Ateist yetıstırmek ıstıyorsan

Konu sahibi son olarak 664 gün önce görüldü
Kessin bir dille katılmıyorum...
Sorulan soruya cevap alamama durumu, araştırmaların netice vermemesi , kafada tonlarca soru birikintileri, birde eylem ve söylemlerin uyuşmamazlığı, Sosyolojik vakıalar, Toplumsal etki ve tepkimeler, yaşanılan çevre... Yani anlayacağınız Ateizme götüren okadar çok etken varki...

2010 YILINA KADAR Kİ HAYATIM tANRI TANIMAZLIKLA GEÇMİŞ VE aDETA İNSANLARIN TANRILARIYLA SAVAŞ HALİNDEYDİM... Ama ben hiç Gerçek anlamda İlmi eğitim görmüş birinin ne Ateist olduğuna nede Deist olduğuna hiç raslamadım... Kuran kursuna gitmek , Cemaate katılmak, Cemaat sohbetlerine katılmak , 3 yada 5 kitap yada 2 yada 3 tefsir okumakla ilim sahibi, olmuyorsunuz , sadece araştırmış oluyorsunuz...

İlim amel edilen bilgi yani bilgi - inanç - Eylem üçlemesinin sahaya yansımasıdır. Yoksa tarih Okuyup cahil cukala olan, Çelişik kafalar ve Ateistleşenlerle doludur...

Eskiden ate kimselere karşı bir önyargı ve acıma ile bakardım kendilerine .. Şimdi devir değişti onlar Müslümanların durumuna acıyarak bakıyorlar ve pek haksız da değiller .. Yalnız onlarında düştüğü hata şu ; Her Müslümanı cahil ve yobaz sanmasınlar ..

Kessin bir dille katılmıyorum...
Sorulan soruya cevap alamama durumu, araştırmaların netice vermemesi , kafada tonlarca soru birikintileri, birde eylem ve söylemlerin uyuşmamazlığı, Sosyolojik vakıalar, Toplumsal etki ve tepkimeler, yaşanılan çevre... Yani anlayacağınız Ateizme götüren okadar çok etken varki...

2010 YILINA KADAR Kİ HAYATIM tANRI TANIMAZLIKLA GEÇMİŞ VE aDETA İNSANLARIN TANRILARIYLA SAVAŞ HALİNDEYDİM... Ama ben hiç Gerçek anlamda İlmi eğitim görmüş birinin ne Ateist olduğuna nede Deist olduğuna hiç raslamadım... Kuran kursuna gitmek , Cemaate katılmak, Cemaat sohbetlerine katılmak , 3 yada 5 kitap yada 2 yada 3 tefsir okumakla ilim sahibi, olmuyorsunuz , sadece araştırmış oluyorsunuz...

İlim amel edilen bilgi yani bilgi - inanç - Eylem üçlemesinin sahaya yansımasıdır. Yoksa tarih Okuyup cahil cukala olan, Çelişik kafalar ve Ateistleşenlerle doludur...
değerli abim benım açımdan oyle oldu ben agnostikken sıkı egıtımden gectım ve sogumaya baslamıstım etkıye tepkı meselesı olabılıyor..

Eskiden ate kimselere karşı bir önyargı ve acıma ile bakardım kendilerine .. Şimdi devir değişti onlar Müslümanların durumuna acıyarak bakıyorlar ve pek haksız da değiller .. Yalnız onlarında düştüğü hata şu ; Her Müslümanı cahil ve yobaz sanmasınlar ..

ateıst bı arkadasım var..bu ayrıma cok cok ıyı varmıs..münafık ve örümcek beyinlilerle
müslümanlıgın hakkını verenlerın bılıncınde.tabı herkes bır degıl

Inandigi seyi,dinini bilmeyen ve biliyor gibi savunanlar yüzünden hep böyle..

Not: ateist değilim. Ama ateistleri pek severim.

değerli abim benım açımdan oyle oldu ben agnostikken sıkı egıtımden gectım ve sogumaya baslamıstım etkıye tepkı meselesı olabılıyor..

l

Değerli kardeşim gördüğün şey islamieğitim değil, geleneğin din algısı eğitiminden geçmişsin...

Örneğin Maksadı şeria okudun mu?
İbni haludun, İbni ruşd , İbni batuta.. cabiri.. Zemahşeri... vs vs
Fenni ilimleri, mantık , akaid , kelam gördün mü ?

Yada Kuran eksenli okumalar yaptırdılarmı, KURANİ Kavramlar ve Bu kavramların hayatımızdaki yeri... Vahyin hayata taşınması, teorikten pratiğe adım...

Ablacığım Dini eğitim sanılan eğitimler kişiyi dinsizliğe sürükler...
Malesef türkiyede Vahy eksenli eğitim yok denecek kadar az, Ama şükür yavaş yavaş şaha kalkmakta....

Değerli kardeşim gördüğün şey islamieğitim değil, geleneğin din algısı eğitiminden geçmişsin...

Örneğin Maksadı şeria okudun mu?
İbni haludun, İbni ruşd , İbni batuta.. cabiri.. Zemahşeri... vs vs
Fenni ilimleri, mantık , akaid , kelam gördün mü ?

Yada Kuran eksenli okumalar yaptırdılarmı, KURANİ Kavramlar ve Bu kavramların hayatımızdaki yeri... Vahyin hayata taşınması, teorikten pratiğe adım...

Ablacığım Dini eğitim sanılan eğitimler kişiyi dinsizliğe sürükler...
Malesef türkiyede Vahy eksenli eğitim yok denecek kadar az, Ama şükür yavaş yavaş şaha kalkmakta....

aksıne abım bır takım onaylamadıgım zatların kıtabı ve kasetlerı idi
ben kulaklık takardım zaten duymamak ıcın

Ben hala iki tarafa ve çıkmazlarına acıyarak bakıyorum...
SAMİMİYETLERİ ZİHİN DÜNYALARI TARTIŞILIR O AYRI MESELE... Lakin kendini islama nisbet eden ama vahy den habersiz her bireye acıyorum...

aksıne abım bır takım onaylamadıgım zatların kıtabı ve kasetlerı idi
ben kulaklık takardım zaten duymamak ıcın

Ablacığım ilim değerli zatlar ve zevatların kitapları değildir. onlar sadece bir kültür üzerine yorum yapmışlardır... Kaynağın kendisi ile nekadar muhattab oldun mesela...

Kuran ne diyor bizden istediği ne ? Bu eksende okumalar yaptın mı ?

Ateist yetistirmek istiyorsaniz benim eski okuluma gonderin :p
bende orda ateist yetismistim :p
ama Elhemdulillah musluman oldum ordan cikar cikmaz :cici:
Iyiki karsima musluman kardesler cikti iyiki. Allah razi olsun
islami insanlara anlatanlardan.

Bıkmadınız mı bu tarz konuları açmaktan :(
Her defasında bir süreden sonra kapatılıyor.
Gerek yok abi bu ortamda bu tarz şeyleri konuşmaya.
yok yani boşu boşuna yazıyorsunuz. Kimse kimseyi biplemiyor.

Ablacığım ilim değerli zatlar ve zevatların kitapları değildir. onlar sadece bir kültür üzerine yorum yapmışlardır... Kaynağın kendisi ile nekadar muhattab oldun mesela...

Kuran ne diyor bizden istediği ne ? Bu eksende okumalar yaptın mı ?

yaptım ve yapıyorum abım =)
Ateist yetistirmek istiyorsaniz benim eski okuluma gonderin :p
bende orda ateist yetismistim :p
ama Elhemdulillah musluman oldum ordan cikar cikmaz :cici:
Iyiki karsima musluman kardesler cikti iyiki. Allah razi olsun
islami insanlara anlatanlardan.

ne guzel bıtanem =)

ben gordugum soz uzerıne actım ve geregı gıbı konusuldugunu ınanıyorum su an

Şuan evet :D
ödevimi bitireyim geleceğim tartışmaya :d

İnşallah bundan sonra kapatılmayacaktır ve herkes güzel bir uslup ile derdini anlatacaktır. Birbirimize katacak çok şey var. KimseNİN KİMSEYİ HİPLEMEMESİ AYRI BİR KONU İNŞALLAH ELİMDEN GELDİĞİNCE , ZAMAN BULDUKÇA HER SORUYLA kendi bağlamı içerisinde ve doğru yerde açıldığı sürece ilgileneceğim.

Olayı siyasallaştırma derdim yok ama ben birbirimize dialektik bir uslup ve yöntem ile birbirimize katacak çok şeyimiz olduğuna inanıyorum.

Bu benim düşüncem ve zihin dünyamdır...

İnşallah bundan sonra kapatılmayacaktır ve herkes güzel bir uslup ile derdini anlatacaktır. Birbirimize katacak çok şey var. KimseNİN KİMSEYİ HİPLEMEMESİ AYRI BİR KONU İNŞALLAH ELİMDEN GELDİĞİNCE , ZAMAN BULDUKÇA HER SORUYLA kendi bağlamı içerisinde ve doğru yerde açıldığı sürece ilgileneceğim.

Olayı siyasallaştırma derdim yok ama ben birbirimize dialektik bir uslup ve yöntem ile birbirimize katacak çok şeyimiz olduğuna inanıyorum.

Bu benim düşüncem ve zihin dünyamdır...

Bu tarz konular burada çok açıldı abi. Abi diyorum çünkü benden büyük olduğunuzu düşünüyorum. Her neyse. Tartışmak güzel bir şey ama bu forumda bunu demek apayrı bir şey. Çünkü bir süreden sonra Müslüman kesim, ateist kesim diye nitelendirip birbirlerine girecektir. Bu böyle oldu hep. İnşallah dediğiniz gibi olur. Ama bu konuların sonu hep bir sonu hüsran ile bitmiştir.

yaptım ve yapıyorum abım =)

Yapmanın yetmeyeceğini bilmeni isterim. Vahy hayata müdahale eder ise ancak vahy olur...
Ayetleri zihinde yoğurup içselleştirip araştırıp düşünce süzgecinden geçirip hayatta karşılığına bakmak gerek...

İnşallah hep beraber bu konuları daha çok konuşacağız...

Yoksa soru işaretleri ve bilinmezlikler yalnışlar kişi vahyin dışına çıkartır...

Tüm Ortadoğu'nun ateist olması gerekirdi o zaman.Bu cümle bir kısım insan için geçerli ateist olmak sanıldığı kadar karmaşık bir şey değil Zeus yoksa Tanrı da yok.

herkesin bir dini vardir ateistlerinde Süphedir kusursuzca ne kadar cok suphe okadar cok sevap sadece kendini tatmin etmek icin secilmis bir olgu kendiyle celisen madde bagimliligi ama ateistler inancli insanlardan daha zararsizdir ve ekleme olarak yaratici illaki vardir hic bisey yok yere kendiliginden olusmamistir kendine bakarak o muthis yapiti duzeni sistemi anlar bunu anlamayacak kadar gerizekali olamaz aslinda eli kolu tutuldugunda ne kadar aciz ve caresizdir insanoglu onu bekleyen ölüm bilip bilmedigi fikrini dusuncesini nasilda curuttugunu son nefesindeki caresizligi mantik izah edemeyince madde buharlasmaya baslar..

ateist bir insanın müslümanı yetiştirmesi en doğru olaydır aslında. inançlı insanın bakış açısı dardır fakat ateist bir insanın??

Geri