Babanın anneyi dövmesine şahit olmak..

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 593 gün önce görüldü
Hiç şahit olmadım ama;
Eminimki ilerde kötü bir hatıraya sahip olmaktır.:(

Hatıradan ziyade sıradan bir durum olunca çocukta şiddete eğilimli bir hale geliyor.

Eğer öyle bir duruma şahit olsaydım çok ciddiyim öldürürdüm.

Ne güzel forumda kimsenin annesi dayak yememiş. Hep diyorum bu forum müthiş..

Yapmadı yapmaz da. Yaparsa çok kötü şeyler olur.
Bir gün sinir krizi geçiriyordum babam da sinirlendi elini kaldırdı aha dedim vuracak :d duvara vurdu parmakları çatlamıştı :\
Ne kadar kontrolünü kaybederse kaybetsin ailesine zarar vermez bence. Öyle düşünüyorum bu saatten sonra da yapmaz herhalde galiba sanırım

O zaman şiddete eğimli, sinirli erkek yok mu? Bir insan neden karısını döver ya da el kaldırır anlamamakla birlikte; en kibar, en bilgili, en kültürlü, en naif adamların bile gözlerinin döndüğüne şahit oldum. Allah hayırlı, içinde merhamet duygusu taşıyan , mantığını kaybetmeyen insanlarla karşılaştırsın.

Hıı hıı
Peki çocuk öpüştüklerine,seviştiklerine şahit olunca (defaatle)o dediğiniz psikolojik şeylerden olmuyor muymuş?
Onu da bi şeedin.

Son düzenleme:
Hıı hıı

Peki çocuk öpüştüklerine,seviştiklerine şahit olunca (defaatle)o dediğiniz psikolojik şeylerden olmuyor muymuş?

Onu da bi şeedin.
Evet, o durumda da cinsel kimliğini oluşturma açısından bazı sorunlar yaşayabilir ve bu durum da çocuklarda ters tepebilir. [emoji849] Çocuk yetiştirmek çok ciddi bir olay, ama bu bilinçte ebeveyn de kalmadı pek.

Dipçelerce: Artık çocuklar sürpriz yumurta gibi kaderine terk edilerek yetiştiriliyor.

Son düzenleme:
Evet, o durumda da cinsel kimliğini oluşturma açısından bazı sorunlar yaşayabilir ve bu durum da çocuklarda ters tepebilir. [emoji849] Çocuk yetiştirmek çok ciddi bir olay, ama bu bilinçte ebeveyn de kalmadı pek.

Dipçelerce: Artık çocuklar sürpriz yumurta gibi kaderine terk edilerek yetiştiriliyor.

Hiç bilmiyorum.ss
Otobüste,sokakta öpüşmek normal bir şeymiş diyolla başka bi konuda.
Neyse ki otobüste sokakta hiç çocuk yok.

Çocuk her şeyi kaydeder.. Kayıtlarını okuyamasa bile o kayıtlar her hareketini şekillendirir..

Kendi babasından baskı görüp, aynısını ailesine yaşatan bir baba ise yapar. Şahidim 1 kez yaptı..Şimdi önem verse ne.:1744328xc4pwxo3z1::1744328xc4pwxo3z1:

Dövmek gibi bir huyu olmasa da despotluğundan ötürü çıkan kavgalar ve barışlara denk gelince korkudan olduğun yer de taş kesilirsin. Bikeresinden peder bir şeye sinirlenip evde terör estirmişti. Korkudan göz göze gelmemek için 1 saat gardolap da saklandığımı hatırlıyorum. Tabi korkudan portmantoya saklanmışım , ayakabılarını alıp çıkıcakmış. Kapakları açtıktan sonra ki korkuyu hala unutamam o neydi lan öyle.

"Napıosun lan burda" sorusuna "ben bişi demedim valla baba" diye cevap verdiğimi hatırlıyorum. Bişi demeden çıkıp gittikten 20 dakika sonra çıkmışımdır portmantodan.Tabi valide ağlıyor bi yandan , ne oldu diye sarılmaya gittim valideye dönüp "yeter be" diye bir çarptı tokatı.Ulan neye uğradığımı şaşırmıştım.

Sonra sarılıp birlikte ağlamıştık. Peder çok despot ve sinirli biri , o sessizliği zaten en korkutucu olan. Kayış cezası vardı ama , eğer bir suç işlediysen ya da bir şeyden ötürü sinirlendirdiysen eline deri kayışı yerdin. Vurmaya çalıştığı anda gözleri kapatıp reflexen elini çekersen siniri ve kayışın ele inme şiddeti katlanırdı.

Bikeresinde kavganın arasına daldım , güya annemi kurtarıcam. Nerden geldiğini bilmiyorum ama kafama bi sandalye indiğini hatırlıyorum muhtemelen annem vurmuştu .d yerde yatarken sandalyeyi üzerimden kaldırmıyordum , kaldıramıyordum zaten ama sandalye üzerimdeyken saklandığımı beni görmediklerini düşünmek istiyordum. Ulan her sinir harplerinden sonra teselli oluyordu ama. Anne ya , babaya olan kızgınlıktan vurduğu yer acımıyordu be..

Son düzenleme:
O anda burada yazılanların yarısının bile yapılamayacağına eminim.

bizim ailede dövme gibi bir eylem hiç olmadı olmaz da.
şayet şahit olsaydım babamın eline yapışırdım.

Geri