ateistlerin vallahi ve inşallah gibi kelimeleri kullanması

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
içlerindeki iman gücü henüz tükenmediği içindir :bekle
uçak düşeceği zaman hatim indirenleri de mevcuttur :p

:D vardi boyle bi arkadasimsasirdiginda hay Allah derdi :D

"Jesus christ!" diye bağıran müslümandan farkı yoktur. Olay tamamen insanın yetiştiği coğrafya ile alakalı.

dindar kişilerin ateistleri imanlı gösterip "aaa bakın ne dedi hiiii ne dedi olm ateist değilsin laaahnn yalancı allahsız aslında allahlıymış vay puşt vaaaay hehe hehe"
diyip yaşadığı coğrafyanın çocuklukdan beri dayatıldıklarını ağız alışkanlığı yapmasını silah olarak kullanmasıdır amerikada doğsa uçak düşücek gibi oldunda
holy jesus , holy shit ! yada what the fuck ! dicekdi

muhtemel diyaloğun oluşumu

- evleniyorum kardeşim yaza doğru

+ inş- ıhıhııııım umarım dostum
içses;
(hassiktir ağzımdan kaçırıodum yaw ondan sonra kurtul dilinden)

Annesinin babasının yanında ışıklar içinde uyu diyemicek tabi ne desin başka. Hep aileden kaynaklanıyor ekmek çarpar kitap çarpar o kitaba dokunma çarpar diye diye gençler ateist oluyor .

+İlk olarak karşısındaki insanın inandığı şeye saygı gösterdiğini belli etme şeklidir.
+İkinci olarak zengin dilimizi çok kıt kullandığımız için o iki kelime yerine eş anlamlılarını kullanınca uzaylı muamelesi yapılması.
Örneğin: inşallah = umarım günün iyi geçer.
Zaten o kelimeleyi kullanınca bittiğin andır, ılık muamelesi görürsün ve sanki ingilizce konuşuyormuşuz gibi daha sözün bitmeden '' ne lan bu holywood ayakları **Spam/Adversiting** '' tarzı bi karşılık gelmesi muhtemeldir. Bunları bildiğimiz için kullanıyoruz işte abi. En iyisi Türkçe'yi sallayalım o iki arapça kelime her derdimizi anlatmaya yetiyor nasıl olsa.

Her coğrafyanın kendine özgü oluşturduğu inanç ve bu inanca bağlı kültürün dayattığı olgulardan biridir. Bu salt islamiyet inancının yaygın olduğu coğrafyalarda değil, diğer inançların yaygın olduğu coğrafyada da gözlemleniyor. Söz gelimi daha önce okuduğum bir kitapta ''Hristiyan Ateist'' gibi bir kavrama denk gelmiştim. Bu kişiler Hristiyanlık kültürünü devam ettirip(bkz : Yeni yıl, şükran günü kutlamaları gibi) gerçekte ateistlerdir şeklinde geçiyordu... Din, çağlar boyu kültürlerin önemli bir parçası oldu ve bu nedenle etkisi sürüyor ve sürecektir de.

ya bırakın şimdi coğrafyayı filan. gizli müslüman işte ya.

Bunlar yaşanılan toplumun kültürüyle alakalı ve de aileyle. Ben kullanmıyorum şahsen, ama bunun için ekstra bir çaba da sarf etmiyorum. İnançlı zamanlarımda dahi bunları öyle çok da kullanan bir kişi değildim. Dine çok uzak olduğumdan değil, yanlış anlaşılmasın. Beş vakit namaz kıldığım zamanlar da olmuştu. Sadece benim büyütüldüğüm İslam kültüründe her şeye inşallah denmezdi, sen çaba sarf etmemişsen tevekkülün bir anlamı yoktur derdi hep anneannem. Benim de çaba sarf ettiğim işlerde inşallah demeye ihtiyacım kalmamıştı hiç, bu sebeple dilime çok da yerleşmiş bir şey değildi doğrusu. Ama bu lugatla devam eden ve ateist olduğu iddiasında olan kişileri de yadırgamıyorum. Bu çok ucuz bir argüman.

bu kelimeler artık dillere pelesenk olduğundandır, imanın dilde olmadığındandır.

Ben bazen Tanrı sizi kutsasın,
Zeus yardımcımız olsun diyorum çokta takılmamak lazım.
Yaşanılan toplumdan aileden kaynaklanıyor büyük bir kısmı.
İnş cnm ya.

Arayı fazla açmayalım ne olur ne olmaz

durumları olabilir

mü'minlerin zina yapması, alkol kullanması veya hırsızlık, yolsuzluk yapmasına yeğ olan ağız alışkanlığı.

Sadece kültüründen geldiğinden.
Yoksa söylüyor diye inandığı anlamına gelmiyor.

Çok ilginç birşey yazıcam ; alışkanlık Can'ım o alışkanlık

Geri