ateistin noel kutlaması

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Hrıstiyanlarca Tarının oğlu olduğuna inanılan, müslümanlarca ise peygamber olarak bilinen Isa'nın doğumunu kutlar.

*Hrıstiyanlığın ve Müslümanlığın inandığı tanrıya yok deyip bu dinlerin peygamberinin doğumunu kutlamakta ayrı bir husus.

Bazıları noel kutlar bazıları yeni yılı kutlar. Bazıları da neyi kutladığını bile bilmeden sadece kutlar =)

isayla musayla işi olmayıp sadece yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşayan ve bunu dostlarıyla paylaşan insanların yaptığı kutlamadır.

Kim cikardi lan noel kutladimizi , alkol aliriz zina yapariz biz okadar

Noel 31 aralık değil yahu offf içim şişti bunu demekten :/

Ben artık söylemiyorum Maria Puder

Sen ne kadar pis bir insan oldun @XasthuR

Olum yılbaşı değil noel diyorum.
assdad.

Pazar günü tatil yapan Müslüman kadar abes olabilir en fazla ama noel ile yılbaşını bir tutmak da ayrı bir akıl tutulması. Noel geleneklerini Hristiyan bayramı sanmaksa ohoo o bambaşka bir mevzu.

Pazar günü tatil yapan Müslüman kadar abes olabilir en fazla ama noel ile yılbaşını bir tutmak da ayrı bir akıl tutulması. Noel geleneklerini Hristiyan bayramı sanmaksa ohoo o bambaşka bir mevzu.

pazar gününün tatil olması müslümanın kabahati değil, keşke cuma cumartesi tatil olsa ama olmuyor, kaç haftadır cumaya gidemedim bak

pazar gününün tatil olması müslümanın kabahati değil, keşke cuma cumartesi tatil olsa ama olmuyor, kaç haftadır cumaya gidemedim bak

her dinin tatili din gününe ama işte biz Cumaya bile gidemiyoruz suçlu biz miyiz ki Müslümanların tatil yapması abes olsun değil mi ama

Noel baba bana visky getirmiş. :ask

Konu sözlükte diye cevap vermemiştim hocam. Madem tartışmaya almışlar.

Aslında farklı bir şey söylemiyoruz, benim mesajım ironi maksatlı idi. Anlayamamış olmanız beni şaşırttı doğrusu.

Nasıl ki Hristiyan dini ritüellerinden ortaya çıkan pazar günü çalışma yasağı şimdi evrensel bir "tatil" anlayışı ise ve biz buna dini bir anlam yüklemiyor isek; ateist veya farklı dinlere mensup insanların da Avrupa'da 25 Aralık'tan itibaren ve ülkemiz akabinde çoğu yerde 31 Aralık günü kutladıkları şey Noel Bayramı değildir, tatil olan ve bazı geleneklerin yaşatıldığı bir etkinlik biçimidir.

Hoş Noel, hediye, Noel Baba, Ren geyiği bu motifler ve komple Noel geleneği İsevilerin değil, aslında Pagan kültürünün motifleridir.

Umuyorum anlatabilmişimdir. Burada çok abes ve saçma bir şekilde ateistlerin karalanmasına tepki göstermek açısından aynı saçmalıkta bir kıyas göstermek istedim ve sağ olsun bazıları beni yanıltmayıp aksine doğruladı. Ateistlerle amansızca alay edip her fırsatta "hani bize saygı" diye ağlayanlar yine samimiyetsizliklerini gösterdiler (kesinlikle saygı çerçevesinde konuşup tartıştığımız arkadaşları tenzih ediyorum).

Konu sözlükte diye cevap vermemiştim hocam. Madem tartışmaya almışlar.

Aslında farklı bir şey söylemiyoruz, benim mesajım ironi maksatlı idi. Anlayamamış olmanız beni şaşırttı doğrusu.

Nasıl ki Hristiyan dini ritüellerinden ortaya çıkan pazar günü çalışma yasağı şimdi evrensel bir "tatil" anlayışı ise ve biz buna dini bir anlam yüklemiyor isek; ateist veya farklı dinlere mensup insanların da Avrupa'da 25 Aralık'tan itibaren ve ülkemiz akabinde çoğu yerde 31 Aralık günü kutladıkları şey Noel Bayramı değildir, tatil olan ve bazı geleneklerin yaşatıldığı bir etkinlik biçimidir.

Hoş Noel, hediye, Noel Baba, Ren geyiği bu motifler ve komple Noel geleneği İsevilerin değil, aslında Pagan kültürünün motifleridir.

Umuyorum anlatabilmişimdir. Burada çok abes ve saçma bir şekilde ateistlerin karalanmasına tepki göstermek açısından aynı saçmalıkta bir kıyas göstermek istedim ve sağ olsun bazıları beni yanıltmayıp aksine doğruladı. Ateistlerle amansızca alay edip her fırsatta "hani bize saygı" diye ağlayanlar yine samimiyetsizliklerini gösterdiler (kesinlikle saygı çerçevesinde konuşup tartıştığımız arkadaşları tenzih ediyorum).

Sevgili Arpes hocam yazdıklarınıza her zaman bakar vakit buldukça okurum. Ancak daha dün akşam arkadaş çevrenden birinin ateist ve ateizm konusunda beklemediğim bir tepki gördüm.
Maalesef ülkemizde insanlar önce inançlarına göre sınıflandırılıyor. Eğer ateistsem her türlü alayı ve hakareti çekmek zorundaymışım gibi düşünülüyor. Aynı şekilde ben alay ettiğim zaman "inanmıyorsan saygı duy" denebiliyor. Müslüman insanlara noel yada yılbaşı dediğin zaman küfür gibi algılanıyor. Ama ikramiye bileti almak için yüz metrelik kuyruk oluşuyor. Alkol günah deniliyor ama her köşe başında tekel bayisi var.
Ben bu duruma toplumsal yalanlama diyorum. Herkesin yalan olduğunu bildiği bir durumda kimse doğruyu söylemiyor.

Müslüman mahallesinde salyangoz satılamaz diye bir kural yok. Alan olmaz o ayrı.
Tekel bayii olması alkol satılıyor olmasi vs biz şeriat ile yönetilen bir ülke değiliz. Kavramlara kendimiz anlamlar yüklüyor ona göre yaşamaya çalışıyoruz olay bundan ibaret.

Geri