Azıcık Sohbet Edelim

Konu sahibi son olarak 2390 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konu yeni degil, bizim forum hanimlariyla sohbetimiz yeni :)
Bizce, sadece "Benim bedenim benim kararim, size ne?" diyerek cozulemeyen bir konu maalesef.
Dahil olan arkadaslar ile hissettiklerimizi ve dusuncelerimizi paylasip. Bu konu ile ilgili bazi hayatlara dokunmak adina neler yapabiliriz onlari konusuyoruz.
Dusuncelerinizi ve hissettiklerinizi paylasmak isterseniz, seve seve okuruz sevgili aegishjalmur.

Tamam, ortadan dalabilirim o zaman .)

Öncelikle güzellik büyük oranda göreceli bir kavram değil, yapacak bir şey yok.

Durduk yere metroda otobüste sokakta kadınları çevirip “aaa ne kadar da çirkinsin sokağa çıkmasana” diyen bir insan görmedim açıkçası .p

Ama şöyle de bir gerçek var, beğenilmek güzel bir duygu, dolayısıyla kadınlar da beğenilme arzusuyla (yine büyük oranda) en basit örnek makyaj yapıyor???

Kendine makyaj yapan kadın evinde de düğüne gittiği zamanki makyajını yapar o zaman .p

Tamam, ortadan dalabilirim o zaman .)

Öncelikle güzellik büyük oranda göreceli bir kavram değil, yapacak bir şey yok.

Durduk yere metroda otobüste sokakta kadınları çevirip “aaa ne kadar da çirkinsin sokağa çıkmasana” diyen bir insan görmedim açıkçası .p

Ama şöyle de bir gerçek var, beğenilmek güzel bir duygu, dolayısıyla kadınlar da beğenilme arzusuyla (yine büyük oranda) en basit örnek makyaj yapıyor???

Kendine makyaj yapan kadın evinde de düğüne gittiği zamanki makyajını yapar o zaman .p

Iste konuya otradan dalinca olmuyor sevgili aegishjalmur...
Hic birimiz guzelligin goreceli oldugunu savunmadik. Guzellestirmek istediklerimizi guzellestirmeye devam etmemiz gerektigini de ayrica vurguladik aslinda.
Olayimiz cok baska ama benim tekrar uzun uzun yazmaya hic halim yok.
Bir gun usenmez konuyu okur ve hali hazirda var olan bir cok kadinin psikolojisinin bozulmasina sebep olan bu durum icin bir cozum uretmek isterseniz, basliga yeniden bekleriz.
O zamana kadar, keyifli forumlar dilerim.
Selametle...

Iste konuya otradan dalinca olmuyor sevgili aegishjalmur...
Hic birimiz guzelligin goreceli oldugunu savunmadik. Guzellestirmek istediklerimizi guzellestirmeye devam etmemiz gerektigini de ayrica vurguladik aslinda.
Olayimiz cok baska ama benim tekrar uzun uzun yazmaya hic halim yok.
Bir gun usenmez konuyu okur ve hali hazirda var olan bir cok kadinin psikolojisinin bozulmasina sebep olan bu durum icin bir cozum uretmek isterseniz, basliga yeniden bekleriz.
O zamana kadar, keyifli forumlar dilerim.
Selametle...

İlk postun ilk paragrafını ve bir alttaki yazılanı okudum...

Sadece bunlarla ilgili yorumu yapayım o zaman.
Instagram’da gördüğün güzel vücutlu kadınların paylaşımından etkilenip, güzel görünmek uğruna sağlığını kaybeden kişi yaş olarak küçükse sıkıntı anne babada, yok değilse bilmiyorum ne denir?
Buradan tavsiye değil, psikolojik destek alınmalı.

İlk postun ilk paragrafını ve bir alttaki yazılanı okudum...

Sadece bunlarla ilgili yorumu yapayım o zaman.
Instagram’da gördüğün güzel vücutlu kadınların paylaşımından etkilenip, güzel görünmek uğruna sağlığını kaybeden kişi yaş olarak küçükse sıkıntı anne babada, yok değilse bilmiyorum ne denir?
Buradan tavsiye değil, psikolojik destek alınmalı.

Psikolojik destek ve ya tavsiye alsinlar diye acmadim basligi. O konuda bir egitimim yok, yazan hanimlarinda bu konuda egitimli kisiler oldugunu sanmiyorum.
Boyle konularla sorun yasamis, dersler cikarmis kadinlar olarak hem kendimiz hem de yasi kucuk kardeslerimiz icin bir seyler yapabilir miyiz diye sormak icin actim konuyu.
Nitekim, ben ekran ardindan degil, birebir hayatlara dokunarak kadinlara ve kiz cocuklarina cok seyler katabilecegimizi biliyorum.
Ne denir biliyor musunuz? Hayatinizdaki, sanal olmayan, yani basinizda, gozlerinizin onundeki kadinlara, sen cok degerlisin denir. Seni seviyorum, sen tamsin, herhangi bir seyi degistirmen ya da herhangi biri gibi olman gerekmiyor denir. Kendini sevmekte zorlaniyorsan benim sana olan sevgimi goz ardi etme denir. Neye benzersen benze ben senin yaninda ve arkandayim denir. Bu ve benzeri seyler denir ve hissettirilir.
Varsa hayatlarina dokunabileceginiz kadinlar ve kiz cocuklari, bunlari soyleyip, hissettirebilmek icin emek harcamaya deger bence.
Sonra sizden guc alip, gerek oldugunu dusunurlerse, psikolojik destek almaya yoneleceklerdir.

Psikolojik destek ve ya tavsiye alsinlar diye acmadim basligi. O konuda bir egitimim yok, yazan hanimlarinda bu konuda egitimli kisiler oldugunu sanmiyorum.
Boyle konularla sorun yasamis, dersler cikarmis kadinlar olarak hem kendimiz hem de yasi kucuk kardeslerimiz icin bir seyler yapabilir miyiz diye sormak icin actim konuyu.
Nitekim, ben ekran ardindan degil, birebir hayatlara dokunarak kadinlara ve kiz cocuklarina cok seyler katabilecegimizi biliyorum.
Ne denir biliyor musunuz? Hayatinizdaki, sanal olmayan, yani basinizda, gozlerinizin onundeki kadinlara, sen cok degerlisin denir. Seni seviyorum, sen tamsin, herhangi bir seyi degistirmen ya da herhangi biri gibi olman gerekmiyor denir. Kendini sevmekte zorlaniyorsan benim sana olan sevgimi goz ardi etme denir. Neye benzersen benze ben senin yaninda ve arkandayim denir. Bu ve benzeri seyler denir ve hissettirilir.
Varsa hayatlarina dokunabileceginiz kadinlar ve kiz cocuklari, bunlari soyleyip, hissettirebilmek icin emek harcamaya deger bence.
Sonra sizden guc alip, gerek oldugunu dusunurlerse, psikolojik destek almaya yoneleceklerdir.

Psikolojik destek almaya ihtiyacı olan insan, psikolik destek almaya ihtiyacım var diye düşünmez.
Bazı konular yaparsın edersin seviyorumla çözülmez, toplumsal bilinç yaratmak amacıyla açılmış bir konu ise bence yanlış platform, ama konuşmaktan zarar gelmez tabii

Benim göbüşüm, benim kararım değil ama seviyorum mecbur, göbüşüm tatlı biri. Yakşamlar.

Sizi anlamıyorum hanımlar. Konu nedir? Öğlen ve akşam komposto, yoğurt ve çorbadan başla bir şey yemiyorum. Her şey bir tarafa gece hastaneden kaçmayı düşünüyorum.

Kaleminize sağlık Hira.
Çağımızın özellikle dizilerdeki modellerle klişeleşmiş güzellik anlayışı tüketim toplumunu da besleyerek şekilciliği özendiriyor. Anı yaşamaktan, sahip olduklarımızla yetinip mutlu olmaktan ziyade hep fazlası için odaklanıyoruz. Bunu yaparken sahip olduklarımızın başkalarının hayali olduğunu unutup kanaatkar olamıyoruz.
Herkes kendisi olarak benzersiz ve özel aslında. Tek tipleşme şekilcilikle ayyuka çıkıyor.Ruhlar fiziğin gerisinde kalıyor.

Bir yorumunuzda öğretmen olduğunuzu okudum Çavla n.
Daha önce bir diğer öğretmen arkadaşımız Yazgı’ya da bir kaç sefer belirttim ve size de söylemek isterim...
Sizin gibi öğretmenlerin varlığı beni çok heyecanlanıyor, umutlandırıyor.
Sadece öğretmenlerle bu işler çözümlenmez pek tabi ve bilmenizi isterim ki bu konuda birilerinin hayatını da değişimin başlangıcı olmak benim için çok önemli. Kendimi inanılmaz borçlu ve sorumlu hissediyorum.
Umarım sizler gibi profesyoneller ile birlikte bir çok hayata dokunabiliriz.
Sevgiler...

Bir yorumunuzda öğretmen olduğunuzu okudum Çavla n.
Daha önce bir diğer öğretmen arkadaşımız Yazgı’ya da bir kaç sefer belirttim ve size de söylemek isterim...
Sizin gibi öğretmenlerin varlığı beni çok heyecanlanıyor, umutlandırıyor.
Sadece öğretmenlerle bu işler çözümlenmez pek tabi ve bilmenizi isterim ki bu konuda birilerinin hayatını da değişimin başlangıcı olmak benim için çok önemli. Kendimi inanılmaz borçlu ve sorumlu hissediyorum.
Umarım sizler gibi profesyoneller ile birlikte bir çok hayata dokunabiliriz.
Sevgiler...

Çok naziksiniz Hira. Sizler mısralarınızla, yüreğinizle inanın çok yüreğe dokunuyorsunuz.
Kaleminiz hiç susmasın.:653d18c0a2b184a9dc2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri