Ateist olma hikayeniz nedir?

Konu sahibi son olarak 78 gün önce görüldü
Mantıklı olun,

Namaz kılmayanın o an başı ağrısa,
Oruç tutmayanın kolu kırılsa
Tecavüz eden o an ölse
Kimse bu acıları çekmemek için zorunlu olarak Allah'ın her dediğini harfi harfine yapar.
Bu seferde hani inanmamakta özgürdük diye ağlardınız.
Kimse bu acıları çekemeyeceğinden herkes peygamber gibi eksiksiz olur.

• Beğen
Tepkiler: 0
@melnur görüyon mu mantık dolu örneği bağnazlığın nirvanasına dayanmış bir düşünce

Din bazıların menfaatine insanlara yanlış tanıtılırsa olacağı bu.

Cevap olmadı. Bence böyle bir güç yok, olsa kullarına bu zulmü reva görmez.
Tanrının anlamı zaten her şeye gücü yeten. En basit mantıkla, dünya hayatında zulüm görmüş kullarının acılarını dilediği saniyede unutturabilir.
Ama zulmedenlere ne olacak? Cehennem.
Belki idrak etmekte zorlanıyor olabilirsin ama dünyadaki bir acı ile kıyaslanmayacak bir acı.

• Beğen
Tepkiler: 0
Hayır hiçte öyle değil.
Mantıklı olun,

Namaz kılmayanın o an başı ağrısa,
Oruç tutmayanın kolu kırılsa
Tecavüz eden o an ölse
Kimse bu acıları çekmemek için zorunlu olarak Allah'ın her dediğini harfi harfine yapar.
Bu seferde hani inanmamakta özgürdük diye ağlardınız.
Kimse bu acıları çekemeyeceğinden herkes peygamber gibi eksiksiz olur.
Hayır hiçte öyle değil, yaradan yarattığını korumakla mükellef. 1,5 yaşındaki bir çocuk kendisini koruyamaz. Madem cezasını mahşerde çekecek neden kanun yapıyoruz, yasaklar koyuyoruz,.....?
Bilakis bu dünyada cezasını çekmediği için suçlar çoğalıyor, canilik artıyor,....

Cüz-i akıl ile anlaşılmayacak şeyler var ama bu durum, anlaşılmayan şeylerin gerçekliklerini ortadan kaldırmaz.

Tanrının anlamı zaten her şeye gücü yeten. En basit mantıkla, dünya hayatında zulüm görmüş kullarının acılarını dilediği saniyede unutturabilir.
Ama zulmedenlere ne olacak? Cehennem.
Belki idrak etmekte zorlanıyor olabilirsin ama dünyadaki bir acı ile kıyaslanmayacak bir acı.
Dikkat edersen hep unutturabilir, yapabilir,.... gibi cümleler kuruyorsun. Hadi unuttursun canım.
İdrak ettiğini söyleyenlerin de neler yaptığına hala şahit oluyoruz.

Dikkat edersen hep unutturabilir, yapabilir,.... gibi cümleler kuruyorsun. Hadi unuttursun canım.
İdrak ettiğini söyleyenlerin de neler yaptığına hala şahit oluyoruz.
İnsanların hepsi yanlış bile yapsa bunu bir inanışa mâl etmek hata olur. Onlar yanlışa düşebilir. Kul, hata yapmaya meyillidir. En iyisi gibi görünse bile.

İnsanların hepsi yanlış bile yapsa bunu bir inanışa mâl etmek hata olur. Onlar yanlışa düşebilir. Kul, hata yapmaya meyillidir. En iyisi gibi görünse bile.
Ben herhangi bir inanışa bir şey falan mâl etmiyorum. Zaten adı üstünde inanış. Bir şeye inanmak o şeyin doğru veya yanlış olduğunu göstermez. Sen istediğine inanabilirsin, o seni alakadar eder. Ama inandığının bana gerçekliğini, doğruluğunu söylüyorsan ısbatlamakla mükellefsin.
Günde ortalama yuzbinlerce kişi insanların yanlışlarından, kötülüklerinden,..... den dolayı ölüyor, zulm görüyor, acı çekiyor,..... ve buna o inandığın kudreti olan yaradan dur demiyor. Yapın ben size cezanızı mahşerde vereceğim diyor,..... Bunlar benim nezdimde hikayeden öteye gitmiyor. Senin için bir değeri olabilir ama benim için yok. Varsa cezam mahşerde çekerim. Ne komiktir bir çok ülkelerde insanlar için bu dünyada hayat daha kolay. Ve bunların çoğu "kâfir" ülkeler.

Dünya ve evrendeki muhteşemliği,güzelliği ,iyi şeyleri yaratıcıya bağlarlar.halbuki kötülük İyilikten 50 misli fazla oluyor,tam bu noktada olan kötülükleri Allah’a değil insanın iradesine bağlıyorlar.eğer şeytan diye bir kavram varsa bunun yaratıcısı kimdir?ona bu kötü iradeyi veren güç kim?insan kendine şu özeleştiriyi yapmalı,cennete girersen eğer hurilerin dışında karşına tecavüzden ölen bebekler,çocuklar,kadınlar denk gelecek tabi ki müslüman ise gayri Müslimlerin Akibeti belli zaten.insan utanır cennete girmeye,cehenneme girsen keza aynı inanmayan biriyle bebeğe tecavüz eden kişi aynı ateşte yanacak.bugüne dek inandıklarımız birer Arap masalı,mitolojisidi.artık insanlar uyandı dinler 100 yıl içinde etkisiz hale gelecek.

kendimi bildim bileli
bilmediğimi bilene sormadım
bir bildiği vardır diyerekten
bildiğim yoldan devam ettim

Ateist mi? Ne ateisti? Ateist ne arar la forumda

allahım nolur fizikten 50 alayım demiştim de 22 almıştım, orada sarsıldı biraz. 50 de aldıramayacaksa banane hangi anahtarı açınca elektrik gittiğinden... benim allaha açtığım ellerde temassızlık varken. minik melo çok üzülmüştü. zaten din dersimize de odtü felsefe mezunu hoca giriyordu...

Geri