Yav sende takmışsın kafana yok efendim belki kötü muamele görüyorlar, yok efendim en düşük işlerde çalışıyorlar bla bla bla. Herkesi kendin gibi biliyorsun galiba. Hayal gücünle sen ancak Türkiye'de uçuyoruz diyebilirsin ana tabiiki kuyuya düşüşünü uçuyorum zannedersin.Belki orada kötü muamele görüyorlar. Mesela burada kimse Suriyelileri sevmez.
Öyle senin iddisn gibi değil yaşam burada.
Bak mesela aşıyı bulan bilim adamı Almanya'da büyüyüp eğitimini almış. Daha binlercesi var benzeri örnek, mühendis olmuş, doktor olmuş, profesör olmuş,...... Fakirin çocuğu dahi olabiliyor çünkü mesela Almanya'da üniversite öğrencisi Bafög alır ve aldığı paranın yarısı hibedir. Ne kadar fakir aileden gekiyorsan i kadar fazla alırsın. Sen boş boş kıskançlığından uyduruk laflar ediyorsun.
İş iştir vasıflı iş var vasıfsız iş var tümü gerekli. Seçenek sana kalmış. Meslek öğren, üniversiteye git,.... vasıflı iş bulursun, yok istemiyorsan vasıfsız iş bulursun. Kimse seni vasıfsız işçi olarak kal diye zorlamıyor burada. Çok şükür gurur duyacağımız belirli çapta insanlarımız var. Tabii senin kafandakiler ayak uydurmak yerine bay Tayyibi dinleyip ancak çocuk yaparlar ama o çocuklar ile asla ilgilenmezler. Sonra suçlu Alman devleti olur, tabii yersen. Binlerce serbest çalışan Türkiyeli var ve çoğu geldikleri güne göre 100 katı daha iyi yaşıyor. Boşuna Suriyeliler uçan Türkiye'yi terk edip Almanya'da yaşamak istemiyor. Onlar dahi senden daha akıllı.