Konu sözlükte diye cevap vermemiştim hocam. Madem tartışmaya almışlar.
Aslında farklı bir şey söylemiyoruz, benim mesajım ironi maksatlı idi. Anlayamamış olmanız beni şaşırttı doğrusu.
Nasıl ki Hristiyan dini ritüellerinden ortaya çıkan pazar günü çalışma yasağı şimdi evrensel bir "tatil" anlayışı ise ve biz buna dini bir anlam yüklemiyor isek; ateist veya farklı dinlere mensup insanların da Avrupa'da 25 Aralık'tan itibaren ve ülkemiz akabinde çoğu yerde 31 Aralık günü kutladıkları şey Noel Bayramı değildir, tatil olan ve bazı geleneklerin yaşatıldığı bir etkinlik biçimidir.
Hoş Noel, hediye, Noel Baba, Ren geyiği bu motifler ve komple Noel geleneği İsevilerin değil, aslında Pagan kültürünün motifleridir.
Umuyorum anlatabilmişimdir. Burada çok abes ve saçma bir şekilde ateistlerin karalanmasına tepki göstermek açısından aynı saçmalıkta bir kıyas göstermek istedim ve sağ olsun bazıları beni yanıltmayıp aksine doğruladı. Ateistlerle amansızca alay edip her fırsatta "hani bize saygı" diye ağlayanlar yine samimiyetsizliklerini gösterdiler (kesinlikle saygı çerçevesinde konuşup tartıştığımız arkadaşları tenzih ediyorum).