avrupada yaşayıp avrupalılardan ölesiye nefret eden gurbetçi türk

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
En azından vatanını satan, memur olup devletin ekmeğini yiyip yediği kaba pisleyen adi köpek değildirler.
En fakiri Türkiyeye senede 5000 euro getirir. Elinden geldiğince akrabalarına , arkadaşlarına yardımcı olmaya çalışır. fakat bu kan emiciler hep daha fazlasını ister.
Türkiyede kazanıp, Bayram tatillerinde kazandıklarını Yunanistanda yemeyi tercih eden vatansız hiç değillerdir.
Kısacası kıskanç köpeklerin ağzına sakız olmuş Çalışkan Türk gurbetçileridir.

Bkz.

Her yıl bayram ya da tatil dolayısıyla Türkiye'ye gelen yurt dışındaki Türkler, yaptıkları harcamalarla büyük bir ekonomi oluşturuyor. TÜİK verilerine göre, yurt dışında yaşayan Türkler, 2012'den bu yılın temmuz ayına kadar geçen 5,5 yılda yaklaşık 30,5 milyon kez Türkiye'yi ziyaret etti. Yurt dışında yaşayan Türkler, söz konusu dönemde Türkiye'de yaklaşık 33,2 milyar dolarlık turizm harcaması yaptı.

En azından vatanını satan, memur olup devletin ekmeğini yiyip yediği kaba pisleyen adi köpek değildirler.
En fakiri Türkiyeye senede 5000 euro getirir. Elinden geldiğince akrabalarına , arkadaşlarına yardımcı olmaya çalışır. fakat bu kan emiciler hep daha fazlasını ister.
Türkiyede kazanıp, Bayram tatillerinde kazandıklarını Yunanistanda yemeyi tercih eden vatansız hiç değillerdir.
Kısacası kıskanç köpeklerin ağzına sakız olmuş Çalışkan Türk gurbetçileridir.

Bkz.

Her yıl bayram ya da tatil dolayısıyla Türkiye'ye gelen yurt dışındaki Türkler, yaptıkları harcamalarla büyük bir ekonomi oluşturuyor. TÜİK verilerine göre, yurt dışında yaşayan Türkler, 2012'den bu yılın temmuz ayına kadar geçen 5,5 yılda yaklaşık 30,5 milyon kez Türkiye'yi ziyaret etti. Yurt dışında yaşayan Türkler, söz konusu dönemde Türkiye'de yaklaşık 33,2 milyar dolarlık turizm harcaması yaptı.

Olabildiğince masumane bir soru sorucam
diyorsun ya tr da kazanıp yediği kaba pisleyen adi köpekler tatile yunanistana gidiyor diye
Sonra da diyorsun ya Ab ülkesinde çalışıp para kazanan ama tatil döneminde Türkiye ye 33,2 milyar lık harcama yapıyor gurbetçiler diye

Gurbetçilerimiz adi köpek yediği kaba pisleyen insanlar olmadıklarına göre
Sence turizm harcamaları adi köpeklik olmayabilir mi..

yıl boyunca siyaset, terör ve ekonomik kriz üçgeninde bunalan insanlara 500 euroluk yunanistan tatilini bile hor görüyor bu jesse. bi de çok matah bi şeymiş gibi gurbetçiler türkiyede şu kadar para harcadı demiş. allah islah etsin...............

Gurbetçi ile tatilciyi biraz karıştırıyorsunuz gibi geldi bana. (NOT: Oy kullanmak için Türkiyeye gelmeye gerek yok. Konsolosluklarda sandık kuruluyor. Ve Türk vatandaşı olarak kullanacak tabii ki.)

Bide bunu dene
Bkz.
Türkiyede yaşayıp Türklerden ölesiye nefret eden, ezik yunan kafalı

Ayrıca Avrupada yaşayıp avrupadan nefret eden kimse yok.
Fakat tanımımda bahsettiklerimden çok var.

Sürayyacımın aygötüm demesi güldürüyor.
Hahahabokhahahha - ay götüm kıyasıya yarışabilir.

kendi omurgasız düşünce biçimini bütün milletin adıyla tanımlamalar ..
kendi omurgasızlığına ortak olmayan ast üst her fikri kokuşmuş bir nefretle tanımlamalar ..

Gezmek görmek güzeldir. Tabii herkesin imkânı olmuyor. İmkânı olanlar da sade görülecek ve eğlenilecek yerleri değil, insanların yaşadığı ortamları da gezmelidir. Turistik ortamda hayat çok farklı.

Bir hafta Yunanistan'a gezmeye gidersiniz, parasını ödersiniz ve eğlenirsiniz. Orası size Dünyanın en güzel yeri gibi görünür.

Gurbete Yunanistan'a gidersiniz ve yıllarca yada bir ömür boyu kalır ve orada çalışırsınız. Bu sefer durum çok farklı görünür. Size parasını öderler ve karşılığında çalıştırırlar. Sizinle aynı işi yapan Yunan arkadaşınız sizden daha fazla kazanır ve size en pis işleri verirler. Ona farklı, size farklı hitap ederler.

İşveren akşamları Yunan işçisi ile bir Bar'a gider ve eğlenir, sohbet ederler. Siz aynı Bar'a gidersiniz ve bir arka masada yalnız oturursunuz. Garson defalarca yanınızdan geçer ve sizi görmezden gelir. Size de çıkıp gitmek kalır.

Bir şey kaybolur, önce Türk'ün üstünü arayalım derler.

Siz herkesin hakkınızda ne düşündüğünü his edersiniz. En kibar ve en sevdiğiniz Yunan'lı nın bile size sezdirmek istemediği fikirlerini aslında bilirsiniz. Bir ömür böyle aşağılanmakla ve dışlanmakla geçer.

Saçınızı boyatsanız bile, burnunuza küpe de taksanız, onlar sizin bir Türk olduğunuzu hep bilirler ve bunu bildiklerini de size her zaman sezdirirler.

Türkiye'ye gelen yabancılar için de aynısı geçerli. "Gurbetçi ile tatilci arasındaki fark bu."

Omurgalı sürüngenin, adam yerine koyulmamasının ardından, cevap alamayınca çirkefleşmesi, ve beraberinde kudurması :cigaraci:

Ne de güzel adam yerine koymuyorsun Jesse James
Aksine ruhunu kuşatmış hakaretlerinden bir kuble bana rastlamadığı için mutlu olmuştum.

ha çirkinleşme yada çirkefleşmeye gelince
yo hayır temelsiz mesnetsiz gerçek olmadığı aşikar olmasına rağmen bir hakaret uslubu tutturup bu şekilde karşında ki kişinin sinirleriyle oynama durumudur o dediğin .
Ben söylemlerimde ciddiyim, arzu edersen o kelimelerin her birini neden kullandığımı açıklarım da.

Ya üff yok öyle bir şey.
Hangi ülkenin neresine gittiniz bilmiyorum ama benim gittiğim ve yakınlarımdan duyduğum kadarıyla beyni çalışan, üretken olan herkesi ırk din ayırmadan el üstünde tutuyorlar.ABD ye, Kanada'ya gittiğinizde çekik gözlüsünden Afrikalısına pek çok etnik kökeni önemli statülerde görebilmeniz mümkün.ABD başta olmak üzere çoğu Avrupa üllesinde de böyle.
Bu ülkelerin dış politikasını, tarihini vb. desteklediğim asla düşünülmesin.
Üretken işçiliğin koşullarına değindim sadece.
Kendi ülkemiz dahil her ülkede cahil, faşizan grup var bundan yola çıkıp olayı her seferinde 'Türkler'i sevmiyorlar' a bağlamanın da modası geçti.Uzay çağındayız artık, gittiğiniz ülkede ileri görüşlü gruplarla takılırsınız siz de.
Kaldı ki sevmeyenlerle beraber, sevgisizliğe maruz kalanların tutum ve davranışlarını da ele almak lazım.

https://m.youtube.com/watch?v=DUkfavmYPk4

[YOUTUBE]DUkfavmYPk4[/YOUTUBE]

İstisnalar hep olur. Biz de de Amerikalı olunca el üstünde tutulur, İranlı gelirse burun kıvrılır. Suriyeli olunca gözler hepten kaçar. Her Horoz kedi çöplüğünde öter demiş atalarımız. Başkasının çöplüğünde başarılı olmak, oradakilerden daha çok gayret gerektirir. Mesela Gümülcineli millet vekilleri de var. Ama sürekli olarak birileri tarafından farklı gözle görülmek hayat şartlarını hiç de olumlu etkilemiyor. Ve ne kadar sevilseniz de hep yabancı kalıyorsunuz. İnsanlar her zaman dürüst değil. Sözleri ile fikirleri bir değil. bunu bir süre sonra his ediyorsunuz.

Ben yan gelip yatan, huzurumu kaçıran kişiyi etnik kimliği ne olursa olsun sevmem.
Akıl sağlığı yerinde olan kimse sevmez.

Geri