Ateizmin semavi dinlerle ortaya çıktığı konusundaki söylemim yanlış anımsamadır veya değildir ne önemi var? O yazıdaki tek bir yanlışı dikkate alıp da üzerinden yürümeye çalışmak bildiğin açığını yakaladık, buradan vuralım bari çırpınışıdır. Zira benim paylaştığım yazı sadece semavi dinlerle alakalı değil, ateizmin temelinde de inanç meselesiyle alakalı bir durum olduğuna dair fikirdi ki araştırırsanız dinlerin ortaya çıkmasıyla başlıyor.
Yani ben yazıyorum ama algılama sorunlarınız olduğu için anlamıyorsunuz, aptal olduğunuzu söylemek istemiyorum, bile isteye aptallık yapmazsınız herhalde.
Ekli dosyayı görüntüle 54579
Bir kadına kadın kimliği üzerinden hakaret etmek mi?

Bu görüşü ortaya koyanlar o kadar cahiller ki cinsiyetçilik yaptıklarının farkında değiller işte. Çünkü cinsiyetçilik gibi önemli bir kavramın bu tür boş çabalarla içini boşaltmaktadırlar.
Hakaret tek başına hakarettir. Sizin yürüttünüz hilkat garibesi gibi mantığa bakılırsa kadına kadın kimliği üzerinden iltifat etmek de cinsiyetçilik oluyor. Böyle angutça bir düşünce yapısı olabilir mi? Angutsan oluyor işte..
Cinsiyetçilik kavramının içini boşaltmayın, sizin yüzünüzden bu tür kavramlar daha da önemsizleşiyor. Zira cinsiyete ayrımcılık yapılırsa cinsiyetçilik yapılmış olur. Hakaret etmek çok farklı bir durumdur. Benim hakaretim üzerinden bir dava açılsa sadece hakaret olarak değerlendirilir, cinsiyetçilik olarak değerlendirilmez.
Sen en başında yanlış bir fikirle karşıma gelip "böyle böyle yaptın, böyle böyle yaparsan çelişirsin" diyorsun sonra da bana algıların kapalı gibi şuursuzca cümleler kuruyorsun. Oysa senin algıların kapalı. Kaç defadır sana bunu ifade etmeye çalışıyorum ama anlayamıyorsun, ya kapasiten yetersiz ya da ezberlediklerin dışına çıkamıyorsun.
Cinsiyetçilik denilen şeyin ne olduğundan bihabersin ama üzerinde ahkam kesmeye çalışıyorsun. Ve çok da komik bir konudan yürüyerek.
Mesela durum tespiti diye karşıma geldiğin para = kadın denklemi cinsiyetçiliğin dik alasıdır ve bu tespit bazı kadınları kapsar, bazılarını kapsamaz gibi söylemler cehaletini örtemiyor.
Çünkü kadın dediğin an bir cinsiyeti ifade edersin, bazı kadınlar dediğin an da yine kurtaramazsın. Hangi kadınlar? sorusu çıkar ortaya. Senin yürüttüğün mantık toplumca kanıksanmış en cinsiyeti söylemlerden biridir. Para = kadın denkleminin geçerliliği doğru olsaydı bu kadar yoksul evlenemezdi ama patır patır evleniyorlar.
Sen önce cinsiyetçilik nedir onu öğren, sonra bana bilmiyorsun gibi laflar et. En genel tanımıyla buraya bırakıyorum; belki işe yarar.
Ekli dosyayı görüntüle 54580