Başkalarının yazdıklarını kendi yazmış gibi göstermek

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Çoğunlukla internet üzerindeki kişisel yorumlarda görülen bir durum. Elbette herkes internetteki kişisel yorumların tamamını veya bir kısmını kaynak gösterek paylaşabilir. İçinden etkilendiği veya beğendiği 1-2 cümleyi seçip kaynak göstermeden yazılarında kullanıp paylaşmasında da çok göze batacak bir durum yok. Ama koskoca parafın 3-5 kelimesini değiştirip kendin yazmışsın gibi göstermek saygısızlıktır. "Etik"e ve "ahlak"a aykırıdır. Bu forumda da kimi zaman karşılaşıyorum. Lütfen arkadaşlar, emeğe saygı. Belki de saatlerce araştırmanın ve uğraşın ürünü olan yazımların üzerine konmak hoş bir durum değil.

Bunu yapanlar söylenen şeye aksi bir söz söylendiğinde savunma yapamıyorlar genelde.

bunudamı yapan var yoksa sitemizde :hönk:

Başakla aynı şeyi düşünmeye başladım bende artık.İki çirkeflik yapanı sözlükte konu açmak gelenek oldu :D Tabi yanlış anlaşılmasın bu konu aynı amaçla açılmıştır demek istemiyorum.İçeriğe gelincede Mazlum abinin yorumuna +1 diyorum.

Tuhaf, en fazla şarkı sözlerini alıntılarım yazılarımda, zaten tırnak işareti bunun için var. Alıntı yapıp belirtmediysem dalgınlığıma falan gelmiştir, uyarılmayı beklerim.

başkalarının fotograflarını çalıp, kendininmiş gibi gösterenlerin kuzenleri

Herhangi bir konuyu altında kaynak olmadan açmaktan mı bahsediyorsunuz yoksa herhangi bir konuyu başka yerden alıp altına kendi adını yazmaktan mı ?

Kaynak gösterilmeden açılan konulardan bahsediliyorsa bende açıyorum , açtığım konuyu okuduğum yerde kaynak yoksa bende kaynaksız yazıyorum ama altında isim yada kaynak olan konular zaten altındaki isim ve kaynakla birlikte açılır.

Emek hırsızlığı.
Not: Lütfen yazılarımı çalmayınız. Kendi özelimi anlattığım, hatta babama yazdığım sözleri bile çalacak kadar yüreksiz olmayınız. İnsan olmaya çalışınız.

tükürük bezleri bu insanların suratı için var sanırım

eskiye dair bi ani canlandi gozumde, tam da bu basliga uyan : )
degisik bi tatmin olma sekli.

Bunu yapan kişi hakkında fikirlerinizin baştan aşşağı değişmesi normaldir. Eskiden kalemi kuvvetli, düşünebilen, zeki bir kişi olarak görürken bu çalma işlemini gerçekleştireni ( Ki kendisinin çizmeye çalıştığı tablodur bu.)

Artık sadece basit bir emek hırsızıdır gözünüzde.

Ayrıca bkz : Karşıdakini salak zannetmek

bkz : Karşıdakini enayi yerine koymak

Güzel tespit..Genelde bunu kişisel sayfalarda çokça görüyorum o yüzden kimsenin yazısını okumuyorum kendi yazdıkları olduklarına da inanmıyorum açıkcası..

Kim bu ya da bunlar bilen varsa söylesin merak ettim ..

Kişisel sayfanda zaten sağda solda beğendiğin yazıları,görselleri paylaşırsın.. çoğuda kaynak belirtmez.. olay kişisel sayfalarla mı alakalı?

Genelde ekşi sözlükten falan yürütürler, arka arkaya girilmiş mesajlar dahi olsa kılıf hazırdir. Sey biri benim hesabım diğerleri kuzenlerimin, şifreleri var ordan sey ettim. he gülüm he bebeğim der geçersiniz zira bunlarla uğraşmak zaman kaybıdır.

Sözlük yazarlarının fikirlerinin çalınması durumu. Rastladım. Bilgisizlik baş gösterince çakallıkla desteklenmek istenen aşağılık durum.

Geri