Ateist arkadaşlara bir soru

Konu sahibi son olarak 925 gün önce görüldü
Sevgili Arpes verilen ayetler tamamı tasvir içerikli ve kendi dönemindeki insanların anlaya bileceği bir dille eşsiz yaradılış ve dizayndan bahseder. Kuranda tek bir bilimsel iddia yoktur, olmasını beklemek de saçmalıktır.

Kuran bir bilim kitabı değil bir öğüt kitabıdır. İnsanların bildiği şeylerden bahseder, bilmediği şeylerden değil. Dolayısı ile bu örnekler üzerinde düşünmelerini akl ve fehm etmelerini ister. İnzal edildiği dönemde de asla yeni bir tesbite imza attığını iddia etmemiştir.

Bana bilmediğim bir şey ile gelen ve anlamadığım bir uslup ve örneklemeyi kullanan bir Vahye açıkçası inanmazdım. İşte Vahy indiği dönem itibari ile muhattablarının anlayacağı bir dili kullanmıştır. Vahy insanın beşerden insana evrildiği dönemden bu yana var olan ve Kuranda bu halkanın son bağıdır. Dolayısı ile Vahy kendinden öncekileri tasdik eden ve değişen gelişen topluma göre yeni ilkeler koyan bir kitaptır. Öğüttür... Öğüt alasınız, anlayasınız ve hayatınızı erdemli biri olarak devam ettiresiniz diye bize iletilen bir Vahy dir.

Malesef onu tefsir çabasına giren yada onu herşeyden üsgün bir bilim kitabı yada hesap kitabı olarak göstermek isteyen yalnış yorumlarından beridir...

Vahy kendi ekseninde konuşmak daha doğru olacaktır...

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Söylediklerinize katılıyorum. En azından inanan bir insan için öğüt kitabı olmalıdır Kuran.

Ama burada yada herhangi bir yerde Kuran tüm dünya sırrına vakıfmış gibi davranan insanlar varken birilerinin bunları hatırlatması lazım.

Neticede ben Kuran'dan bilim beklemiyorum, ama çoğu arkadaş yanılgıya düşerek hayatın her evresini Kuran'da bulabileceği zannına kapılıyor. Belki ben kafir sınıfından olduğum için benim söylemlerim samimi gelmeyebilir arkadaşlara, ama bu konuda da siz yetişmişsiniz konuya.

Teşekkürler.

Geri