Ateizm Ve Ateistlerin Yanılgıları

Konu sahibi son olarak 2511 gün önce görüldü
Kusura bakmazsanız inanç hakkındaki tartışmaları çok gereksiz buluyorum.
Adı üzerinde inanç; ne doğrulanabilir ne çürütülebilir.

Dünya üzerinde 1,5 milyar insan, bir adamın çapı 3.474 km olan bir gök cismini parmağıyla ikiye bölebildiğine inanırken, bizim gibi bir avuç ateist de %99'u müslüman bir ülkede inanmamayı sürdürebiliyor.

Bu durumda herkesi kendi inancı (veya inançsızlığıyla) kabul etmek en doğrusu.

Saçma bulduğun bir konuda neden görüş belirtiyorsun derseniz haklısınız.
Nomalde böyle toplara girmem ama yazasım geldi.

videolarda var tekbir getirerek kafaları kesip insanları liğme liğme eden arab muslumanlar (:

Bilmediğin kaynaklardan konuşmayacaksın o zaman bir dini kötülüyorsun sen dikkat et biraz.
buna göre yargılama olur mu sen bir kişinin ya da bir toplumun yaptığını bütün dine mal ediyorsunuz. Bu nasıl bakış açısı olabilir.
İnsan eti de yese müslümanım diyerek kişinin kendi ahmaklığıdır o islama yakıştırılamaz.
Ayrıca vahabi yazıyor resmin üzerinde islamın kabul ettiği bir mezhep değildir ki vahabi sapkınlıktır.
Ne alakası var islamı kötü göstermeye çalışan bir mezhep amacına da ulaşmış ;)

Her tekbir getireni müslüman zannetmeyin müslümanlık öyle basit bir iş değil.
Ayrıca bir insan inansa müslümanlığı kabul etse, gidip 100 kişiye öldürse islamın suçu mu oluyor.. komik :D

Her tekbir getireni müslüman zannetmeyin müslümanlık öyle basit bir iş değil.
Ayrıca bir insan inansa müslümanlığı kabul etse, gidip 100 kişiye öldürse islamın suçu mu oluyor.. komik :D

valahi ben kafa kesen hristiyan yahudi gormedım şuana kadar

muslumanlıgıda kotuledıgım yok gerçekleri soyluyorum.

valahi ben kafa kesen hristiyan yahudi gormedım şuana kadar

muslumanlıgıda kotuledıgım yok gerçekleri soyluyorum.

Haklısın :D
Yahudi ya da hristiyan görmedim bende kafa kesen felan katliam yapan :D
Senin bu şekilde benim tezimi çürütmenden sonra konu kapanmıştır benim için :D
Tartıştığın ve aydınlattığın için teşekkür ederim

Tek bir mesaj yazmak istedim uzatmayacağım.

Allah'ın varlığına ve birliğine inanmayan kişiler için şunu söylemek isterim.

Allah yoksa şu gördüğünüz her varlık nasıl bir düzen içerisinde olabiliyor?

Bu düzeni sağlayan size göre kim?

Her gördüğünüze inanıyorsunuz Allah'ı göremediğiniz için mi inanmıyorsunuz?

Kuranı kerimi haşa insanların uydurması olarak mı yorumluyorsunuz?

Ateş yakıp parmağınızı o ateşe sürmeyi hiç denediniz mi?

Cehennem ateşini dünyada ki ateşle bir mi sanıyorsunuz?

Cennetteki meyveleri dünyada yediklerinizle aynı kefeye mi koyuyorsunuz?

Son olarak soruyorum Siz bu vücuda kimin sayesinde sahip oldunuz sizi yaratan biri olduğuna nasıl inanmazsınız?

Sakın yanlış anlaşılmasın sert bir üslup kullanmadım.

Haklısın :D
Yahudi ya da hristiyan görmedim bende kafa kesen felan katliam yapan :D
Senin bu şekilde benim tezimi çürütmenden sonra konu kapanmıştır benim için :D
Tartıştığın ve aydınlattığın için teşekkür ederim

Arkadaş demek istiyor ki bu müslümanlardaki kelle kesme merakı nereden geliyor?
Önce oku sonra anla daha sonra da anlamıyormuş numarası yapıp dalgaya al.

Arkadaş demek istiyor ki bu müslümanlardaki kelle kesme merakı nereden geliyor?
Önce oku sonra anla daha sonra da anlamıyormuş numarası yapıp dalgaya al.

Ama sen sözünü çiğniyorsun ben hala iki mesajım arasında ki çelişkiyi anlamadım bana sesleniyorsun oldu mu şimdi :D
Öyle bir şey de demiyor ayrıca ben yahudi hristiyan görmedim diyor kafa kesen
Okumadın mı yoksa ?

Tek bir mesaj yazmak istedim uzatmayacağım.

Allah'ın varlığına ve birliğine inanmayan kişiler için şunu söylemek isterim.

Allah yoksa şu gördüğünüz her varlık nasıl bir düzen içerisinde olabiliyor?

Bu düzeni sağlayan size göre kim?

Her gördüğünüze inanıyorsunuz Allah'ı göremediğiniz için mi inanmıyorsunuz?

Kuranı kerimi haşa insanların uydurması olarak mı yorumluyorsunuz?

Ateş yakıp parmağınızı o ateşe sürmeyi hiç denediniz mi?

Cehennem ateşini dünyada ki ateşle bir mi sanıyorsunuz?

Cennetteki meyveleri dünyada yediklerinizle aynı kefeye mi koyuyorsunuz?

Son olarak soruyorum Siz bu vücuda kimin sayesinde sahip oldunuz sizi yaratan biri olduğuna nasıl inanmazsınız?

Sakın yanlış anlaşılmasın sert bir üslup kullanmadım.

Düzen? Hangi düzenden bahsediyosun? Çocukların tecavüz ediliğ öldürüldüğü düzen mi? Bütün savaşların din yüzünden çıktığı düzen mi? Kendi dininden olmayanların hor görüldüğü bir düzen mi? Paranın hüküm sürdüğü bir düzen mi? Yoksa düzen derken doğayı mı kastettin? Güneşin doğması batması falan.

Sen olayı çok yanlış anlamışsın. İnançsızlar Allah' ı görmediği için değil, Allah' ın varlığını savunan kutsal! kitapların, kendi içinde ki çelişkilerden kurtulamadığı için reddeder.

Gayet tabii.

Ateş ile inanmak arasında nasıl bir bağlantı kurdun, anlayamadım. Ha, ateş elimizi yakıyosa bu inanmamız için yegâne bir neden. Çünkü ateşin yakıcı özelliğinin olmasının bilimsel bir açıklaması yok çünkü.

Cehenneme inanmıyoruz zaten, ateşi ne alaka?

Bkz: Bir üstteki

Dünyada ki herkes sevişmeyi bıraksın, bakalım yaratma eylemi devam edebilecek mi?

Ama sen sözünü çiğniyorsun ben hala iki mesajım arasında ki çelişkiyi anlamadım bana sesleniyorsun oldu mu şimdi :D
Öyle bir şey de demiyor ayrıca ben yahudi hristiyan görmedim diyor kafa kesen
Okumadın mı yoksa ?

İşte müslümanlar neden sürekli kelle kesiyor diyor.
Ben kellemi keseceğim şimdi.

Düzen? Hangi düzenden bahsediyosun? Çocukların tecavüz ediliğ öldürüldüğü düzen mi? Bütün savaşların din yüzünden çıktığı düzen mi? Kendi dininden olmayanların hor görüldüğü bir düzen mi? Paranın hüküm sürdüğü bir düzen mi? Yoksa düzen derken doğayı mı kastettin? Güneşin doğması batması falan.

Sen olayı çok yanlış anlamışsın. İnançsızlar Allah' ı görmediği için değil, Allah' ın varlığını savunan kutsal! kitapların, kendi içinde ki çelişkilerden kurtulamadığı için reddeder.

Gayet tabii.

Ateş ile inanmak arasında nasıl bir bağlantı kurdun, anlayamadım. Ha, ateş elimizi yakıyosa bu inanmamız için yegâne bir neden. Çünkü ateşin yakıcı özelliğinin olmasının bilimsel bir açıklaması yok çünkü.

Cehenneme inanmıyoruz zaten, ateşi ne alaka?

Bkz: Bir üstteki

Dünyada ki herkes sevişmeyi bıraksın, bakalım yaratma eylemi devam edebilecek mi?

Düzenden kastım tabiat nasıl oluştu güneş nasıl doğuyor ay nasıl doğuyor bin bir çeşit yıldız nasıl bir arada ateş derken cehennemde yanmakta olan ateşi kast ettim düzen dedim evet dünyada düzen içerisinde olan bir çok şey var bağ,bahçe,güneş,ay,yıldızlar ve en önemlisi insanlar verdiğiniz cevaplar benim hiç bir mantık ifade etmiyor ve Kuranda hiçbir çelişki yok bu Kuranı 1 kez bile açıp okumadan yorumlama yapan kişilerin sözleri. Yazdığım şeyleri biraz daha dikkatli okumanızı öneririm.

Düzenden kastım tabiat nasıl oluştu güneş nasıl doğuyor ay nasıl doğuyor bin bir çeşit yıldız nasıl bir arada ateş derken cehennemde yanmakta olan ateşi kast ettim düzen dedim evet dünyada düzen içerisinde olan bir çok şey var bağ,bahçe,güneş,ay,yıldızlar ve en önemlisi insanlar verdiğiniz cevaplar benim hiç bir mantık ifade etmiyor ve Kuranda hiçbir çelişki yok bu Kuranı 1 kez bile açıp okumadan yorumlama yapan kişilerin sözleri. Yazdığım şeyleri biraz daha dikkatli okumanızı öneririm.

Tamam

Tabiat, güneş, ay, yıldızlar ve kusursuz düzen ya da kusursuz dizayn... Yahu bunu ciddi ciddi savunan dünyada 3 kişi falan kaldı, biri sensin sanırım.

Evrenin, dünyanın, doğanın ve de canlıların kusursuz falan olmadığını, hatta tam aksine mükemmel bir yaratıcının eseri olamayacak kadar kusurlu olduğunu bilmeyen mi var?

Senin bu başlık başlık belirttiğin şeylerle ilgili (tabiat, güneş, ay, yıldızlar, evren vs.) bugüne kadar yapılmış araştırmaların neredeyse tamamını gerçekleştirmiş olan ve bilim konusunda en saygın kurumlardan biri olarak faaliyetlerine devam eden amerikan ulusal bilimler akademisi'nin (national academy of sciences) %93'ü ateist'tir.

Bu adamlar bahsettiğin konulara en hakim kimseler, senden benden fersah fersah öndeler ve %93 gibi bir oranla inanmamayı tercih etmişler.

Senin burada yaptığın kişisel mastürbasyondan öteye gitmiyor yani.

Bana amerikalıları savunma amerika da zaten kaç Müslüman var ki bana onları savunuyorsun ikiz kulelerin nasıl yerle bir olduğunu deprem ile ameriknın nasıl yerle bir olduğunu ve daha birçok musibet neden amerikanı başına geldi sorarım.

Cevabı çok basit Allah ile kitapla uğraşanların sonu Allah'ın verdiği ceza ile sonuçlanır bana bir daha amerikayı asla savunma. Yaşadığın ülkenin de Müslüman bir ülke olduğunu unutma yaşadığın ülkeye hakaret etmiş oluyorsun.

Tamam kuleleri amerika kendisi yıktırdı acaba Müslümanlara kan kusturan israile en çok yardımı kim sağladı amerika bununda bir yalan olduğunu söyleyebilecek misin?

Burda konuşup birbirimizi üzüyoruz hep, ateistler Charles Darwin gibi bilim adamlarına inanırlar onların cümleleriyle kendilerini savunurlar. Biz müslümanlarda Hz. Muhammed (s.a.v) 'ın inandığı dine ve inandığı Allah' a inanıyoruz. Bu kadar basit sanırım.

Bi kaç kişi ergence cümleler vermiş ve hala vermekte aslında neyi savunduğunu bilmiyolar konuyu bilmiyolar onlara çok üzülüyorum .

bir kişi gelip saçma sapan yorumlar yapmışsınız dediği zaman bir konunun kapanma vakti gelmiştir

"Yazımı sonlandırmadan önce açıkça ifade etmek isterim ki, nefsinin isteklerine boyun eğen, kendini diğer insanlardan daha akıllı zanneden, bilmişlik taslayan cahillerin Allah’ın büyüklüğünü ve gücünü kavramaları mümkün değildir. Hak yolu anlamaları için kibirlenmeyi bırakıp ruhlarını necis düşüncelerden sıyırmaları şart!"

Tamam da anlamadığım bu vasıflar neden direk ateistlere yakıştırılıyor? Olay niye bu boyuta çekiliyor? Bir insanın ahlaklı olabilmesi için ille de müslüman mı olması şartı var? Her müslüman ahlaklı mıdır? Eğer evet ise tevbe olayı neden var? Sineği dahi öldürmekten çekinen ateist bir insan ile müslüman olduğunu göğsünü gere gere her yerde anlatan (ki buna bariz övünmek ve kibir denir) biri bir olabilir mi?

Ateist veya müslüman veya başka bir din.. Benim için önemli olan insanlığıdır, ki dinlerin de ortak noktası budur.. Körü körüne sırf korku veya bir beklenti ile yapılan ibadettense aklın ve kalbin ikna olduğu bir yaşam en büyük ibadettir. Saptırılmış, yozlaştırılmış, çıkarlara hizmet etmeye yönelmiş şekilleri ile zerre ilgilenmiyorum..

Geri