Ateist Bir Sevdiğiniz Olsa Ne Yapardınız. ?

Konu sahibi son olarak 979 gün önce görüldü
Bu konuya olumlu cevap atan müslümanların inancına şüphe ile bakmak lazımdır. Sanırım Mümtahine Suresinden haberleri yok. Ateistleri geçtim ben bu tarz sahtekar müslümanları sevmiyorum. Dininden haberi olmayan dinin koyduğu yaşam biçiminden haberi olmayan bu cahilleri sevmiyorum.

Bana gelirsek, ateist biri ile ilişki yaşamam. Kimse burada boş sevgi edebiyatları yapmasın. Siz Allah'ın size olan sonsuz sevgisini bırakıp yalancı heveslere kapılıyorsanız, o sizin probleminizdir.

Bu konuya olumlu cevap atan müslümanların inancına şüphe ile bakmak lazımdır. Sanırım Mümtahine Suresinden haberleri yok. Ateistleri geçtim ben bu tarz sahtekar müslümanları sevmiyorum. Dininden haberi olmayan dinin koyduğu yaşam biçiminden haberi olmayan bu cahilleri sevmiyorum.

Bana gelirsek, ateist biri ile ilişki yaşamam. Kimse burada boş sevgi edebiyatları yapmasın. Siz Allah'ın size olan sonsuz sevgisini bırakıp yalancı heveslere kapılıyorsanız, o sizin probleminizdir.

Bişi dicem o Allah'la kul arasında olmuyo muydu? Saane? Kimsenin inancından şüphe duymak senin haddine değildi sanki sizin dine göre.

Ateist olsa ne olur olmasa ne olur, kimsenin sevabı günahı bir başkasına yazılmaz :)

Bişi dicem o Allah'la kul arasında olmuyo muydu? Saane? Kimsenin inancından şüphe duymak senin haddine değildi sanki sizin dine göre.

Neye dayanarak bunu diyorsun? Hangi ayete dayanarak?
Hayır benim dinime göre öyle olmuyor. Din Allah ile kul arasındadır sözü ayet değildir. Hadis de değildir. Dinde bir delili yoktur.

Mustafa Kemal'in bir sözüdür. Bilmediğin konularda biliyormuş gibi konuşma istersen.
Ben burada Mümtahine Suresi 10.ayete dayanarak yazdım. Aç oku istersen.. Gerçi senin için fark etmez ama. Sonuçta sen nasıl yaşarsan yaşa, sana bir şey diyen yok zaten. Dileyen iman eder, dileyen inkar eder. Kimseyi bir şeye zorladığımız yok ama bilinçlenmeli müslümanlar.. Derdimiz sadece bu.

Hayır din yalnız kul ile Allah arasında değildir.
Dinin bir de toplumsal yönü vardır. Ve herkesi ilgilendirir o.
Haddin olmayan konulara girme istersen Almi. Bilmediğin din hakkında yorum yapma istersen.. İnanmadığın bir dini de bana öğretmeye kalkma. Reddettiğin bir kitap üzerine konuşma. Ben dinim konusunda yeterince bilinçliyim. Sonuçta hiçbir inkar etmiş kişiye konuşmuyorum burada. Yani nasıl yaşarsanız yaşayın siz, sonuçta Allah'a inanmayan birini dinler hiç ilgilendirmez. Ben inanan insanlar için yazdım bunu.

Kimse hakkında hiç kimse mutlak bir karar veremez. Ancak ayetlere aykırı bir yaşam tarzı insanlar hakkında bilgi sahibi olmamız, ve konumu hakkında fikir verebiliyor. Şüphe duymak dinimize göre haddimizedir. Çünkü bazı günahlar kişiyi iman ile küfür arasında bir mertebeye düşürür.

Şüphe duymakta sorun yoktur. Onu bunu, cehennemlik ilan etmek haddimize değildir. Yeterince açıklayıcı oldu mu? Çok net anlattım aslında :)

İslam'da inanmak ve inanmamak da insanlar özgürdür. :)

Ben de en cok dini diline dolayan vitrin dincilerden biktim. Her pisligi yiyen karektersiz , cikarlarina gore egilip bukulen Allah'i agzinda sakiz eden ama her turlu serefsizligi yapanlardan biktim.

Yeter da. Herkesin inanci kendine.

İlk defa coolumsu haklı. Bu işlerin şakası bile olmaz gençler. Farkli dinden bile biri olsa islamda evlilik, kendi dinine gecerse olur. Hele ateistlik piww cok uzak bi nokta .

"(İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir.) [Mümtehine 10]"

Neye dayanarak bunu diyorsun? Hangi ayete dayanarak?
Hayır benim dinime göre öyle olmuyor. Din Allah ile kul arasındadır sözü ayet değildir. Hadis de değildir. Dinde bir delili yoktur.

Mustafa Kemal'in bir sözüdür. Bilmediğin konularda biliyormuş gibi konuşma istersen.
Ben burada Mümtahine Suresi 10.ayete dayanarak yazdım. Aç oku istersen.. Gerçi senin için fark etmez ama. Sonuçta sen nasıl yaşarsan yaşa, sana bir şey diyen yok zaten. Dileyen iman eder, dileyen inkar eder. Kimseyi bir şeye zorladığımız yok ama bilinçlenmeli müslümanlar.. Derdimiz sadece bu.

Hayır din yalnız kul ile Allah arasında değildir.
Dinin bir de toplumsal yönü vardır. Ve herkesi ilgilendirir o.
Haddin olmayan konulara girme istersen Almi. Bilmediğin din hakkında yorum yapma istersen.. İnanmadığın bir dini de bana öğretmeye kalkma. Reddettiğin bir kitap üzerine konuşma. Ben dinim konusunda yeterince bilinçliyim. Sonuçta hiçbir inkar etmiş kişiye konuşmuyorum burada. Yani nasıl yaşarsanız yaşayın siz, sonuçta Allah'a inanmayan birini dinler hiç ilgilendirmez. Ben inanan insanlar için yazdım bunu.

Kimse hakkında hiç kimse mutlak bir karar veremez. Ancak ayetlere aykırı bir yaşam tarzı insanlar hakkında bilgi sahibi olmamız, ve konumu hakkında fikir verebiliyor. Şüphe duymak dinimize göre haddimizedir. Çünkü bazı günahlar kişiyi iman ile küfür arasında bir mertebeye düşürür.

Şüphe duymakta sorun yoktur. Onu bunu, cehennemlik ilan etmek haddimize değildir. Yeterince açıklayıcı oldu mu? Çok net anlattım aslında :)

İslam'da inanmak ve inanmamak da insanlar özgürdür. :)

Öncelikle bana haddimi bildirecek son birey bile değilsin ve yine söyleyeyim, bu konuda haddini aşan kişi sensin. Başkalarına karışan, olayı kişiselleştiren falan.
Tartışılacak biri olarak görmediğimden sana laf söylememeye çalışıyorum yalnız kendime engel olamadım.
Bilmediğim konularda biliyormuş gibi konuşmuyorum, orada sizin ayette bilmemnezk yazıyor falan demedim zaten.
Senin dinin, ayetin, hadisin efenime söyleyeyim fetvan ummmrumda bile değil.
Sana hiçbir şey öğretmeye çalışmıyorum, kimseye bir şey öğretmeye çalışacak kadar yüksekte görmüyorum kendimi. Ben kesinlikle sen değilim, karıştırma.
Sen onu bunu cehennemlik ilan edecek kapasitede bir tipsin sadece kendini bastırmaya çalışıyorsun bence.
Ve ben çooooooooooooook zeki bir insanım, anlatılmaya çalışılanı hemen anlarım, şüphen olmasın.
Aynı zamanda ben de yeterince net konuşuyorum, orada "sanki" yazıyor. Anlamanı asla beklemeyeceğim, söylediğim gibi, seni kendim gibi görmüyorum. Sen de beni kendin gibi görme. Haydi bakalım, iyi akşamlar.

Almi neyse tartışmayalım ya :) Kalbini kırmak istemiyorum.
Yok ama öyle tip değilim. Onu asla kabul etmem. Kimin cennete kimin cehenneme gideceğini ancak Allah bilir. Biz karar veremeyiz ona.

İnanmıyorsan inanmıyorsundur umurunda değilse de boşver. . Kimse sana bir şey dayatmıyor, dayatamaz da. :)
Kötü, kırıcı bir şey yazmadım aslında ama kalbini kırdıysam kusura bakma..Sadece olayın inancı boyutunu yazdım, kendi olmama nedenimi yazdım. Bu da benim fikrimi ifade etme özgürlüğüm. :)

Sonuçta insanlar aynı düşünmek zorunda değildir. Konuyu tartışma konusuna çevirmeyelim. :)
Diyeceklerim bu kadar..

Erkeklere serbest yani!?!

(İman etmedikçe, müşrik [dinsiz, putperest] kadınlarla evlenmeyin. İmanlı bir cariye, beğendiğiniz, imrendiğiniz müşrik bir kadından elbette daha üstündür. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]

Ölsün tüm atayiz ve cahillerr.
Bunlar imam nikahınıda bilmez karşim uğraşma.
Allan asosyallerii.

Lam okumadım coolumsu biraderim bir şey dediyse itaaad edin lan.

(İman etmedikçe, müşrik [dinsiz, putperest] kadınlarla evlenmeyin. İmanlı bir cariye, beğendiğiniz, imrendiğiniz müşrik bir kadından elbette daha üstündür. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]

Serbestmiş :T:

İmanlı cariye diyor orda. Cariye sex kölesidir. İmanlı köle! Bunlar övülüyor.... ama köle! Neyse, müslümanca okudum yine olmuyor. :D

Evet hizmetlilerimizde striprizcilerimiz, istediğimiz gibi tasarlayabiliyoruz demi :)
Okuma yazma iyi seviyede düşünme konusunda biraz egsersize ihtiyacımız var :D

Benim kadar günahkar değildir diye düşünürüm -.-
Ateist sevgiliyse severim çünkü sevgililer sevilmek içindir, sevelim, sevilelim, sevişelim(işteş fiil olarak)

Geri