Ayni ailede yetisen cocuklar neden birbirinden farkli olur ?

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Benim kızkardeşim de hem tip hem de huy olarak bana hiç benzemez. Ben ne kadar durgunsam o o kadar hareketli.

• Beğen
Tepkiler: W
Bu konuyu acma sebebim aslinda su video, cok hosuma gitti ve bakis acimizi da degistirebilir. Shini de kismen ayni seyleri soyledi.

Ortanca çocukların daha şanssız oluğunu söylediğine de dikkat çekmek isterim üstüne basa basa

• Üzgün
Zaten birbirinden farklı olmaları gerekir, olması gereken bu zaten. Binlerce nedeni var bunun, sosyolojik, psikolojik etkenler başta olmak üzere.

• Beğen
Aynı ailede olmak demek, aynı muamele görmek demek değil. O yüzdendir

• Beğen
İlk cocuklara hayat daha zor olsa gerek :)
Ortancalar kendi kendine buyuyor sanki .D
Sonuncu demek baldan tatli demek .D

bizde farkli degil biz ayni sayiliriz huy olarak biraz degisiklik olabiliyor ama genelde terbiye ve benzeri seylerimiz aynidir.

Benim ikizim var. Hayata bakış açısı ve karakter olarak taban tabana zıttız. Akla gelen ilk şeyler sosyo-ekonomik ve sosyokültürel sebepler ise ikimiz de aynı koşullarda büyüdük.

İkizim gergin biridir genelde, ben ise sakin-soğukkanlı
O beyazı seviyor ben ise siyahı
O katıksız bir liboş, ben ise sosyalist
O hayal kurmayı sever ve o hayallerine bağlı yaşamaya çalışır, ben asla öyle biri olmadım, değişen koşullara adapte oldum
Onun sevdiği yemekler benim için olmazsa olmaz değil, benim sevdiklerim de onun için
Onun sözel zekası daha iyi benim ise sayısal
O konunun çözülmesinde rol almak ister sadece, ben ise konunun merkezinde olmak isteyen kendini beğenmiş biri
vs vs.

Muhtemeldir belli bir yaştan sonraki arkadaş çevrelerimiz bizi böyle şekillendirdi. Başka bir açıklama gelmiyor aklıma

Bizim buyumemiz ile simdiki cocuklarin arasindaki sartlar/kosullar arasinda muthis bir fark var.

Biz aile/akraba icinde kalabalik sofralarda hicbirseyin ayrilmadigi bir ailede buyuduk. Ornek: bayramda kazak alinacaksa hepimize alinir. Eger yoksa yok. Babam hep yurtdisinda oldugu icin Annem buyuttu. Simdi 30 yaslarimda bakiyorumda herseyi ile en guzel kararlari vermis; herseyi dogru imis Anamin. Yani ben tam tersine kardeslerim ile tek farkimiz biraz huyumuz. Ee oda olacak okadar. Ben asi sabirsizim. Kucuk kardesim cok cok ciddi biri. Abim konuskan hayati biraz salas daha chill bakan biri. Ortancasida 4umuzun karisimi

Soyle bi durum yok bizde; biri okudu digeri hirsiz arsiz yada anne babanin burnundan getiren olmaz olsun vsvs vs.

Ya simdi? Dogar dogmaz nike adidas gicinda. 6 yasinda elinde telefonu. 10 yasinda anneye emir veren mutsuz yada doyumsuz bir cocuk. Anne babada calisiyorsa ebe ninelerin elinde yuvaya hasret onun kimligini olusturacak herseyi etkileyebilecek bir gelecek soz konusu olabilir.

Ben kardeslerimden raziyim; birbirimizi hic uzup asla yuzune bakmam vs diyecek bir duruma gelmedik.

Benimde yorumum bu galiba kendimden yola cikarak.

Geri