Ay'a hiç çıkıldı mı?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Çıkmaz ayın on beşi

Evet, çıkıldı. Septikliği abartmanın lüzumu yok.

Astronotları taşıyan Ay roketi Nasa tesisinden fırlatılırken 1 milyon civarı insan orada hazırdı ve roketin atmosferden çıkışını açık hava şöleni edasıyla canlı canlı izlediler.
Ayrıca televizyondan canlı yayınla tüm dünyaya naklen yayın yapıldı.
Ozamana kadar yapılan en büyük roketti.
Ayı ziyaret eden aracın parçalarını bugün Nasa müzesinde görüp incelemekde mümkün .
Ayı ziyaret eden astronotların hiçbiri ,Nasayı eleştirenler dahil Aya gidilmedi diye bir söylemde bulunmadı
Tüm bunları göz önünde bulundurursak bence şüpheye gerek kalmıyor
Aya gitmek için Nasa yıllarca uğraştı ve sonunda bunu başardı

O bayrağın dalgalanması, koskoca uzay aracının degil de sadece armstrongun ayak izlerinin olması, hadi oraya gittin o yıllardaki imkanlarla nasıl geriye döndün hepsi düşündürücü bide su var 40 yıldır bir daha hiç gitmedi nasa aya
Tek ayak bastığımız gezegen ay o bile çelişkili ama yinede gidilmiştir diye düşünüyorum.

..

b60df7d103b194408688e3e5323e3e90.jpg

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ortamın oksijensizliğinden, aracın ay yüzeyinden kalkmasının ve yörüngeye yükselmesinin mümkün olmadığını dile getiren beyni sulanmış buruşuk kevaşelerin; aerozine 50 isimli yakıt ve sıvı oksijen kullanılarak, ay kütleçekim değerleri içinde, 16 bin Newtonluk itiş gücü sağlayabilen ve 2.3 tonu yakıt olan 4.7 tonluk bir aracın, sürtünmesiz ortamda saniyede 2 km lik hıza ulaşıp 160 km yukarı yörüngeye çıkabileceğini anlamalarını beklemiyoruz zaten.

Not: Bu hususta merak ettiğiniz her şeyi ( Bayrak dalgalanması, ufuk çizgisinin kısalığı, fotoğraf makinaları, fotoğraflarda neden yıldız olmadığı, van allen kuşakları,vs vs) Astrolog, müzikolog, antropolog, pedagog bilimum gog işte reyizinize sorabilirsiniz.

Cehaletle dalga geçmek, cehaletin başka bir tezahürüdür.

yıldızlarda kayar durmaz yerinde
solar güzelliğin kalmaz yüzünde
diye bi şarkı vardı ya
hah işte onlar yıldız deği

Climax in bu konuyu actigina inanamiyorum.

Çıkılmaz mı ? Şahsen hep oradayım. Dünya ile alakam yok...

Şu sorulara Yüce Wernher Magnus Maximilian von Braun hazretleri maruz kalsaydı acaba ne cevap verirdi ?

Arkadaşlar ISS canlı yayınlarını izlemediniz mi hiç ya :) kıyamete kadar atmosfer dışına çıkılamazmış vs :D

rusya daha yeni ISS e yapay zekalı robot gönderdi . Hem eğitim verecek hem eğitim alacak.

Ama bazılarını eğitmek veya öğretmek çok zor gerçekten.

hadi diyelim ki gitmediler ve 30 küsür senedir bizi kandırıyorlar, bunca insanı bunca yıldır kandırabilmek aya gitmekten daha büyük bir başarı bence

“Mars’tan su kütlesi getirmişler inceliyorlar” sözüne inanan inançlı ateist ve Ay’da ezan sesi duyan İnançlı inanan her şeye inanır.

Ezan sesi duyulduğuna inananalar ile cehennem çığlık seslerinin duyulduğuna inananlar kapışır.

Geri