Avrupa bizi kıskanıyor!

Konu sahibi son olarak 82 gün önce görüldü
Çok haklısın
Bursa, İzmir, İstanbul oto yolunu gösteren görseli şimdi düzelterek ekledim.
Şuan güncel
Teşekkür ederim bi eksikliği düzeltmiş olduk

Rica ederim, fakat gene de kıyas yapılan haritanın yanında çok sönük kaldığı gerçeği söz konusu.
Geçen yıl Trabzon'a gitmiştim, yollar zaten çok kötü, üstüne bir de şehirlerin, ilçelerin içinden geçmek zorunda kalıyoruz ve hız limiti bir anda 50-60 km'lere kadar düşüyor.
Dolayısıyla gidiş-geliş çok yüksek tutarlarda trafik cezası ödemek durumunda kalmıştım.
Umarım otoyol ağı genişler..

Var birader, kıskandıkları şeyler var emin ol.
1) dinimize olan bağlılığımız.
2) genel olarak birbirimize olan bağlılığımız
3) anne babaya hürmet ve aile bağlarımız
4) gurbetçilerin her yıl paralarını toplayıp akın akın anavatana gitmeleri vb.
Kıskanmak mı dersiniz, hazmedememe mi dersiniz bilmem .

Beyefendi,
Dinimize daha bağlıyız şıkkı yanlış,onlar dinlerine bizden daha bağlılar.
Diğer şıklar evet,takdir ediyorlar
Lakin bu şıklar ülkeyi refaha kavuşturmaz.
O nedenle kıskanacak bir durum da yok ortada.milli duygularımızı bir tarafa koyup objektif elestirelim kendimizi, lütfen.
Saygılar
Histanbul beyin şu sözüne katılmamak mümkün değil.
- Dinimize bağlı filan değiliz. Şekilcilikte öyleyiz ve dinimizi zaten yanlış yaşıyoruz.

Son düzenleme:
Ben paradan ekonomiden, refah seviyesinden bahsetmedim. Avrupalı insanların, Türk insanının yaşam tarzını hazmedemediklerini söyledim. Düğünlerde, milli maç sonrası birleşip kenetlenmelerimizden bahsettim. Bu saydıklarımı uzaktan sallamıyorum. Bizzat görüp yaşıyorum

Jesse kavram karmaşası yaşıyorsun. O gözlemlerinde ortada bir hazımsızlık yok. Olsa olsa imrenme vardır. Ne yani Avrupa'nın insanları " şu pis Türklere bakın ne de güzel birbirlerine kenetleniyorlar, ne de güzel düğünlerde göbek atıyorlar, kahrolsunlar emi " diye tepki mi veriyorlar yapma ALLAH aşkına...
Konu zaten gelişmişlik üzerine ve bu açıdan Avrupa'nın bizde kıskanacağı hiç bir şeyimiz yok. Bunun zaten sende farkındasındır.

Kıskanır tabi.. Adamların bütün yolları otoyol neredeyse, her şey kurallı.. Yaşasın kuralsız, sık kavşaklı, bol yayalı, her daim radarlı, sürekli meskun mahalli duble yollarımız..

1 - Dinimize bağlı filan değiliz. Şekilcilikte öyleyiz ve dinimizi zaten yanlış yaşıyoruz. İncili bilen hristiyan sayısı Kuranı bilen Müslüman sayısından çok daha fazladır.

2 - Genel olan bağlılıkla kastını anlamadım ama aile yapısını kastettiysen evet biz daha düşkünüz birbirimize.

3 - Dediğim gibi biz daha düşkünüz birbirimize ama bu düşkünlük yaşadığın toplumu refah seviyesine çıkarmaz ki konu da bu bağlamda açılmıştır.

4 - Gurbetçilerin euro ve dolarları her yıl lira karşısında arttığı için elbette memleketlerine gelip tadını çıkaracaklar. Sonuçta şu madden bile beni haklı çıkarıyor zira o gurbetçiler Avrupanın onlara sunduğu imkanları sayesinde yazın rahatça tatil yapabiliyorlar.

Sonuç itibarıyla Avrupa'nın çıkardığı gaz bile olamayız. Adamlarla aramızda 80 yıl fark var. Ve oranın insanlarının umurunda değiliz. Yani git avrupalıya Türkiye yi ve Türkleri kıskanıyor musunuz diye sor sana ne diyorsunuz siz diye şaşarlar.
Bu tür söylemler bizim kendi ezikliğimizi unutturma cümleleri.
Ha son olarak nedense bizi kıskanan avrupa ama avrupaya göç etmeye çalışan biziz!! Bu işte bi terslik var. Madem ki kıskanılan biziz niye onlar bize göç etmiyorlar da tüm Müslüman göçmenler gözünü avrupaya dikiyor ;)

Avrupa bizi kıskanıyor muş !! Komik cidden.

Saygideger dostum, eline emegine saglik. Cok begendim yazdiklarini. Elimde olsa cerceveletip anasayfaya koyarim ( Yoksa koysak mi? )

Bu adamlarin medeniyeti ve bilimi muslumanlardan ogrendikleri bir gerçektir, kendi bilim adamlari dahi inkar etmiyor. Aramizdaki fark su, kendileri arasindaki savaslari katiyetle bitirdiler. 2. Dunya Savasi’nda milyonlarca insan oldu ve suan aralarinda sinir dahi yok.

Bizim halimizi anlamak icin forumdaki Selahattin Demirtas basligini okumak yeterlidir. Araplar zaten mezhep diyerek birbirini bogazliyor ki adamlar bu sorunu cozeli neredeyse 400 yil oldu. Hal boyleyken bizi kiskanma ihtimalleri komik bile degil.

Kiskanmiyor korkuyor.
Budur gercek olan.

Kiskanmiyor korkuyor.
Budur gercek olan.
Korku, bak bu daha doğru bir söylem:)
Sevgiler Süreyya hanımefendi.

---Mesaj 02:12 de Eklendi ---------- Önceki mesaj 02:09 de Eklendi ---

Benim neyden bahsettiğimi anlamamışsınız. Avrupalıların Türkleri kıskanması mesela. Cenazelerimizi dahi onlarca kişiyle uğurlamamız ile, kendilerinin cenazelerini kaldıracak adamların olmaması gibi
Beyefendi,
İkimizinde farklı şeylerden bahsettiği aşikar.bu yüzden münazarayi sonlandırmak istedim.

(Hâlbuki anlatmak istediğiniz şeye yanıt vermiştim)

Rica ederim, fakat gene de kıyas yapılan haritanın yanında çok sönük kaldığı gerçeği söz konusu.
Geçen yıl Trabzon'a gitmiştim, yollar zaten çok kötü, üstüne bir de şehirlerin, ilçelerin içinden geçmek zorunda kalıyoruz ve hız limiti bir anda 50-60 km'lere kadar düşüyor.
Dolayısıyla gidiş-geliş çok yüksek tutarlarda trafik cezası ödemek durumunda kalmıştım.
Umarım otoyol ağı genişler..

Umarım genişler oto yol ağı'da ceza yemek yerine önceden peşinen parasını vermek sureti ile geçiş yapabilirsin. :)

Kiskanmiyor korkuyor.
Budur gercek olan.

Neyden korkuyorlar acaba ? Reis'den mi ? Türkiye'nin stratejik konumundan mı ? BOP Başkanlığından mı ? Türkiye'nin Kenan Evren ve sonrası tarihini okumadan lütfen korkuyor yorumları yapmayın .

Geri