BayKoltukcu
Üye
-
-
-
-
-
Ben ateist değilim ama merak ediyorum neden oldunuz?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
çok ilginç knk olsanda olmasan da saygı duyarımdin bana pekte mantıklı gelmemişti, evrimin yadsınamaz gerçekliği de biraz ötelemişti.
dinden çıkmak billur istiyor cesur olmak gerek.
köprüden önceki son çıkış sapağında emniyet şeridine çekip, bir süre beklemeyi tercih etmiştim.
hariciye günlerimde islamlığım üzere müslümanlarla aramızda gelişen kardeşlik bağı ve cesur bir imamın fedakarlığı dinde kalmama etki etti.
ateist olmadım ama yakındım..
1,5 yaşında bir bebeğe tecavüz edip kafasını kesti şimdi imtihan mı oldu bu bebek yoksa bu pisliği yapan mı böyle bir imtihana tutuldu Gaybı ve herşeyi önceden bilen Allah niye engel olmuyor o bebeğin çığlığı senin saçma sapan kabul oldu diye sevindiğin dualarından önemsiz micocuk tecavüzlerine sessiz kalmak mı haahaha sen istiyorsun ki herşeye anında ceza verilsin o zaman herkes inanır. Böyle bir dusunceyide ilk defa duydum.
Her namaz kilmadığında ilahi bir güç diş ağrısı verdigini dusun, o zaman ilah oldugu zaten belli olur. İmtihan olmaz.
1.5 yasindaki cocuga tecavuzun cezasi kucuk dunyada degil ebedi olan cehennemde kardesim anlamadigin nokta o1,5 yaşında bir bebeğe tecavüz edip kafasını kesti şimdi imtihan mı oldu bu bebek yoksa bu pisliği yapan mı böyle bir imtihana tutuldu Gaybı ve herşeyi önceden bilen Allah niye engel olmuyor o bebeğin çığlığı senin saçma sapan kabul oldu diye sevindiğin dualarından önemsiz mi
Önce o sapığı yaratıp irade veriyor sonra imtihan ediyor ondan sonrada cehennemde yakıyor burada kim suçlu sapık Mı yoksa inandığın Allah’ın mı korkma biraz sorgula benim vicdanım bile sızlarken merhametli olan Allah nasıl engel olamaz bi ipne için koca kavmi helak etmiş D:1.5 yasindaki cocuga tecavuzun cezasi kucuk dunyada degil ebedi olan cehennemde kardesim anlamadigin nokta o
İrade herkese veriliyor ki sonradan bana irade vermedin, benim suçum yoktu denmesin diye.Önce o sapığı yaratıp irade veriyor sonra imtihan ediyor ondan sonrada cehennemde yakıyor burada kim suçlu sapık Mı yoksa inandığın Allah’ın mı korkma biraz sorgula benim vicdanım bile sızlarken merhametli olan Allah nasıl engel olamaz bi ipne için koca kavmi helak etmiş D:
Ben bu kafaya birşey anlatamamİrade herkese veriliyor ki sonradan bana irade vermedin, benim suçum yoktu denmesin diye.
Özgür iradesi ile yaptıkları hatalardan dolayı yakıyor.
Nesini anlamıyorsun anlamadım.
Dünyada öldürülmesi mi senin içini rahatlatır yoksa edebi cehennem mi?
Son gülen iyi güler.
Anlatmak için de anlatanda kafa lazım değil mi haklısın.Ben bu kafaya birşey anlatamam
Cezası bu dünyada verilse herkes bir tanrının olduğunu anlar çünkü. Buradaki amaç tanrının varlığını aklın ile idrak etmen.Bu dünyada hiç bir gücünü göremediğim için diyebilirim. @Yabani'in verdiği örnek mesela. Yok cezası öbür dünyada verilecekmiş. Neden bu dünyada değilde mahşerde?
Kendi yarattığına kızan cezalandıran tanrı kim kusurlu bu anlamdaBu dünyada hiç bir gücünü göremediğim için diyebilirim. @Yabani'in verdiği örnek mesela. Yok cezası öbür dünyada verilecekmiş. Neden bu dünyada değilde mahşerde?