Avustralya - Türkiye ( 2 - 0 )

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Bu Montella varken bizden bir cacık olmaz.
Euro 2024'te niye elendiğimizi çok iyi biliyorum.
Turnuvalara katılımcı ülke sayısı ve gruplardan çıkış kolaylaştı diye Montella'yı yüceltmeye kanmadım sadece.

Hâlâ forvet almadıysa Can'ı / Deniz'i tatile gönder de zaman kaybetmesin yedek kulübesinde.

Arda sol kanat forvet değilse Orkun'dan rol çalıyordu zaten.
Orkun'u kesmesi doğru ama kariyeri Avrupa'da devam etmiş olan bir Orkun'a da dokunamazdı.
(Bu takımın Kenan ve Arda ile en kariyerli ve potansiyelli gençlerinden Orkun.)
Arda'nın yapması gereken rol Yunus'ta sergileniyor.
Kerem'in yerini tamamen boş bırakıyoruz zaten.
Savunma ve kalede de iyi başlamadık bence.

Çanakkale Geçilmez'i iyi oynayan Avustralya'yı tebrik ediyorum.
Yazdıkları senaryoyu oynattılar bize.

Deniz girecekmiş, bize küfür ediyor Montella.

Erman Toroğlu güzel uyarmıştı, belliki dinleyen olmamış. Maç masa başında kazanılmıyor sahada oluyor kazanmak bunu bir türlü öğrenemedik shfjfh.

hatalardan ders alınmıyor. sıfır çeker döneriz. yazık.

Maç üzerine söylenecek bir şey yok. İkinci yarı Avustralya takımının tek hücumu var, o da gol oldu.

Hacıosmanoğlu ve Montella için sevindiğim bir mağlubiyet oldu. Arda sağ açığa geçip pas isteyecek, Zeki salağı sol geriye dönecek öyle mi? Ya arkadaşlar, biz iyi bir takıma sahip değiliz. Bunu İspanya maçında görmedik mi? Bunu Kosova maçında görmedik mi? Bunu birçok maçta görmedik mi? Bu takımdan ve Montella'dan bir şey beklemek her zaman hataydı.

Ulan boy ortalaması üç metre olan takıma karşı boyu yarım metre olan Kerem'den gol bekliyosun sen. Maç sonu açıklamaları zaten insanı katil eder. Yeniliyorsanız eleştirileri kabul etmelisiniz demiş gerzek. E bi zahmet kaşmer. Guruptan çıkmamız mucize dediğimde şaşırmıştı arkadaşın biri. Turnuvada ne işi var dediğimiz Güney Afrika bizden çok koşmuş. Amerika 128 km koşu yapmış. Bizimkiler de doldur boşalt yapmış. Hadi bakalım görelim. Şarkı kavgaları devam ediyor mu nedir son durum? Ucuz polemiklere meraklıyız, gerisi bizim işimiz değil kardeşim.

Pasaran’ın nefret listesine yeni kişiler eklenmiş; beygir gibi dikine koşan Barış (buna kocam gönülden katılır kfjf bu adam sadece koşuyor diyor o da)
Bi de ne keremdi… dur bakayım…

Heh vitaminsiz Kerem demiş… o neden…

Kral haklı çıkmak için maksimum 1 güne falan ihtiyaç duyuyo

Şenol Güneş: Geçenlerde birilerini dinliyorum; 'İtalyan hocalar şöyle hazırlık yapıyor, böyle taktikle sahaya çıkıyor' gibi övgü dolu sözler söylüyordu.

İtalya'nın kendisi bile Dünya Kupası'nda yer almıyor.

Sen yaptığın bu sözde analizlerle adeta Türk antrenörlerini kötülüyorsun.

Güya İtalyan antrenör savunmada ve hücumda ne yapacağını çok iyi planlıyormuş da Türk antrenörler bunları yapmıyormuş. Biz bu taktikleri hiç konuşmadan, çalışmadan mı çıkıyoruz maçlara?

Türk antrenörler, kendilerine yapılan bu münasebetsizliklere karşı maalesef yeterli tepkiyi ve cevabı da veremiyor.

Pasaran’ın nefret listesine yeni kişiler eklenmiş; beygir gibi dikine koşan Barış (buna kocam gönülden katılır kfjf bu adam sadece koşuyor diyor o da)
Bi de ne keremdi… dur bakayım…

Heh vitaminsiz Kerem demiş… o neden…

Ya bu adam kendi takımında ne yapmış ki milli takımda onu yapacak. İlk yarıyı izleyemedim, sadece tahmin ettim. Kesin her topu kaybetti, sert ve isabetsiz 1-2 şut çekmiştir dedim. Sırf Fenerliler mutlu olsun diye bu adamı izlemek zorunda mıyız. “Milli takımın santrforu” görevi yapıyor bir de, dünyanın en kısa fıkrasıdır bu : dd
Her milli maçta barış ve Kerem. Hangi günahın bedeli olarak bunları izletiyorlar bize. Zerre imam barındırmayan bünyemi Allah’a sığınırken buluyorum bunlar yüzünden.

Ne oynayacağı üç aşağı beş yukarı belli olan ve maç sonu röportajlarından da anladığımız kadarıyla milli takımımız tarafından da bu yönüyle bilinen ve buna karşı çalışılan bir rakibe karşı ne oynanmaması gerekiyorsa onu oynadık. Bakın rakibin ne oynadığı ve maçta ne yapacağı o kadar aşikar ki The Guardian'ın Dünya Kupası ekinde Avustralya'nın güçlü taraflarıyla ilgili yorum yapılırken şu yazılmış,

...while Irankunda leads a dangerous counterattacking unit.

Ne oynayacağı bu denli bilinen ve oyunlarıyla sonuca da ulaşan bir rakibe bence pek saygı duymadık. Hocamızın dakika 80'e kadar ana planında ısrarı da bunu net olarak gösteriyor. Aslında biz bu maçın oldukça benzerini Romanya'ya karşı oynamış ve o maçta da tıpkı bugünkü gibi hiçbir şey üretememiştik. Tabii Romanya'nın ön alanda süratli topçularının olmayışı da bizim işimize yaramıştı ama bugün rakibin ön alanda iki atletik topçusunun olması bugünü Romanya maçından bambaşka şekilde sonuçlandırdı. Montella ne yazık ki dünyada Pep'ten sonra A planına en aşık teknik direktör. Pep'in A planına olan aşkı için gayet makul sebepler varken Montella'nın bu aşkını her durumda sürdürmesi bana pek mantıklı gelmiyor. Maçın ne yönde seyredeceği daha ilk 15 dakika içinde belli olmuştu. O andan itibaren topu rakibe bırakıp baklava bir 442'ye dönerek maçı bambaşka bir noktaya taşımamız mümkündü zira Avustralya'nın gerçekten bir B planı yoktu. Biz topu Avustralya'ya bırakıp geride kompakt kalsaydık önde Barış ve Kerem'in hızını efektif olarak kullanabilirdik ama bunu yapmak yerine 2 metre boy ortalamalı ve kenar ortaları sırasında ceza sahasında 7-8 oyuncuyla alan paylaşan bir rakibe karşı 150 olduğundan şüphelendiğim Kerem'e kenar ortası yapıp durduk. Avustralya savunmacılarına Türkiye size karşı nasıl oynasa mutlu olursunuz diye sorsan tam olarak oynadığımız oyunu tarif ederlerdi.

Hocaların bazen esnek olması gerekiyor ki bunu Arteta Arsenal'da birkaç yıldır yapıyor. Topu bazen rakibe bırakmak %90 topla oynamaktan daha faydalı olabiliyor. Bizim gibi geride hantal kalan ve en uçta fizikli bir bitiricisi olmayan takımın da ara ara bunu yapması gerekiyor. Bu oyunu oynayabileceğin Kenan, Barış, Kerem, Can ve Yunus gibi ön alan oyuncuların var. Bunların hiçbiri ile fizikli ve uzun takıma karşı set oyununda başarılı olamazsın ama geçiş oyunu kovaladığın her maçta bir şekilde o koşulardan bir şeyler üretebilirsin. Bu anlamda olan bitene gerçekten çok şaşırdım. Basit bir iki taktik değişiklikle çözülecek mesele bir inat uğruna belki de dünya kupasından elenmeye mal oldu.

Herkes çok umutsuz konuşmuş ya. Ben hala gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. 😊
O umut her zaman hepimizde var ama bu kazmalar sinir ediyor bizi. Dünyada adam kalmamıştı sanki Montella ile uğraşıyoruz. Bu kadar kapanan bi takıma karşı bu kadar çaresizce, bu kadar hayalet baskıyla oynamazsın yani. Keske utandirsalar bizi keşke.

Geri