AYN-ÜR RIZÂ

Konu sahibi son olarak 43 gün önce görüldü
Gece ile gündüz arasında, postacısıyız kendi ömrümüzün..! İçimizde yazdığımız mektupları taşırız adresi belli olmayan umutlara...! Hepimiz masa üstünde , boynu bükük kalmış birer kağıt kalemiz aslında..! En çok da sustuklarımızla…!

Oluruna bırakmayı öğrenmek lazım bazen, detaylı düşünmemek, çaba sarf etmemek. Çünkü en güzel şeyler olacağı varsa aniden oluyor. Kurcalamak noksan aramaktır, kafa karıştırır. Oluruna bırakmak düşündürmez anı yaşarsın. Ve tüm güzel şeyler kendini aniden belli eder, oluverir.

Oluruna bırakmayı öğrenmek lazım bazen, detaylı düşünmemek, çaba sarf etmemek. Çünkü en güzel şeyler olacağı varsa aniden oluyor. Kurcalamak noksan aramaktır, kafa karıştırır. Oluruna bırakmak düşündürmez anı yaşarsın. Ve tüm güzel şeyler kendini aniden belli eder, oluverir.

“Kirpiler soğuk gecelerde birbirlerine sokulup nefesleri ve bedenleriyle birbirlerini ısıtırlar. Üşümeleri geçtikten sonra dikenlerinin birbirlerini yaraladığını hissedip birbirlerinden uzaklaşırlar.
İnsanlar da böyledir der Schopenhauer.
İnsanı yakınlık incitir, uzaklık üşütür.”

“Sürekli bir anlam ararsan, gerçekleşmekte olan her şeyi ıskalayacaksın.” der Tarkovski. “Çok fazla derin düşünen bir insan, hayatın neşesini kaçırır.” diye ekliyor Goethe.

Romanda adam sevdiği kadın hakkında şöyle bir cümle kuruyor: "Bu kız, kendim olmam için bende eksik olan tek şeydi." Muhteşem bir anlatım...

Romanda adam sevdiği kadın hakkında şöyle bir cümle kuruyor: "Bu kız, kendim olmam için bende eksik olan tek şeydi." Muhteşem bir anlatım...
Korkma Ben Varım, Murat Menteş.

henüz okumadıysanız muhakkak okuyalım.

Herkese binlerce iyi geceler ,. sana beter olsun gecen:t

Derman aradığım yerde
Tabip neylesin bu derde
İki gözüm perde perde
Yaş düşer yaşın üstüne
Gül düşer gülün üstüne

Küçük iskender'in dediği gibi;

"Ben mi iyileşmeyen yarayım yoksa herkes mi keskin bıçak?

Sormadım. Sadece kanadım."

Ruhuna yaslanmalık adamlar var..

Karşısına çıktığının, kaderine de sahip çıkan

Biri ne güzel demiş; biriyle çok yakın olup sonra tek kelime etmeyecek hale gelme olayını ben hiç sindiremicem sanırım!

"Diyorsun ki, 'tamam şu eşiği de geçeyim sonrası düzlük' düzlük sandığı yere geliyorsun, bir bakıyorsun orası da yokuşmuş. Hiç bitmiyor." (Behzat Ç.)

Geri