Başak Demirtaş aday olursa İmamoğlu kaybeder

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Türkiye'nin en büyük üçüncü partisinin aday çıkarmasının sakıncası nedir ki, tabii ki kendi adayıyla seçime girmesi mantıklı.
CHP en başta DEM parti ile resmi ittifak yapmış olsaydı çok farklı konumda olurdu, öyle gizli gizli flörtleşir gibi siyaset mi yapılır.
Yarısı kadar oyu olmayan İYİ parti ile ittifak yapmanın mantığı nedir ki. Üstelik sizi yarı yolda bırakacağı belli..
Seçimi kim kazanır ya d kaybeder bilinmez, AKP kazanmasın diye CHP gibi vasat bir partiyi desteklemiyor olması da gayet makul.
Yok saymaya, görmezden gelmeye çalıştıkları parti ile içten içe aslında hepsi ittifak yapmak istiyor.
Bu ülkede seçim kazanmak için Kürt seçmenin oyuna ihtiyacı var her partinin.
Üstelik Türkiye'de ki en iyi örgütlü parti olan DEM partidir, kendilerine bir yol çizdiler, siyasi tecrübesi yeterli olmasa da doğru bir aday tercih edildiğini düşünüyorum.

Genel seçim atmosferi ile yerel seçimi kıyaslamak doğru değil. Ama o dönem için söylemem gerekirse eğer; HDP zaten süreci Erdoğan karşıtlığı üzerinden götürdü. Bu başlı başına bir hataydı. Kendi programını öne çıkarmadı yada çıkaramadı. Taban da baskılayınca rejimin değişmesi adına herhangi bir talepte bulunmadan KK’ya destek verdi(neredeyse tek kriter ülkücü Mansur’un aday olmamasıydı). Ki nitekim bu kurultaya gitmelerine, iki genel başkanın görevi bırakmasıyla sonuçlandı. Geçmişte hata yapıldığı açık. O günün şartlarında ben de HDP’nin aday çıkarmasına karşıydım. Ola ki bu rejimin ilk turda değişme ihtimali varsa(muhalefetin bir kısmında bu beklenti vardı) ve bu HDP’nin çıkaracağı aday nedeniyle değişmezse büyük sorumluluk almış olacaktı. Onlar da bu topa girmedi. Sürecin analizi baştan yanlıştı.
Kisacasi CHP den cekindi diyorsun.
Simdi de durumlar farkli degil Mazlumcum.
Kiyaslamak neden dogru olmasin?
Yerel secimlerden sonra genel secimin havasini belirleyecek gelismeler, yerel secimlerde olan tutum olacak.

Kisacasi CHP den cekindi diyorsun.
Simdi de durumlar farkli degil Mazlumcum.
Kiyaslamak neden dogru olmasin?
Yerel secimlerden sonra genel secimin havasini belirleyecek gelismeler, yerel secimlerde olan tutum olacak.
CHP’den değil, genel olarak hem kendi tabanından ve hem de muhalif kamuoyundan çekindi bence. CHP’den niye çekinsin. Hangi parti yönetimi olursa olsun tabanının birkaç adım önünde olmalı. HDP de bu yoktu. Doğru bir süreç yürütülmedi kendi içlerinde. Her dönemin kendi koşulları var. Yerel seçimlerde takınılacak tutum genel seçimleri etkilemez. TR’de siyasi süreçlerin değişmesi, unutulması 24 saat bile sürmez.

HÜDA-PAR in şöyle bir tane videosunu göster HÜDA-PAR mitinglerinde türk bayrağı varken, dem mitinglerine bak birde sende ki şey hesabı düşmanımin düşmanı dostumdur
Kardeş bir şeyi de kendiniz bulun ya. "Çıkar göster" furyası alenen yalancılığınızdan mı kaynaklanıyor yoksa internette arama yapmayı bilmemenizden mi sen de bize onu söyle şimdi.

Al çıkarıp gösteriyorum, enine boyuna incele ama tamam mı? Soracağım tam olarak kaç kere Kürdistan demiş bir röportajda? Herifin röportaj verdiği internet sitesinin ismi Kürdistan ya dalga mı geçiyorsun insanların aklıyla?

https://www.kurdistan24.net/tr/story/72506-Bu-coğrafyanın-adı-Kürdistan’dır

Al bu da Hüdapar mitinginde terör sempatizanlığı. Adamın üzerinde hücum yeleği var, gelmiş arkada bir yerde Türk Bayrağı var diye bize cihatçı bölücü katil sürülerini savunuyorsun utanmadan. Aklını kiraya mı verdin kardeş sen?

1707087133585.jpeg

CHP’den değil, genel olarak hem kendi tabanından ve hem de muhalif kamuoyundan çekindi bence. CHP’den niye çekinsin. Hangi parti yönetimi olursa olsun tabanının birkaç adım önünde olmalı. HDP de bu yoktu. Doğru bir süreç yürütülmedi kendi içlerinde. Her dönemin kendi koşulları var. Yerel seçimlerde takınılacak tutum genel seçimleri etkilemez. TR’de siyasi süreçlerin değişmesi, unutulması 24 saat bile sürmez.
Görürüz bebegim.d

Ee doğruya doğru çok güzel konuşmuş ağzına sağlık sırrı baba seviliyorsun <3

Geri