ateistlerin vallahi ve inşallah gibi kelimeleri kullanması

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
7AEopY.png

Uçak düşeceği zaman duaya sığınma örneği ateistlere vurulan darbe değil müslümanlara vurulan darbedir, inancın korku kaynaklı olduğunu belirtir. Ateist olduğu bilinmeyen kişiler inandırıcı olmak için vallahi kelimesini vs kullanabilir çünkü kendisi inanmıyor ama karşıdaki onu duyunca güvenebiliyor,çok irdelememek lazım,çocukluktan bu yana ağız alışkanlıkları sonuçta.
Not : ateist değilim

Ya bu konuyu açan arkadaşı biyere kapatıp ateşe versek olmami bu zirto larla aynı sokjiseni soludugum için kendimden nefret ediyorum:D

Uzun uzun yazmanın anlamı yok, ateist olan veya olmayan birçok kişinin de söylediği gibi ağız alışkanlığı.

İnsanlar doğar doğmaz ateist olamadıklarından dolayı İslam kültürüyle yoğrulan bi coğrafyada büyüyerek islamin kültürel yanından etkilendiklerini gösterir, dalga geçilecek yadırganacak bir durum değil .p

O ne ki 'amen ' diyen müslüman evlatları mevcut.

Doğup büyülen, yaşanılan coğrafya ve kültürle alakalıdır. Alışkanlıklarla alakalıdır. Başka da bir şey değildir.

valla bende esrar çekenlerin içinde oldum ağzıma hiç sigara dahi koymadım çevre alışkanlığı demek saçma kendini bilen biri o yönde davranır

Esrar kullanmak ile valla demeyi bir tutmak muhteşem bir zeka ürünü.

Dini ne kadarda laçkalaştırıyorsunuz bu tarz ayrımlar yaparak.
Adam belki imana gelecek sizene yahu. :T:

Ateistkikten çıkmıştır. Karldan tövbe alması lazım

İnançlı dönemlerimde bolca kullandığım ibareler. İnanç devrimimi gerçekleştirdikten sonra, bu söylemleri hayatımdan çıkarınca konuşmakta zorlanmıştım, kullanmaya başka kelime bulamamıştım günlük hayatımda. :D O kadar çok kullanıyordum ki, her iki lafımdan biri bunlardı... İnşallah maşallah suphanallah estağfurullah elhamdülillah ve daha bir çok şey... Hey gidi, ne günlerdi be, tarikata bağlılığım bile vardı benim. Koyu bir şekilde İskender Erol Evrenesoğlu Müritiydim, o adam benim mürşidimdi, ne koyu müslümandım be, hey gidi günler. Duygulandım. :(

İsteyen istediği şeyleri istediği kadar kullanmakta hürdür.​

Ben de bazen Müslüman olmama rağmen Ha....tir diyebiliyorum istemsizce.

İnançlı dönemlerimde bolca kullandığım ibareler. İnanç devrimimi gerçekleştirdikten sonra, bu söylemleri hayatımdan çıkarınca konuşmakta zorlanmıştım, kullanmaya başka kelime bulamamıştım günlük hayatımda. :D O kadar çok kullanıyordum ki, her iki lafımdan biri bunlardı... İnşallah maşallah suphanallah estağfurullah elhamdülillah ve daha bir çok şey... Hey gidi, ne günlerdi be, tarikata bağlılığım bile vardı benim. Koyu bir şekilde İskender Erol Evrenesoğlu Müritiydim, o adam benim mürşidimdi, ne koyu müslümandım be, hey gidi günler. Duygulandım. :(

:(:(.

http://www.forumsal.net/din-ve-inanc/654864-insan-kndne-guvenmmlidrbir-gun-allah-muhafaza-sen-de-ateist-olabilirsin-nasil-mi.html

Geri