AYN-ÜR RIZÂ

Konu sahibi son olarak 41 gün önce görüldü
tumblr_ofke0a0xWH1smd0ffo1_640.jpg

Hayatı mı romandı yoksa romanlarını hayatına mı taşıyordu bilinmez ama Muhteşem Gatsby’nin yazarı Francis Scott Key Fitzgerald tıpkı kahramanı Gatsby gibi yaşıyordu. 1920’de yayınladığı Cennetin Bu Yanı kitabı ona hem şöhret hem de para getirmişti. Artık Hollywood’un tüm seçkin davetlerinin aranılan ismiydi.

Caz dinlemeyi, dans etmeyi, içmeyi ve elbette kadınları seviyordu. Ee kadınlar da onu. Bu hızlı hayatın sonu da hızlı geldi. “Ben alkol olmadan yazamam.” diyen yazarın sonunu alkol getirdi. Bu bağımlılık önce yazarlığını, sonra sağlığını etkiledi. Yazamayan bir yazar olarak zamanla gözden düştü ve 44 yaşında hayatını kaybetti.

Hayatı mı romandı yoksa romanlarını hayatına mı taşıyordu bilinmez ama Muhteşem Gatsby’nin yazarı Francis Scott Key Fitzgerald tıpkı kahramanı Gatsby gibi yaşıyordu. 1920’de yayınladığı Cennetin Bu Yanı kitabı ona hem şöhret hem de para getirmişti. Artık Hollywood’un tüm seçkin davetlerinin aranılan ismiydi.

Caz dinlemeyi, dans etmeyi, içmeyi ve elbette kadınları seviyordu. Ee kadınlar da onu. Bu hızlı hayatın sonu da hızlı geldi. “Ben alkol olmadan yazamam.” diyen yazarın sonunu alkol getirdi. Bu bağımlılık önce yazarlığını, sonra sağlığını etkiledi. Yazamayan bir yazar olarak zamanla gözden düştü ve 44 yaşında hayatını kaybetti.
Di Caprio güzel oynamıştı ama filmde...

tumblr_off54kU1uy1smd0ffo1_500.jpg

Beğenilme takıntısı yalnızca bazı yerli yazarlarımıza özgü bir hissiyat değildi. “Sefiller” ve “Notre Dame’ın Kamburu” gibi başyapıtların efsane yazarı Victor Hugo’nun da böyle bir takıntısı vardı. Yaşlanma etkilerini yavaşlatmak, vücudunu diri tutmak için her sabah buzlu suyla yıkanır, sesi güzel çıksın diye çiğ yumurta içerdi. Kötü görünmekten korkan yazar; her zaman şık giyinir, her gün ama her gün berbere gidip saçını düzelttirir, dakikalarca aynada kendini izlerdi.

Tüm bunları yaptığından mıdır bilinmez ama Hugo 83 yaşına kadar yaşadı.

Herkesin kalbinin çizildiği bir yer var. Orada görünmez bir duvara çarpıyorsun.
Daha öteye gidemiyorsun.
Emrah Serbes

tumblr_obrsipDrtu1smd0ffo1_640.jpg

Bir süredir plastik vazolar gibi hiç kırılmıyorum.

Didem Madak

tumblr_o7pgswCv5A1smd0ffo1_1280.jpg

Hiçbir şey sona ermedi. Ermez de.
Geçmişe doğru süzülüp giden bir hikayenin başladığı yere döndüm.
Zamanın tozunda berraklığını yitiren ve sonra da ansızın, öyle bir anda tıpkı bir rüya gibi geri gelen bir hikaye.

Theodoros Angelopoulos

Kalbimde sıkıntılı bir huzur var. Ve dinginliğim tamamen kaderime razı olmamdan kaynaklanıyor.

Pessoa

tumblr_o7as6b65Zh1smd0ffo1_1280.jpg

Ah!
Bu kadar okudum, bu kadar öykü ya da destan duydum,
aşkın yolu asla düz gitmiyor.

William Shakespeare

Şu telaşlarım bir bitse diyorum belki uzaklara giderim. Çoktandır gitmek istediğim yollar var.

-Ahmet Arif

Duvarı yıkmaya gücüm yetmiyorsa, kendimi parçalayacak değilim elbette. Ama önümde duvar var diye boyun eğmeyi de kabullenemem.
Alıntı

Nasıl da alışmışım

Doğayı ve bazı insanları

Özleye özleye

Unutmaya..

Tutkuyu yitirmiş, arzuyu unutmuş gibiyim. Kendime fazla dönüğüm. Kendi kişiliğim benim için bir yük haline geldi. Kaçmak, uzaklara gitmek, unutmak istiyorum.

tumblr_f7a66e94da053b7d9485cf9a317ae1c3_7a712b5b_400.jpg

Unutmadım aramızdaki beceriksiz dili.‬
‪Dünya yordu bizi. Benim de söyleyemediklerim‬
‪var. Hiç söyleyemeyeceğim onları belki de.‬
‪Uzun bir yolu geliyoruz seninle, yolu,‬
‪geldikçe anlıyorum ki, biz,‬
‪bu dünya üzerinde yürüyemiyoruz bile.‬

‪Penguen,‬
‪kim bağışlayacak beni? ‬
‪çizdim senin beyaz ve narin yerini‬
‪elimde unuttuğun ince metalle.‬

Geri