Neye dayanarak bunu diyorsun? Hangi ayete dayanarak?
Hayır benim dinime göre öyle olmuyor. Din Allah ile kul arasındadır sözü ayet değildir. Hadis de değildir. Dinde bir delili yoktur.
Mustafa Kemal'in bir sözüdür. Bilmediğin konularda biliyormuş gibi konuşma istersen.
Ben burada Mümtahine Suresi 10.ayete dayanarak yazdım. Aç oku istersen.. Gerçi senin için fark etmez ama. Sonuçta sen nasıl yaşarsan yaşa, sana bir şey diyen yok zaten. Dileyen iman eder, dileyen inkar eder. Kimseyi bir şeye zorladığımız yok ama bilinçlenmeli müslümanlar.. Derdimiz sadece bu.
Hayır din yalnız kul ile Allah arasında değildir.
Dinin bir de toplumsal yönü vardır. Ve herkesi ilgilendirir o.
Haddin olmayan konulara girme istersen Almi. Bilmediğin din hakkında yorum yapma istersen.. İnanmadığın bir dini de bana öğretmeye kalkma. Reddettiğin bir kitap üzerine konuşma. Ben dinim konusunda yeterince bilinçliyim. Sonuçta hiçbir inkar etmiş kişiye konuşmuyorum burada. Yani nasıl yaşarsanız yaşayın siz, sonuçta Allah'a inanmayan birini dinler hiç ilgilendirmez. Ben inanan insanlar için yazdım bunu.
Kimse hakkında hiç kimse mutlak bir karar veremez. Ancak ayetlere aykırı bir yaşam tarzı insanlar hakkında bilgi sahibi olmamız, ve konumu hakkında fikir verebiliyor. Şüphe duymak dinimize göre haddimizedir. Çünkü bazı günahlar kişiyi iman ile küfür arasında bir mertebeye düşürür.
Şüphe duymakta sorun yoktur. Onu bunu, cehennemlik ilan etmek haddimize değildir. Yeterince açıklayıcı oldu mu? Çok net anlattım aslında 
İslam'da inanmak ve inanmamak da insanlar özgürdür.
Öncelikle bana haddimi bildirecek son birey bile değilsin ve yine söyleyeyim, bu konuda haddini aşan kişi sensin. Başkalarına karışan, olayı kişiselleştiren falan.
Tartışılacak biri olarak görmediğimden sana laf söylememeye çalışıyorum yalnız kendime engel olamadım.
Bilmediğim konularda biliyormuş gibi konuşmuyorum, orada sizin ayette bilmemnezk yazıyor falan demedim zaten.
Senin dinin, ayetin, hadisin efenime söyleyeyim fetvan ummmrumda bile değil.
Sana hiçbir şey öğretmeye çalışmıyorum, kimseye bir şey öğretmeye çalışacak kadar yüksekte görmüyorum kendimi. Ben kesinlikle sen değilim, karıştırma.
Sen onu bunu cehennemlik ilan edecek kapasitede bir tipsin sadece kendini bastırmaya çalışıyorsun bence.
Ve ben çooooooooooooook zeki bir insanım, anlatılmaya çalışılanı hemen anlarım, şüphen olmasın.
Aynı zamanda ben de yeterince net konuşuyorum, orada "sanki" yazıyor. Anlamanı asla beklemeyeceğim, söylediğim gibi, seni kendim gibi görmüyorum. Sen de beni kendin gibi görme. Haydi bakalım, iyi akşamlar.