avrupada yaşayıp avrupalılardan ölesiye nefret eden gurbetçi türk

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Belki orada kötü muamele görüyorlar. Mesela burada kimse Suriyelileri sevmez.
Yav sende takmışsın kafana yok efendim belki kötü muamele görüyorlar, yok efendim en düşük işlerde çalışıyorlar bla bla bla. Herkesi kendin gibi biliyorsun galiba. Hayal gücünle sen ancak Türkiye'de uçuyoruz diyebilirsin ana tabiiki kuyuya düşüşünü uçuyorum zannedersin.
Öyle senin iddisn gibi değil yaşam burada.
Bak mesela aşıyı bulan bilim adamı Almanya'da büyüyüp eğitimini almış. Daha binlercesi var benzeri örnek, mühendis olmuş, doktor olmuş, profesör olmuş,...... Fakirin çocuğu dahi olabiliyor çünkü mesela Almanya'da üniversite öğrencisi Bafög alır ve aldığı paranın yarısı hibedir. Ne kadar fakir aileden gekiyorsan i kadar fazla alırsın. Sen boş boş kıskançlığından uyduruk laflar ediyorsun.
İş iştir vasıflı iş var vasıfsız iş var tümü gerekli. Seçenek sana kalmış. Meslek öğren, üniversiteye git,.... vasıflı iş bulursun, yok istemiyorsan vasıfsız iş bulursun. Kimse seni vasıfsız işçi olarak kal diye zorlamıyor burada. Çok şükür gurur duyacağımız belirli çapta insanlarımız var. Tabii senin kafandakiler ayak uydurmak yerine bay Tayyibi dinleyip ancak çocuk yaparlar ama o çocuklar ile asla ilgilenmezler. Sonra suçlu Alman devleti olur, tabii yersen. Binlerce serbest çalışan Türkiyeli var ve çoğu geldikleri güne göre 100 katı daha iyi yaşıyor. Boşuna Suriyeliler uçan Türkiye'yi terk edip Almanya'da yaşamak istemiyor. Onlar dahi senden daha akıllı.

Ölesiye,mi?
Yok yahu.
@Gamer e visa cikartccaz.

Neyse konuya dönelim @No Pasaran diğer konudaki yorumlarınızıda okudum içimden geçenlere ses olup yazıya dökmüşsünüz. 1960'lı yıllarda başlayan göçle avrupa ülkelerinin birçoğuna işçi olarak giden gurbetçi kesim. Bulundukları ülkeye adapte olabilmek adına değişimler geçiriyorlar her ne kadar kabul etmeselerde..Türkiye'de 1 Euro şuan 9,19 TL ülkenin bu vahim durumunu, ekonominin bitmişliği onlar için bir zenginlik neden eski bakan Albayrak'ın dediği dolarla euro ile maaşı onlar alıyor biz değil. Hal böyle iken yılda sadece 15-20 günlük memleketlerine tatil için gelen, ülkenin hal ve gidişatını sadece bulunduğu ülkeden tv ile takip eden bu insanların Türkiye için oy kullanması saçmalık bunun için bir düzenleme getirilmesi gerekli diye düşünüyorum çünkü 1,5 milyon kişi az bir rakam değil.
Video içinde içerik aslında kadına şiddetin Avrupa ülkelerinde ne kadar önem arzettiği ama orada kendini savunmaya çalışan adama verdiği cevaplardaki nüanslar;
-Nerede doğdunuz siz ?
-Belçika'da
-Belkiçalı mısınız Türk mü?
-Belçikalı
-Kültürünüz hangisi?
-Belçika ve Türk iki tarafıda yaşıyorum.
-Burada yaşıyorsanız Türk kültürünüz bizi alakadar etmez Belçika kültürü neyse o geçerli diğer türlü ırkçılık ve ayrımcılık diyor. Buradan hangi sonucun çıktığını anlayacak kadarda zekan olduğunu düşünüyorum @Prodesmotes anlamıyorsan da keyif olsun diye dinlediğin silah seslerinin beyninde yarattığı tramvadandır. Sonuç Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkler artık oraya ait oluyorlar ve oranın kültürüyle bütünleşiyorlar günümüzde "Euro Türkler" olarak isimlendiriyorlar ve çifte vatandaşlık kalksa Türkiye mi bulundukları ülke mi diye sorsanız hepsinin tercihi belli tartışmaya bile gerek yok.

Son düzenleme:
Neyse konuya dönelim @No Pasaran diğer konudaki yorumlarınızıda okudum içimden geçenlere ses olup yazıya dökmüşsünüz. 1960'lı yıllarda başlayan göçle avrupa ülkelerinin birçoğuna işçi olarak giden gurbetçi kesim. Bulundukları ülkeye adapte olabilmek adına değişimler geçiriyorlar her ne kadar kabul etmeselerde..Türkiye'de 1 Euro şuan 9,19 TL ülkenin bu vahim durumunu, ekonominin bitmişliği onlar için bir zenginlik neden eski bakan Albayrak'ın dediği dolarla euro ile maaşı onlar alıyor biz değil. Hal böyle iken yılda sadece 15-20 günlük memleketlerine tatil için gelen, ülkenin hal ve gidişatını sadece bulunduğu ülkeden tv ile takip eden bu insanların Türkiye için oy kullanması saçmalık bunun için bir düzenleme getirilmesi gerekli diye düşünüyorum çünkü 1,5 milyon kişi az bir rakam değil.
Video içinde içerik aslında kadına şiddetin Avrupa ülkelerinde ne kadar önem arzettiği ama orada kendini savunmaya çalışan adama verdiği cevaplardaki nüanslar;
-Nerede doğdunuz siz ?
-Belçika'da
-Belkiçalı mısınız Türk mü?
-Belçikalı
-Kültürünüz hangisi?
-Belçika ve Türk iki tarafıda yaşıyorum.
-Burada yaşıyorsanız Türk kültürünüz bizi alakadar etmez Belçika kültürü neyse o geçerli diğer türlü ırkçılık ve ayrımcılık diyor. Buradan hangi sonucun çıktığını anlayacak kadarda zekan olduğunu düşünüyorum @Prodesmotes anlamıyorsan da keyif olsun diye dinlediğin silah seslerinin beyninde yarattığı tramvadandır. Sonuç Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkler artık oraya ait oluyorlar ve oranın kültürüyle bütünleşiyorlar günümüzde "Euro Türkler" olarak isimlendiriyorlar ve çifte vatandaşlık kalksa Türkiye mi bulundukları ülke mi diye sorsanız hepsinin tercihi belli tartışmaya bile gerek yok.

No pasaran bey sormadı. Bana da cevap vermeyeceğinizi ifade etmiştiniz. Yazı saçmalıklarla dolu. Birazdan bilgisayara geçip düşüncelerimi ifade edeceğim. O zamana kadar vatandaşlık kavramını öğrenirseniz sevinirim. Başka bir şehirde yaşadığınızda İzmirli olmaktan ihraç edilmelisiniz yani. Dünyada bunun herhangi bir örneği var mı? İdeal olanı siz mi buldunuz? Kendi politik görüşlerinizle uydurduklarınızı idealize ediyorsunuz.

@Kitai sana ihtiyaç var stepne Nihat.

@kLara

Anayasanın 67. maddesini okursanız, oy kullanma hakkının döviz kurlarıyla veya yaşanılan yerle veya sahip olunan kültürle ilgili olmadığını anlarsınız. Komik. Kültürel açıdan bu ülkede yaşasa dahi, Kürt, Çerkez, Gürcü kültürüne sahip insanlar oy kullanamamalı.

Ekonomik açıdan, bu ülkede yaşasa dahi döviz üzerinden maaş alanlar oy kullanamamalı.

Deli saçması.

İnsan Hakları Beyannamesi'nin 1948'de verdiği hakkı bazı ilkel varlıklar 2020 yılında, kendilerince belirledikleri bir zümrenin elinden almaya çalışıyorlar. Kadınlara oy hakkının verilmesi sürecinde zorluk çıkaran örümcek kafalılarla benzer bir zihinsel yapı.

Euro 9 ise, Euro bölgesindekiler oy kullanamaz. Dolar bölgesindekiler de. Fakat Suriye'deki vatandaşlar oy kullanabilir, para birimi daha değersiz.

Ben Almanya'da yaşıyorum ve Türkiye için oy verme hakkını asla dogru bulmuyorum. Hem Avrupa ülkelerinde Türkiye lobisi oluşturamamaktan yakınıyoruz hem sanki Türkiye'de yaşıyormuş gibi davranmaktan vazgeçemiyoruz.
Geçen bir aile dostuma gittim ve orada Almanya milli maçını beraber seyretmek istedik ama adamcağız televizyonuna RTL kanalını yerleştirmemiş ve devlet kanalı ARD ve ZDF'fi zor şekilde bulduk. Diğer taraftan tüm Türk kanalları var. Adam türk televizyonu izliyor sadece. Almanca tarzanca. Kendi oturduğu bölgenin belediye başkanını tanımaz ama Türkiye'de seçim için konsolosluğa koşar.
Bu tip insanlarla doğal olarak Avrupa'da asla bir lobi oluşturamayız ama eksi puan toplarız. Türk siyasetcilerinin çok etkisi var geldiğimiz bu noktada.

İnsan kılığına girmiş İki yüzlü adilerden nefret ediyorum. Rüzgarın estiği yöne doğru savrulan eziklerden...

Alman'ların hakkını @melnur dan daha iyi savunabilecek birini tanımıyorum. Dankeşön.

Türk olup Türkiye'de yaşayıp ölesiye Türkiye2den Türklerden nefret edenler.

Geri