avrupada yaşayıp avrupalılardan ölesiye nefret eden gurbetçi türk

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Hepimizde var bu milliyetçilik ve taraf tutma. Sadece yabancı ülkeden gelenler için geçmiyor. Mesela konu başlığında Avrupada yaşayan Türkler hedef alınmış. Türkiye içinde güney doğulular sevilmiyor. İki kişi arasında bir seçim yapılacaksa, önce bize benzeyeni tercih ederiz. Buraya kadarı bence normal olanı. Normal olmayan abartılı olanı. Anında tüm bir kesimi düşman ilan ediyoruz. Bir de ortam farkı var. Misafirlikte herkes Polyanacılık oynar. Rekabet ortamında aynı kişiler birden acımasız olabiliyor. Birden Ermeni, Kürt, Süryani olduğu hatırlatılıyor. Herkesin önce kökeni araştırılıyor ve ona göre cephe alınıyor. Bunlar bizim kafamızda yarattığımız önyargılar. Aynı şekilde bizler bir ülkede yabancı olduğumuzda da kendi içimize kapanmayı bir korunma yöntemi olarak görüyoruz. Yurt dışında bir Türk ile karşılaştığınızda mutlu olursunuz. Yada İstanbul'da bir hemşehrinizi bulduğunuzda.

Ne kadar önyargılı olmadığımızı düşünsek te hep içimizde bir yerlerde içgüdüsel olarak bir suçlama mekanizması pusuda bekliyor.

Katıksız çomardır. Bunlara sorsan ihracat fazlası veren Almanya battı, insanlar açlıktan kıvranıyor. Türkiye’dekiler ise nankör. Maalesef, Berlin’de Yozgat Çorum tadında bir hayat sürmen mümkün değil gurbetçi kardeşim. Oradaki medeniyet ve insan hakları gibi olgulara entegrasyon sağlayamamış olman ve bunların ışığında Avrupalıların seni adam yerine koymuyor olması onlara karşı öfke biriktirtiyor. Anlıyorum. Yok aksini iddia ediyorsan gel ülkene, birikiminden biz de faydalanalım ülke olarak.

Aslında oy tercihleriyle benim yönetilme şeklime müdahale etmiyor olsalar gerçekten umurumda değil. Amsterdam’dan istediği arabeski söylesin. Ama işte işin ucu bir noktada bize de dokunuyor.

bkz : Acun abi biz doçlanddan geliyos breakdans yapçaz

Katıksız çomardır. Bunlara sorsan ihracat fazlası veren Almanya battı, insanlar açlıktan kıvranıyor. Türkiye’dekiler ise nankör. Maalesef, Berlin’de Yozgat Çorum tadında bir hayat sürmen mümkün değil gurbetçi kardeşim. Oradaki medeniyet ve insan hakları gibi olgulara entegrasyon sağlayamamış olman ve bunların ışığında Avrupalıların seni adam yerine koymuyor olması onlara karşı öfke biriktirtiyor. Anlıyorum. Yok aksini iddia ediyorsan gel ülkene, birikiminden biz de faydalanalım ülke olarak.

Aslında oy tercihleriyle benim yönetilme şeklime müdahale etmiyor olsalar gerçekten umurumda değil. Amsterdam’dan istediği arabeski söylesin. Ama işte işin ucu bir noktada bize de dokunuyor.

bkz : Acun abi biz doçlanddan geliyos breakdans yapçaz
Duygularıma tercüman bir yazı olmuş yazmama gerek kalmadı teşekkürler.

Onlar bişey değil de "ülke cennet cennet" deyip avro kölesi olanlar. Lan it. Çok iyi madem ülken, dönsene geri

Belki orada kötü muamele görüyorlar. Mesela burada kimse Suriyelileri sevmez.

Kİ onunda soracağını zannetmiyorum videoyu neden attığı o nüanslarda gizli zaten iyi akşamlar.

Avrupa’da solcu partilere oy verir Türkiye’yi ise sağcıların yönetmesini isteyen tiplerdir iyi biliyor sağcılar Avrupa’da onların haklarını savunmayacağını bazıları 50 yıldır orda bir gram ilerleme göstermemiş ve doktora giderken kendini ifade edecek dili bile öğrenmemiştir ..

Bana daha iyi sebepler ile gelmeni beklerdim. Kredini boş yere tüketiyorsun.

Geri