Ateist olma hikayeniz nedir?

Konu sahibi son olarak 76 gün önce görüldü
Ben ateist değilim ama merak ediyorum neden oldunuz?
Ateist olma hikayeniz nedir?

din bana pekte mantıklı gelmemişti, evrimin yadsınamaz gerçekliği de biraz ötelemişti.
dinden çıkmak billur istiyor cesur olmak gerek.
köprüden önceki son çıkış sapağında emniyet şeridine çekip, bir süre beklemeyi tercih etmiştim.
hariciye günlerimde islamlığım üzere müslümanlarla aramızda gelişen kardeşlik bağı ve cesur bir imamın fedakarlığı dinde kalmama etki etti.
ateist olmadım ama yakındım..

din bana pekte mantıklı gelmemişti, evrimin yadsınamaz gerçekliği de biraz ötelemişti.
dinden çıkmak billur istiyor cesur olmak gerek.
köprüden önceki son çıkış sapağında emniyet şeridine çekip, bir süre beklemeyi tercih etmiştim.
hariciye günlerimde islamlığım üzere müslümanlarla aramızda gelişen kardeşlik bağı ve cesur bir imamın fedakarlığı dinde kalmama etki etti.
ateist olmadım ama yakındım..
çok ilginç knk olsanda olmasan da saygı duyarım

ölümden sonra ki belirsizliği ateistler giderirse o zaman ateist olurum.

Ben ataist değilim ama hiçkimseyim kendime daha bir sıfat bulamadım.bu devirde Allah’a inanmak saflıktır,putperest Arapların tapındıkları putları araştırırsanız gerçeği farkedeceksiniz.çocuk tecavüzlerine,öldürülen insanlara sessiz kalan bir ilahı varlık benim tanrım olamaz olamayacaktır da

cocuk tecavüzlerine sessiz kalmak mı haahaha sen istiyorsun ki herşeye anında ceza verilsin o zaman herkes inanır. Böyle bir dusunceyide ilk defa duydum.
Her namaz kilmadığında ilahi bir güç diş ağrısı verdigini dusun, o zaman ilah oldugu zaten belli olur. İmtihan olmaz.

• Beğen
Tepkiler: 0
cocuk tecavüzlerine sessiz kalmak mı haahaha sen istiyorsun ki herşeye anında ceza verilsin o zaman herkes inanır. Böyle bir dusunceyide ilk defa duydum.
Her namaz kilmadığında ilahi bir güç diş ağrısı verdigini dusun, o zaman ilah oldugu zaten belli olur. İmtihan olmaz.
1,5 yaşında bir bebeğe tecavüz edip kafasını kesti şimdi imtihan mı oldu bu bebek yoksa bu pisliği yapan mı böyle bir imtihana tutuldu Gaybı ve herşeyi önceden bilen Allah niye engel olmuyor o bebeğin çığlığı senin saçma sapan kabul oldu diye sevindiğin dualarından önemsiz mi

kendimi dindar olarak görmüyorum, kendimi bazı hassasiyetleri olan inançlı biri olarak tanımlıyorum. ha insanlar, sizi sizden önce tanımlamaya meraklı ama siz yine de insanın kendisini nasıl tanımladığına da kulak verin, gördüklerinizden ibaret değil insan. bu burada dursun.
ateizme hiç yaklaşmadım ama belli bir dönem inandığım doğruları öfkeyle sorguladığım oldu. insan hayatında belli bir dönemi atlayamayınca, haksızlığa uğradığını hissedince ya da dönüm noktası olabilecek görece kötü şeyler yaşayınca, sahip çıkılmamış, sesi duyulmamış gibi hissediyor. bu size belki yüzeysel gelir ama çok insani ve samimi.
ben böyle bir süreçte inandıklarımdan vazgeçmedim ama kırgınlıkla düşünce bazında çok uzaklaştığım oldu bazı şeylerden. çünkü yaratıcıya inanma biraz da sizden üstün bir varlığa sığınma ihtiyacından da doğuyor. elbet daha komplike sebepleri de var. bunu daha entelektüel anlatanlar olacaktır ama insanların yaratıcı kavramından uzaklaşmalarında temelde bir kırgınlık ve öfke oluyor.
sanırım toparlayamadım asfad bırakıyorum böyle. iç huzuru yakalamanız dileğiyle... hayırlı kandiller asfjk

1,5 yaşında bir bebeğe tecavüz edip kafasını kesti şimdi imtihan mı oldu bu bebek yoksa bu pisliği yapan mı böyle bir imtihana tutuldu Gaybı ve herşeyi önceden bilen Allah niye engel olmuyor o bebeğin çığlığı senin saçma sapan kabul oldu diye sevindiğin dualarından önemsiz mi
1.5 yasindaki cocuga tecavuzun cezasi kucuk dunyada degil ebedi olan cehennemde kardesim anlamadigin nokta o

1.5 yasindaki cocuga tecavuzun cezasi kucuk dunyada degil ebedi olan cehennemde kardesim anlamadigin nokta o
Önce o sapığı yaratıp irade veriyor sonra imtihan ediyor ondan sonrada cehennemde yakıyor burada kim suçlu sapık Mı yoksa inandığın Allah’ın mı korkma biraz sorgula benim vicdanım bile sızlarken merhametli olan Allah nasıl engel olamaz bi ipne için koca kavmi helak etmiş D:

Önce o sapığı yaratıp irade veriyor sonra imtihan ediyor ondan sonrada cehennemde yakıyor burada kim suçlu sapık Mı yoksa inandığın Allah’ın mı korkma biraz sorgula benim vicdanım bile sızlarken merhametli olan Allah nasıl engel olamaz bi ipne için koca kavmi helak etmiş D:
İrade herkese veriliyor ki sonradan bana irade vermedin, benim suçum yoktu denmesin diye.
Özgür iradesi ile yaptıkları hatalardan dolayı yakıyor.
Nesini anlamıyorsun anlamadım.
Dünyada öldürülmesi mi senin içini rahatlatır yoksa edebi cehennem mi?
Son gülen iyi güler.

İrade herkese veriliyor ki sonradan bana irade vermedin, benim suçum yoktu denmesin diye.
Özgür iradesi ile yaptıkları hatalardan dolayı yakıyor.
Nesini anlamıyorsun anlamadım.
Dünyada öldürülmesi mi senin içini rahatlatır yoksa edebi cehennem mi?
Son gülen iyi güler.
Ben bu kafaya birşey anlatamam

Bu dünyada hiç bir gücünü göremediğim için diyebilirim. @Yabani'in verdiği örnek mesela. Yok cezası öbür dünyada verilecekmiş. Neden bu dünyada değilde mahşerde?

Bu dünyada hiç bir gücünü göremediğim için diyebilirim. @Yabani'in verdiği örnek mesela. Yok cezası öbür dünyada verilecekmiş. Neden bu dünyada değilde mahşerde?
Cezası bu dünyada verilse herkes bir tanrının olduğunu anlar çünkü. Buradaki amaç tanrının varlığını aklın ile idrak etmen.

Kendi yarattığına kızan cezalandıran tanrı kim kusurlu bu anlamda

Geri