Tarif Bademli Kabak Tarator

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
bademli-kabak-tarator-t.jpgBademli Kabak Tarator Malzemeleri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kabak
1 diş sarımsak
1,5 su bardağı süzme yoğurt
2 – 3 yemek kaşığı taze peynir
1 yemek kaşığı susam yağı
Tuz
Üzeri için Malzemeler
1 avuç file badem
Susam yağı
Tavanızı ocağa alın ve zeytinyağı ilave edip ısıtın.
Rendeleyip suyunu sıktığınız kabakları tavaya alın ve soteleyin.
Ezilmiş sarımsağı da ilave edip sotelemeye devam edin.
Bir karıştırma kabında süzme yoğurt, taze peynir, susam yağı ve tuzu karıştırın.
Üzerine pişirdiğiniz kabakları ekleyip karıştırın.
Hazır olan yoğurtlu kabağı tabağa yayın.
Son olarak tavada kavurduğunuz bademlerle süsleyerek servis edin.

Bademli Kabak Tarator

Hmm bademli denemedim ama kabak tarator her türlü yenir yaa. Canim kabak😍

tatlı gibi bişey sandıydım
değilmiş

Kabağı çok severim ben 😊

çitme ne? bunlar değil herhalde bahsettiğin, bi tür ot mu? çimen mi demek istedin yoksa? : ))

Ekli dosyayı görüntüle 133912
=)))
Sen beni güldürdün Allahta seni güldürsün Döngü=))
Çintme yazacaktım bir harf eksik yazmışım ahahah
Kabak Çintmesi taratorun zeytinyağlı, salçalı ve de soğanlısı. Adana taraflarında çok acı pul biber ya da salbaş biberi dediğimiz biberden yapılan salça eklenir.
Çitilemek değil yani kabak çitilemesi olabilirmiş aslında ahaha

=)))
Sen beni güldürdün Allahta seni güldürsün Döngü=))
Çintme yazacaktım bir harf eksik yazmışım ahahah
Kabak Çintmesi taratorun zeytinyağlı, salçalı ve de soğanlısı. Adana taraflarında çok acı pul biber ya da salbaş biberi dediğimiz biberden yapılan salça eklenir.
Çitilemek değil yani kabak çitilemesi olabilirmiş aslında ahaha
te allahım çintme desene, ben de ne diyor bu diyorum..: )))) biliyoz onu herhalde ama niye ilişkilendiremedim ki.: ))

te allahım çintme desene, ben de ne diyor bu diyorum..: )))) biliyoz onu herhalde ama niye ilişkilendiremedim ki.: ))
Evet çağrışım yapması gerekirdi aslında ama ya henüz uyanamadın ya da çamaşır makinen bozuldu çitilemen gerekebilir ya da gerekecek kötüyü çağırıyorsun bak yine.p

Evet çağrışım yapması gerekirdi aslında ama ya henüz uyanamadın ya da çamaşır makinen bozuldu çitilemen gerekebilir ya da gerekecek kötüyü çağırıyorsun bak yine.p
uyanamadım değil de uykum gelmiş olabilir. : ))

çitme yazan sensin, çitilemek diye yorumlayan yapay zeka, benim çamaşır makinemin ne günahı var acabaaa?: )

uyanamadım değil de uykum gelmiş olabilir. : ))

çitme yazan sensin, çitilemek diye yorumlayan yapay zeka, benim çamaşır makinemin ne günahı var acabaaa?: )
İşte bunlar hep diğer konudaki trafik kazası diyeceğim ama yemez evet jkldlşdal
Yapay zekayı da alt etmiş olduk bu arada. Bu çağrışım silsilesinin sonucu. Sende çitmenin çitilemeye çağrışım yaptığını düşünen zihnim, bana oyun oynayıp çitilemekten çamaşır makinesine çağrışım yaptırdı. Kaldı ki çitmeyi de yapay zeka uydurmuş ahaha
Olan da taratora oldu bu arada=))

Karamelize soğan ve havuçla birleştiğinde enfes birşey oluyor.

Geri