Avrupa bizi kıskanıyor!

Konu sahibi son olarak 81 gün önce görüldü
ala-turka-albums-ala-turka-picture43-img-20191102-003953.jpg

ala-turka-albums-ala-turka-picture42-img-20191101-232759.jpg

Son düzenleme:
Ben liseyi açıktan okudum o ders bende yoktu Run :tongue:

Sen o zaman Akdeniz bitki örtüsü ne desem onuda bilemezsin.. herkes her şeyi biliyor ulan burada, sakın bir şey bilmiyorum deme, biliyormuş gibi yap. Yakında görüşüyoruz hazırlan.

Beni en çok güldüren sığırımsal cümlelerden biridir.
Avrupa senin neyini kıskansın? Bozuk ekonomini mi? Geri kalmışlığını mı? Gelir adaletsizliğini mi?
Kısa bir fıkra gibi şu cümle.

Kiskanilmayacak gibi değiliz:)
Şaka gibi.

Otoyolları gösteren harita ama Türkiye'de çok az olsa da bu kadar çok az değil diye biliyorum.

Beni en çok güldüren sığırımsal cümlelerden biridir.
Avrupa senin neyini kıskansın? Bozuk ekonomini mi? Geri kalmışlığını mı? Gelir adaletsizliğini mi?
Kısa bir fıkra gibi şu cümle.

Var birader, kıskandıkları şeyler var emin ol.
1) dinimize olan bağlılığımız.
2) genel olarak birbirimize olan bağlılığımız
3) anne babaya hürmet ve aile bağlarımız
4) gurbetçilerin her yıl paralarını toplayıp akın akın anavatana gitmeleri vb.
Kıskanmak mı dersiniz, hazmedememe mi dersiniz bilmem .

Son düzenleme:
kıskanma mı diyelim
bırakın kıskansınlar

Bizi derken ?
Beni değildir ..

1 - Dinimize bağlı filan değiliz. Şekilcilikte öyleyiz ve dinimizi zaten yanlış yaşıyoruz. İncili bilen hristiyan sayısı Kuranı bilen Müslüman sayısından çok daha fazladır.

2 - Genel olan bağlılıkla kastını anlamadım ama aile yapısını kastettiysen evet biz daha düşkünüz birbirimize.

3 - Dediğim gibi biz daha düşkünüz birbirimize ama bu düşkünlük yaşadığın toplumu refah seviyesine çıkarmaz ki konu da bu bağlamda açılmıştır.

4 - Gurbetçilerin euro ve dolarları her yıl lira karşısında arttığı için elbette memleketlerine gelip tadını çıkaracaklar. Sonuçta şu madden bile beni haklı çıkarıyor zira o gurbetçiler Avrupanın onlara sunduğu imkanları sayesinde yazın rahatça tatil yapabiliyorlar.

Sonuç itibarıyla Avrupa'nın çıkardığı gaz bile olamayız. Adamlarla aramızda 80 yıl fark var. Ve oranın insanlarının umurunda değiliz. Yani git avrupalıya Türkiye yi ve Türkleri kıskanıyor musunuz diye sor sana ne diyorsunuz siz diye şaşarlar.
Bu tür söylemler bizim kendi ezikliğimizi unutturma cümleleri.
Ha son olarak nedense bizi kıskanan avrupa ama avrupaya göç etmeye çalışan biziz!! Bu işte bi terslik var. Madem ki kıskanılan biziz niye onlar bize göç etmiyorlar da tüm Müslüman göçmenler gözünü avrupaya dikiyor ;)

Avrupa bizi kıskanıyor muş !! Komik cidden.

Realist olarak baktığımızda, avrupa'nın perspektif bakışı acılı. yıllardır giremediğimiz, hazır olduğumuzu düşünmedikleri avrupa bilirği muamması sonucu, genç nüfusumuzla, cografyamızla motive bulduğumuz bir cümle.

1)Bakara-Makara(egemen bağış)
2)Fetö Metö(ne istedinizde vermedik)
3)"ananı da al git" (reyiz)
4)gurbetçilerin türk lirası karşisinda yabancı dövizle anavatanda krallar gibi tatil yapmasi, yerli insanin açliktan aģzı kokması.

Çok kıskanıyorlar çooook

Geri