Ateizm üzerine

Konu sahibi son olarak 3795 gün önce görüldü
Sizcede bir canlının kendi kendine oluşabileceğine ihtimal vermek saçmalık değilmidir? bir de binlerce çeşit canlı varken tek akıllı varlığın insan olması tesadüfmü??

Sizin kendi düşüncenize göre saçmalık olarak adlandırabilirsiniz. Fakat genel olarak saçmalık değildir. Birisi sizin inancınıza saçmalık dediğinde hoş karşılamazsınız sanırım.. Bana göre bahsettiğiniz saçmalık değildir şahsi düşünceme göre mümkün olabilir de olmayabilir de. Belki de evrildik değil mi , bilemeyiz onu da. Belki de bir Tanrı yarattı her şeyi. Bence en güzeli , yoktuk , var olduk ve yine yok olacağız.. Bu düşüncede yaşadım hep.

Son olarak saçmalık olarak adlandırmanızı doğru bulmuyorum.. ^^

tanrımı bizi yarattı,yoksa bizmi tanrıyı yarattık ? asıl soru bu

Bir kere canlıların "kendi kendine" olması tezi, ateizmin dayanağı değildir. Bunu bu şekilde göstermek ise çarpıtmak demektir. Herhangi bir fikri yada olayı çarpıtmak da ahlaki açıdan hoş bir durum değildir. Ateist olan bir kimse, tanrının varlığının gösterilemeyeceğini, dolayısyla tüm dayanaksız noktaların reddedilmesi gerektiğini düşünüyor olabilir yada tanrının var olmadığının gösterilebileceğini de düşünüyor olabilir. Gerekçesi her ne olursa olsun ortak nokta tanrının reddidir.

İkincisi, eğer olayı "saçmalık" seviyesinde incelemek isterseniz, "yoktan var olma-var olanı yok etme" fikri çok daha sıradışı bir fikirdir. İnsanın aklı ve mantığı olan bilim, yoktan var olma-var olanı yok etme fikrini, Lavoisier Kanunu ile reddeder. Bu bilimsel bir teori değil, bilimsel bir kanundur.

Ateizm çok kapsamlı bir konu kendi kendine var olmak diye adlandırmak yanlış . Insan anlam veremediği şeylere elbette saçma der mucizeler size daha cazip geliyor olmalı.

Hiç merak etmeyin, kendi kıyametinizi yaşadığınızda göreceksiniz her nasılsa...

yüzyıllardır çözülemeyen bir sorunu 123458221442.kez dile getirdiğin için teşekkürler ama bir sonuca ulaşabileceğini sanmıyorum : )

Ben inananarak yaşıyorum,sen inanmayarak yaşamaya devam et.Öldüğümüz zaman eğer Tanrı varsa ben inandığım ve dinime göre yaşadığım için kurtuldum sen ise inanmadığın için sonsuza dek cehennemde yanacaksın.Eğer Tanrı yok ise ikimizde toprak olup gideceğiz.Şimdi kim karlı?

olm yapmayın lan :) ilkokullular bu tip konular açmasın :))
kardeş burada üniversitede ders verecek derecede donanımlı ateist ve materyalist yada darwinci adam var.
bu şekil gelme bi daha karşıma.konu kilitlenebilir.

Tercihlere niye bu kadar karışıyorsunuz arkadaş..:T: Senin tabirinle yanmak da benim seçimim, herkes hidayete erecek değil ya.: )))

Böyle konular açmayın la, sonra kişiselleştirip rencide ediyorum forum üyelerini. Sonra çok üzülüyorum .

Bence Andromeda galaksisini yaratan Tanrı ile kadına örtün emrini veren Tanrı farklı kişiler. Biri entel biri kezban.

Ben tanrı'yi ukala bir bilim adamına benzetiyorum.
Sizinki ile benzesmiyor benim inandığım.

Bu tartışmaların bütün sebebi Tanrının herkesle irtibata geçmemesi işte bu sorunsal bu sonuçsuz tartışmaları doğuruyor.

Ben inananarak yaşıyorum,sen inanmayarak yaşamaya devam et.Öldüğümüz zaman eğer Tanrı varsa ben inandığım ve dinime göre yaşadığım için kurtuldum sen ise inanmadığın için sonsuza dek cehennemde yanacaksın.Eğer Tanrı yok ise ikimizde toprak olup gideceğiz.Şimdi kim karlı?

Benim inanmama sebeplerimden biride bu düşünce ^^
Şahsen ben Tanrı olsam.
Sadece benden bişeyler koparmak için iyilik yapan, korktukları için saygı duyan, çıkarcı insanlar yerine.
Beni reddeden ama yapacağı iyiliği sadece iyi bi birey oldugu için yapan insanları cennete alırdım.
Yazdığın yazı Tanrı'yı salak yerine koymakla aynıdır bi fark yok.
Yani demem o ki eğer Tanrı varsa ve salak değilse kimin cennete gideceği hiç belli olmaz :P

Ayrıca dinine güvenme derim. Dünya yaklaşık 4,5 milyar yaşında, bilinen modern insan ise yaklaşık 200k yaşında. 200k yılda emin ol binlerce Tanrı'ya inandı insanlar ve hepsi de kendilerininkinin doğru olduguna inanıyordu : ) Bunca olay varken sadece 1400 yıl önce Arap topraklarından gelen Tanrı'ya inanmak biraz garip ama insanız işte bizi rahatlatan herşeye gözü kapalı inanmaya ihtiyacımız var :P Ayrıca Zeus ya da Poseidon'a inanmak şuan için daha mantıklı. En azından somut, şimşeği ve denizin dalgalarını görebiliyorsun. Oysa günümüz Tanrı'sı sadece 3 olaydan ibaret. Tanrı > Peygamber > Kitap hepsi tek kişinin başından geçen olaylar ne kadar güvenilir, tartışılır.

İşin özeti Tanrı var ise yaratıcı olmadan var olmak mümkündür. Yok ise biz boşuna yaşıyoruz xD Aslında hepimiz varoluşumuzu Yıldızlara borçluyuz. Onlar çarpışıp nükleer fırınlar oluşturmuşlar işte bizde o nükleer fırınlardan çıkan toz bulutlarının eseriyiz. Hepimiz birer yıldızız, iyilik yaptıgımız kadar parlarız. Cya

Hangi hoca anlattıydı bunu? Ben de denk gelmiştim de tv de şimdi anımsayamadım.

Geri