Ateizm Ve Ateistlerin Yanılgıları

Konu sahibi son olarak 2508 gün önce görüldü

iki tarafta aynını yapıyor ve kişilerin davranışları inancını yansıtmaz din kusurlu değildir insanlar kusurludur bunu din ile yargılamak yanlış olur mesela siz inanç ile ilgili bir şey görünce de alaycı tavır yapıyorsunuz ama dindar biri yapınca hoşgörü dini değil miydi diyorsunuz:)

Doğru söze, başka ne hacet.

Keşke burada hoşgörü den bahsedenlerin, 1,5 milyar müslümanın iman ettiği bir peygambere,
sübyancı ve sapığın tekidir diyerek ettiği hakaretleri kopyalayıp yapıştırabilseydim şimdi buraya.

Hatta bunu kendisine de sorabilirsin.

Eminim inkar etmeyecektir.

:)

Ayrıca hepsi mi dini yanlış algılıyor?
Hepsimi kadını metalastirip erkeği kutsallastirma yolunu seciyor insanların?
Koskoca Ortadoğu tamamen mi sorunlu?

Hoş geldin gözüm yolda kalmıştı:)

Dini algılayıs biçiminde sorun olduğu için insan öldürebilir değil mi?

hoşbulduk:)

öldürmenin din ile alakası yoktur ki her Dini kitapta öldürme der zaten ama biz öldürürsek bu din için olmaz din için diyorsak o şeyin dindarlıkla alakası olamaz kişi ile alakalıdır

ama durum şu karşılıklı olarak bir atışma hali var bir küçümseme var ben hala aynı düşüncedeyim saygı görmek istiyorsak saygı göstermeliyiz bu senin inansızlığın beni ilgilendirmez ama inancımda düşüncenizdekileri ilgilendirmez bu konuyu dini kabul eden birisi açmış yeri geldi Ateist konuları da düşüncenizdekiler açtı yani karşılıklı propaganda yapmamalı

saygı çerçevesinde ( seninle tartışmayı özlemişim:) )

ben Hz.muhammede saygılıyım.1400 yıl önce yarattığı maceraperest ruh bugün yedi kıtada milyarlarca insanda yaşamaya devam ediyor.

Hadi Ateistler bunuda açıklayın

hadi-ateistler-bunu-da-a%C3%A7%C4%B1klay%C4%B1n_313152.jpg

Kimse burada ulema değil. Bir ateistin burada dini sorgulayıp geçerli cevaplar alması düşük ihtimal. Gerçekten Kur'an-ı anlamak istiyorsanız tefsiriyle birlikte okumak gerekir. Ondan da bir şey anlamıyorsanız bir ulemaya başvurmak gerekir. Yoksa çoğunluğunun dini bilgisinin vasat olduğu bir ortamda cevap bulmayı geçin, aldığınız cevaplarla daha çok kör kuyulara saplanırsınız. Gerçekten sorgulayıp öğrenmek istiyorsanız bu işi ehline sorun.

Kimse burada ulema değil. Bir ateistin burada dini sorgulayıp geçerli cevaplar alması düşük ihtimal. Gerçekten Kur'an-ı anlamak istiyorsanız tefsiriyle birlikte okumak gerekir. Ondan da bir şey anlamıyorsanız bir ulemaya başvurmak gerekir. Yoksa çoğunluğunun dini bilgisinin vasat olduğu bir ortamda cevap bulmayı geçin, aldığınız cevaplarla daha çok kör kuyulara saplanırsınız. Gerçekten sorgulayıp öğrenmek istiyorsanız bu işi ehline sorun.

İmama kadar gittim hala ateistim, nasıl olacak bu iş?

Fena açıklamamış ama biraz yererek olmuş gereksiz üslup.
Onlara inanmama hakkını veren Allah'tır.
Leküm diniküm veliyedin ayeti boşuna inmedi

Fena açıklamamış ama biraz yererek olmuş gereksiz üslup.
Onlara inanmama hakkını veren Allah'tır.
Leküm diniküm veliyedin ayeti boşuna inmedi

Onun tamamını paylaşalım istersen.

Ey Muhammed!) De ki: Ey kafirler! Ben sizin taptıklarınıza tapmam. Benim taptığıma da sizler tapmazsınız. Ben de sizin taptığınıza tapacak değilim. Benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz. Sizin dininiz size, benim dinim banadır.

Önce kafir de sonra sizin dininiz size benim dinim bana, yersen.

Yani benim söylediğim yanlış bir şey nedir ya da eleştirdiğin :)
İstersen tefsirin tamamını atabilirsin :)

Yazdığın cümleyi din adı altında uzlaşmacı bir cümle gibi gösteremezsin. Ey kafirler diye başlayan uzlaşmacı bir cümle olmaz.

Yazdığın cümleyi din adı altında uzlaşmacı bir cümle gibi gösteremezsin. Ey kafirler diye başlayan uzlaşmacı bir cümle olmaz.

Uzlaşmacı niyetle yazmadım ki. kimse kimsenin dinine karışmasın diyorum ben uzlaşma yok :)
Kafir bir diğer anlamı da örten demektir.
Buna inanmayan gerçeği örten kişidir diyor Kur'an.
İnanmayan inanmasın zorlama yok ki

İslamiyete göre tek din zaten islamdır. Şu an müslümanlıktır. Bunun üzerine uzlaşma olamaz ki . Dinler arası dialog olamaz mesela ;)

bana cevap vermicen mi cnm ?
Kafir denilmesinden gocunma.
Inananlara Müslüman, inanmayanlara Kafir deniyor.

Amerikan vatandasina Amerikali,
Rus vatandasina da rus deniyor.

Ne Kadar komik dimi?

Sen ne dedin ki? Yani her zamanki gibi incir çekirdeğini doldurmayacak nitelikte bir yorum yaptıysan görmemişimdir.

Geri