açığım :)

Kimse de buna bir şey diyemez zaten ama ortada milyarlara indirilmiş bir kitap var, yani mesele bireysel değil .. Biz CutePrensly'in başına ne takıp takmadığını tartışmıyoruz, bir müminenin tesettürü nasıl olmalıdırı tartışıyoruz ..
Tesettür ayetlerine iman etmiş ama uygulamıyorsanız sadece bunun günahını taşırsınız ama kimse size cehennemlik muamelesi yapamaz ..

Evvela neyi neden yaptığını ALLAH'tan başkası bilemez .. İman teoriyi sorgular ama akideyi değil .. Bir örnek vereyim mesela ; Kuran'da yine bir kıssa geçer ki o kıssa da bir sahil köyünde geçimini balıkçılıkla sağlayan bir halk vardır ve ALLAH o insanlara cumartesi günleri avlanma yasağı getirir .. Köylüler başlar da bu yasağa uyarlar ama gelin görün ki zamanla hafta içleri deniz de çok az balık olurken cumartesileri deniz balık kaynar ve köylülerin büyük kısmı yasağı dinlemeyip cumartesileri de balık avlarlar .. Sonunda ALLAH yasağı deldikleri için hepsini maymuna çevirir ..

Güzel kardeşim bu kıssada ki insanların tek suçu geçim telaşına düştükleri ve az ile yetinemedikleri için gibi gözükse de asıl suçları ALLAH'IN EMRETTİĞİNİN DIŞINA ÇIKMALARIDIR .. Bizlerin " ama Rabbim neden bunu böyle yapmamızı istiyorsun ki " diye sorgulama haddimiz yoktur ..

Gelelim tesettür meselesine .. Kadın albenisi üzerine yaratılmıştır ve erkekten güzel yaratılmıştır .. Erkek de bu güzelliğin farkındadır .. Burada ALLAH'ın erkekleri korumaktan çok, kadının kendi egosunu terbiye etmek için bu yasağın olduğunu sanıyorum .. Şunu hepimiz kabul ederiz ki başkaları tarafından beğenilmek ya da arzulanmak hepimizin nefsini okşar .. Kadının tesettüründe bu güdüye gem vurulmak istenmiş olabilir ama doğrusunu Rabbim bilir ..

Cevabınız için çok teşekkür ederim,saygım da sonsuz.
Ben asla Allah'ı sorgulamıyorum,yanlış anlaşılmasın.
Baktığımız pencereler,çok ayrı sizinle.
Tartışmak olmasın diye de,zikretmek istemiyorum.
Genel olarak,özetle dile getirmek gerekirse,dediğim gibi,ben Allah'ın kullarını ayırdığını düşünmüyorum,hepsi bu.

ALLAH kullarını ayırır ve o ayırımda ölçü olarak TAKVAYI kullanır ..

Geri