Birincisi cahil tanımı geneldir. Genelde anlamayan körü körüne savunanlar için kullanılır. Konunun tamamını okuyun bakalım ben nerede kime hakaret etmişim. Yazdığın mesajdaki yerleri o yüzden işaretledim.
Konuya yorum yapan arkadaşlar, okuyan arkadaşlar insanlar sizinle aynı inancı aynı düşünceyi paylaşmadığı için onları kendinizden aşağı görme hakkına ve haddine sahip değilsiniz. İnanmıyorsan saygı duy diyorsanız insanların inancına mudahale etmeyi kötülemeyi aşağılamayı bırakın. Eğer bir tanrı varsa ve ben cehenneme gideceksem, bu beni ilgilendirir. Siz ibadetinize bakın lütfen
bak bakalım yazdıklarıma benim için konuştuğuna emin misin bak bakalım yanacaksınız bilmem ne gibi bir sözüm var mı en başta bir yorumum oldu tabi ki seni ilgilendirir inanırsın ya da inanmazsın ama kuranın ayetlerini buraya koyup kafana göre yorum hakkına da sen sahip değilsin neymiş Google olmasa ne yapacakmışız benim ihtiyacım yok benim sahip olduğum bilgiyi nerden biliyorsun da ordan burdan laf atıyorsun burda bir çok inanmayan arkadaşla benim sohbetim vardır ve hiç birine saygısızlık etmemişimdir başka arkadaşlar ile beni kıyaslama diyorum bu üstün tutma durumu içermez bir çok ayette aşırı gitmeyin der önceki kavimlerin aşırılıklarını anlatır aşırı gidenleri Allah sevmez diye bir çok yerde geçer ve hadislerde de vardır aşırı gidenler bizden değildir der bir Müslüman size hakaret ettiğinde hepsi böyledir diye bir şey yoktur herkesin kendisine göre bilgisi vardır ama üslub önemlidir dostum ve benim aşırıcı bir yorumumu göremezsin ateistler işte ya yansınlar tarzında bir şey göremezsin