Sevgili Arpes hocam yazdıklarınıza her zaman bakar vakit buldukça okurum. Ancak daha dün akşam arkadaş çevrenden birinin ateist ve ateizm konusunda beklemediğim bir tepki gördüm.
Maalesef ülkemizde insanlar önce inançlarına göre sınıflandırılıyor. Eğer ateistsem her türlü alayı ve hakareti çekmek zorundaymışım gibi düşünülüyor. Aynı şekilde ben alay ettiğim zaman "inanmıyorsan saygı duy" denebiliyor. Müslüman insanlara noel yada yılbaşı dediğin zaman küfür gibi algılanıyor. Ama ikramiye bileti almak için yüz metrelik kuyruk oluşuyor. Alkol günah deniliyor ama her köşe başında tekel bayisi var.
Ben bu duruma toplumsal yalanlama diyorum. Herkesin yalan olduğunu bildiği bir durumda kimse doğruyu söylemiyor.
Teşekkürler en azından fikrime verdiğiniz kıymetten ötürü. Söylediğiniz şeylere ben de katılıyorum. Madem günah anlayışınız yok, parası neyse vereyim gelin bana tapın diyen ahlaksızı mı dersin yoksa putperestler puta tapıyor ateistler ata mı tapıyor diyen hem mizah hem okuma hem de şuur engelliyi mi dersin.
Hangi arkadaşım size ne dedi bilmiyorum, ama sanıyorum ki bu durumun benimle bir alakası yok/olamaz da. Çünkü ben arkadaşlarımla (en azından büyük bir çoğunluğu ile) aynı düşünmüyorum çoğu konuda. Bunu, burada, bu mesaj ile dile getirmenizi de garipsediğim doğrusu. Rahatsız olduğunuz ve benimle ilgisi olduğunu düşündüğünüz şeyler için mesaj atabilirsiniz sanıyorum ki.