Avukatsınız ve Savunmanızı İstediğiniz Kişi Suçlu, Davaya Bakar mısınız?

Konu sahibi son olarak 281 gün önce görüldü

• Kullanılan toplam oy
    7

Doktorsunuz ve tedavi etmeniz gereken kişi hasta tedavi eder misiniz?
İtfaiyecisiniz ve gittiğiniz ev yanıyor söndürür müsünüz?
Garsonsunuz ve son gelen masadakiler aç, servis açar mısınız?

zor sorular
pas .p

Yazdıkları basit bir dilekçe için bile 150 liradan aşağı ücret talep etmeyen,Ezberledikleri 3 cümle ile atandıkları her s.s.ç ve şüpheli ifadesinde CMK'dan 200 lira para alan ve bunu az bulan,daha nice konuşulacak konusu olan avukatlar mı?
Gülümseyin.

Doktorsunuz ve tedavi etmeniz gereken kişi hasta tedavi eder misiniz?
İtfaiyecisiniz ve gittiğiniz ev yanıyor söndürür müsünüz?
Garsonsunuz ve son gelen masadakiler aç, servis açar mısınız?

zor sorular
pas .p

Öncelikle bakalım örneklere. İlkinden başlayalım isterseniz...
Hepsini ileri bir suçlu kabul edelim. Mesela ışid üyesi.

1) Işid üyesi vuruldu ve ölmek üzere. Evet doktor olarak tedavi ederiz ama bunu zaten iyileşip kanun-hukuk karşısında yargılanıp adilce cezasını çekecek duruma getirmek için yaparız.

2) Işid üyesi yakalandı ve kurtulmak için planlar yapıyor, ezberletilmiş metinler üzerinden kendini aklamaya çalışıyor. Bunun için avukat olmayız.

Ayrıca avukatlar bu işi doktorlar gibi yapmak zorunda değil. Avukat ben bakmıyorum der başkası atanabilir ama doktor yapmazsa ölüme sebebiyet vermekten içeri girer.

Aynı örnekler değil.

Ben düşünceme zıt olan münazaralara dahi girmiyorum. Kaldı ki suçlu savunacağım.

Dipçe: "Savunmanızı istenilen kişi suçlu." daha doğru olurdu.

Öncelikle bakalım örneklere. İlkinden başlayalım isterseniz...
Hepsini ileri bir suçlu kabul edelim. Mesela ışid üyesi.
1) Işid üyesi vuruldu ve ölmek üzere. Evet doktor olarak tedavi ederiz ama bunu zaten iyileşip kanun-hukuk karşısında yargılanıp adilce cezasını çekecek duruma getirmek için yaparız.

2) Işid üyesi yakalandı ve kurtulmak için planlar yapıyor, ezberletilmiş metinler üzerinden kendini aklamaya çalışıyor. Bunun için avukat olmayız.

Ayrıca avukatlar bu işi doktorlar gibi yapmak zorunda değil. Avukat ben bakmıyorum der başkası atanabilir ama doktor yapmazsa ölüme sebebiyet vermekten içeri girer.

Neden ileri suçlu kabul ediyoruz ?
Avukat için ileri suçlu kabul edelim
Doktor için çok hasta ..
İtfaiye için de kontrol dışı bir yangın ?

Anlamadığınız şu ..
Avukatlık mesleği criminal insanlarla bir arada olma zorunluluğunu yükseklere taşır ..
Elbette daha barışçıl çabalar için avukatlık yapanlar olabilecektir ama avukatsanız kişinin suçlu mu suçsuz mu olduğu yargısını mahkemeye bırakıp elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız ..

Bir avukatın bakmadığı ortamda ikinci bir avukat savunmayı yerine getirir ..
Bir doktorun bakmadığı hasta dipsiz bir kuyuya atılmıyor, bir başkası tedavisini yerine getirir ..
Bir garson meşgulse bir diğeri gelip servisi açar masanıza ..

Aynı örnekler değil.

Aynı örnekler ..
Avukat müvekkil ayırır
Doktor çok öksüren hastayı başından savar
İtfaiye burası fazla yanıyor ben uğraşamam der
..

Neden ileri suçlu kabul ediyoruz ?
Avukat için ileri suçlu kabul edelim
Doktor için çok hasta ..
İtfaiye için de kontrol dışı bir yangın ?

Anlamadığınız şu ..
Avukatlık mesleği criminal insanlarla bir arada olma zorunluluğunu yükseklere taşır ..
Elbette daha barışçıl çabalar için avukatlık yapanlar olabilecektir ama avukatsanız kişinin suçlu mu suçsuz mu olduğu yargısını mahkemeye bırakıp elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız ..

Bir avukatın bakmadığı ortamda ikinci bir avukat savunmayı yerine getirir ..
Bir doktorun bakmadığı hasta dipsiz bir kuyuya atılmıyor, bir başkası tedavisini yerine getirir ..
Bir garson meşgulse bir diğeri gelip servisi açar masanıza ..

Aynı örnekler ..
Avukat müvekkil ayırır
Doktor çok öksüren hastayı başından savar
İtfaiye burası fazla yanıyor ben uğraşamam der
..

Doktor ciddi bir hastaya bakmazsa ölüme sebebiyet verebilir. Avukatın öyle bir şeyi yok 1 gün bekleyebilir.
Avukatlar zaten müvekkili ile olayları detaylı konuşarak davaya girer dolayısıyla zaten suçluysa bilir. Para karşılığı suçlu birisini savunur.
Zaten eğer bu işi hakkıyla yapmak isteyen avukatlar bu tarz durumlarda ben bu davaya bakmam demiştir. Özgecan olayındaki gibi mesela.

Buda aslında ne kadar konuşursak konuşalım çözüme ulaşamayacağımız bir konu. Bence sanat için soyunmakta para karşılığı ahlaksızlaşmadır sana göre sanata ve mesleğe saygıdır mesela.

Doktor ciddi bir hastaya bakmazsa ölüme sebebiyet verebilir. Avukatın öyle bir şeyi yok 1 gün bekleyebilir.
Avukatlar zaten müvekkili ile olayları detaylı konuşarak davaya girer dolayısıyla zaten suçluysa bilir. Para karşılığı suçlu birisini savunur.
Zaten eğer bu işi hakkıyla yapmak isteyen avukatlar bu tarz durumlarda ben bu davaya bakmam demiştir. Özgecan olayındaki gibi mesela.

Buda aslında ne kadar konuşursak konuşalım çözüme ulaşamayacağımız bir konu. Bence sanat için soyunmakta para karşılığı ahlaksızlaşmadır sana göre sanata ve mesleğe saygıdır mesela.

Doktor ciddi bir hastaya bakmazsa diğer doktor bakar
Avukat bu suçlu bakmam derse diğer avukat bakar ..

Doktorsan hastalıklarla içiçesin ..
Avukatsan kriminal olaylarla ..

Nasıl ki hasta adam bana hiç uğramasın diyemez doktor
Suça karışmış, davalık biri bana hiç uğramasın diyemez avukat
İşi o işi ..
O adamın işi suçlularla aynı masada oturmak

Sadece yangın çıkarsa gider itfaiye ..

Tecüvüz ve vatan hainliği suçundan yargılanmıyorsa şahıs müvekkilim olabilir.

Eğer bir tecavüzcü değilse veya o tarzlarda bir suçu yoksa savunurum, sonuçta avukatlık mağdurlara yardım etmek için değil sadece. He yalan beyanda bulunmam belki sözünü etmem ama ortada varsada inkar etmem.

Müdafi yardımından faydalanma hakkı, savunma hakkının vazgeçilmez bir unsurudur. A.İ.H.S’in adil yargılanma hakkını düzenleyen 6/3, b bendi hükmüne göre, Her sanığın veya şüpheli kendi kendini savunmak veya kendi seçeceği bir müdafii tayin için mali imkanlardan mahrum bulunuyor ve adaletin yararı gerektiriyorsa, mahkeme tarafından tayin edilecek bir avukatın yardımından ücretsiz yararlanma hakkı bulunmaktadır.

Ceza Muhakemesi sistemine bakıldığında şüpheli veya sanığın kendisini mutlak surette bir müdafii yardımıyla savunması zorunlu değildir. Sadece kanunda belirtilen belli durumlarda şüpheli veya sanığın müdafii yok ise talebi olmasa dahi zorunlu olarak müdafii atanmaktadır.

Müdafiin seçilme usulüne ilişkin olarak yukarıda değinildiği üzere Zorunlu müdafiliğin benimsendiği davalar bakımından baronun müdafii (zorunlu müdafi) tayin edeceği hükmüne yer verilmiş (CMK 150/4) ve ihtiyari müdafilik bakımından da, şüpheli veya sanıktan kendisine bir müdafi seçmesi isteneceği ve şüpheli veya sanık, müdafi seçebilecek durumda olmadığını beyan ederse, istemi halinde bir müdafiin görevlendirileceği hükmü yer almaktadır. (CMK 150/1)

Vicdani kanaatini kullanarak, menfaat catismasi veya mudafisi olacagi kisi ile herhangi bir husumeti var ise savunmak istemeyebilir ama ilerde bir hukukçu olursaniz savunmak ve kendinizi göstermek için seve seve yaparsınız.

Vatan HainLeri TecavüzcüLer SavunuLmamaLı.

Geri