Avrupa'da yaşayan gurbetçiye Türkiye'ye dön diyen kişi

🕒 Konu sahibi 20 saat önce aktifti
Üfff
Dedesi sayesinde AB'de doğup büyüyen, kültürel adaptasyonunu tamamlayamayip oturduğu yerden boş konuşan eğitimsiz, vasifsiz gurbetçi ne kadar ahmaksa, burada oturduğu yerden hiçbir bok yapmayıp akşama kadar sosyal medyalarda gurbetçilere hasetlik kusan insanlar da o kadar ahmak.
Asgari ücretten tut, herhangi bir maaşa kadar geliriniz olsun fark etmez; bir vasfınız ve diliniz varsa AB'ye goc etmenize engel hiçbir şey yok. Tabi şimdi kim götünü kaldırıp dil öğrenecek, kim gün boyu saate bakıp "bi an önce eve gitsem" mentalitesinden başka kariyerine bi vasif kırıntısı katacak? Yok yabanci şirketlerle,kurumlara iletişime geç, davet referans mektubu kovala falan kim uğraşacak? Keşke bi sihirli değnek sizi iyi bi AB ülkesine hazır evli,arabalı, işli bi düzene isinlasa dimi? Scmaya gitmeye üşenen insanlar da gurbetçi elestirmesin bir zahmet.

Tekrar hoşgeldin sevgili @Serçe, kim seni gene kızdırdı da bir kaç gün ara verdin böyle?
Açız burada nasıl alayım bileti. Iba belki merhamet gösterip uçak biletimi alırsa köyüme giderim ve reisin desteğiyle paşalar gibi yaşarım ama nerede o günler.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Tekrar hoşgeldin sevgili @Serçe, kim seni gene kızdırdı da bir kaç gün ara verdin böyle?
Açız burada nadıl alayım bileti. Iba belgi merhamet gösterip uçak biletimi alırsa köyüme giderim ve reisin desteğiyle paşalar gibi yaşarım ama nerede o günler.
Ahahhh iba seni buraya alırsa etini kemiğini yer paşa olacağın muamma Sssjsj
Beni tehtit olarak görüyorlar korkuyorlar sanırım benden neyse konunun burası ile ilgilenmiyorum duymak istediklerini duyuyorlar : )

gutbetçi kızları üzmeyin

Ahahhh iba seni buraya alırsa etini kemiğini yer paşa olacağın muamma Sssjsj
Beni tehtit olarak görüyorlar korkuyorlar sanırım benden neyse konunun burası ile ilgilenmiyorum duymak istediklerini duyuyorlar : )
O tiplere kulak asma, benim gibi yap, sohbetlerinden uzak dur. Değmez!!!!
Iba bana dokunmaz, iyi geçiniriz. Gel birilerine kazık atalım deyip yanıma alırım.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Inanilmaz özet;)

Ben 6 yildir TR'ye gitmiyorumdum, 6 yilin sonunda kesin dönüs yaptim TR'ye malesef 4 ay dayanabildim..

Olm klaus nerden hortlattin nakdmn konusunu be kardesim asfkj

Neyse bence;
Jesse'nin derdi ulke yada avrupa degil. Onun derdi sol cenah diye hatirliyorum. Gurbet , turkiye gibi kavramlar uyeler ile acabilecegi kavgalarin anahtarlari. Uzerine tasarladigi seyler uyelere olan ofkesini cikarmak icindi zamaninda..
Adamin vatan sevgisini sol cenaha olan ofkesi kontrol ediyor , mantikli bir sey yapsalar bile kabul etmemesi (sünnet) gibime geliyor. Sanki ulkesini bu insanlar mahfetmeye calisiyor. Ama hic iktidar olamadilar ve durum sag cenah ile dumduz ucuruma gidiyor. Yurduna don cagrisina yada tavsiyesine kizma nedeni hepimizin bildigi uzre avrupa kadar iyi sartlarda olmamasi.
Ama bunu soyleyen birine karsi en buyuk karti cekiyor. Yani vatan hainligi damgasi. Bu seye benziyor...
Acemi askerin dusmana benzer bir golge gordugunde tum sarjoru tek seferde bosaltmasi gibi..
Ben de sevmiyorum cehapesiydi dem partisiydi falan ama
Olmuyor olm... Sizin oylarinizla bile duzelmiyor ulke awk2 ugrasmayin iste
Zaten yasayamadiginiz icin siz kactiniz biz buradayiz.
images - 2025-05-23T235907.215.jpeg

Jesse'nin derdi ulke yada avrupa degil. Onun derdi sol cenah diye hatirliyorum. Gurbet , turkiye gibi kavramlar uyeler ile acabilecegi kavgalarin anahtarlari. Uzerine tasarladigi seyler uyelere olan ofkesini cikarmak icindi zamaninda..
Adamin vatan sevgisini sol cenaha olan ofkesi kontrol ediyor , mantikli bir sey yapsalar bile kabul etmemesi (sünnet) gibime geliyor.
Aynen ben de öyle düşünmüştüm o zamanlar. Konu başlığında “kişi” yazan yerde hakaret vardı. Onu kaldırdılar o zaman yöneticiler. “Avrupada yaşayan gurbetçiye Türkiye’ye dön diyen ezik/mal(tam hatırlayamadım) diye bir başlıktı.
Düşün yani adam aleni bir şekilde kavga etmek amaçlı konu açıyor, sonra ben yorum yapıp cevabını verince “tepeden bakan”, “aşağılayan adam” ilan ediliyorum : dd konu içinde ilk sayfadaki yorumumdan ötürü jesse den çok beni taşladılar : ddd

Geri