Ay'a hiç çıkıldı mı?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
tamam eski bir tartışma konusu
ama ben sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
değil 1969,hiç bir zaman (never) aya çıkılmadı diyorum..
sizce?

Tesis bile kurmuşlardır ayda diyorum ben:D

Oluşacak soru işaretlerini gidermek adına direk yazan ben olayım ; Dalga değil bu konuda ciddi teoriler var ABD'nin SSCB'nin gelişmiş stüdyoda vs. çekildiğine dair ancak katılmıyorum.Doğrudur gidilmiştir..Bir kanıtım elbette yok/olamaz. Sadece çok ütopik gelmiyor aya gitmek.

Tesis bile kurmuşlardır ayda diyorum ben:D
işte ben de onu diyorum.cep telefonu bile olmayan en kral bilgisayarın 1 mb bile belleği olmadığı bir dönemde aya gidildi ise şu an akbil basıp metrobusle bile gitmemiz lazım

işte ben de onu diyorum.cep telefonu bile olmayan en kral bilgisayarın 1 mb bile belleği olmadığı bir dönemde aya gidildi ise şu an akbil basıp metrobusle bile gitmemiz lazım

Teknolojinin neredeyse yarısı bu son yüzyılda gelişti. Savaşlar ve rekabet akla ve mantığa sığdırılmayacak işler yaptırdı insanoğluna. 2 tane dünya savaşı yaşandı. Mesela biz çocukken siyah beyaz tv vardı da bak günümüzde plazma tvler bile eskidi. Binlerce yıl yerinde sayan, ok ve yay kullanan insanoğlu, bu son yüzyılda saniyede bir milyon mermi atan silahı bile icad etti. Soğuk savaş döneminde Amerika ve Rusya atışıyordu uzay ile alakalı. Amerikalıların kendi tesislerinde sırf daha iyi olduklarını kanıtlamak ve psikolojik baskı için aya çıkmış gibi göründüğü biliniyor. Ruslar gitti ama oraya. Daha sonra da yol geçen hanı oldu ay :) Uzaya turistik gezi bile yapılıyor. Aya gitme konusunu neden anlayamıyorsun, anlamadım...

Akay ında attığı Rammstein şarkısı sizi tatmin eder sanırım. Xddd

Çıkıldı diyorlardı resimler falan vardı ama bende inanmayanlar arasındayım, climax ile aynı şeye inanmıyor olmak ne büyük mutluluk =)

inanmıyorum arkadaş.hadi gittin nasıl döneceksin.jet motoru itiş için havaya ihtiyaç duyar.aydan geri kalkış için bilinen bir mekik götunu bile kaldıramaz

Aydaki yer çekimi Dünyadakiyle aynı değil. Onlar onu hesap eder canım benim. Ayda solunacak hava da yok. Bunu nereden biliyorsun peki? Ayda solunacak havanın olmadığına inanıyorsun da -ki bunu neye dayanarak biliyorsun o halde- oraya birilerinin astronot elbisesiyle indiğine neden inanmıyorsun?

hava yok.itiş gücü yok bebeğim.hem aya gidilmiş olsa bu kuran'da müjdelenirdi.ve mutlaka bir Müslüman giderdi.

Bu Kur'an ile ne alıp veremediğin var? Altı üstü bir kitap! Her şeyi yazacak da değil. Yine de istersen, zorlayıp Çelakıl mıydı neydi, onun gibi aya gidildiğine yorumlattırabilirsin çok zorlarsan. Yorum işte :) Bak bir kaç km güneyimizdeki sadece Suriye'de 270 bine yakın insan öldü. Irak'takileri katarsak rakam büyüyor oldukça. İnsanlar dine hizmet ettiğini düşünüp bu katliama ortak olmaya gidiyorlar. Aya gidildi mi gidilmedi mi boş ver sen!

NASA A Human Adventure sergisinde bizzat ayın yüzeyine sürterek aşınan çeşitli roketler gördüm, uzay kıyafetlerini yakından gördüm.
bunun haricinde aya yollanan apollo uzay araçları ve onlarla seyahat edip tekrar dünyaya dönen astronotlar var.
ve yanlış hatırlamıyorsam şimdiye kadar 600'e yakın kişi uzaya çıkmış.

Moon rock diye neye dokundum o zaman nan ben :honk:

Çıkılmadığını iddia edenlerin iddaları çürütüldü.

Adamlar Mars'a kaç tane gözlem robotu götürdü hala Ay'a gidilmedide miyiz?

Geri