Atatürk'ün Kendisi Hakkında Söylediği Samimi Sözler

Konu sahibi son olarak 2428 gün önce görüldü
- ben diktatör değilim. benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar, evet, bu doğrudur. benim arzu edip de yapamayacağım bir şey yoktur. çünkü ben zorâki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. bence diktatörlük, diğerlerini râm edendir. ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim.

karal (ord. prof.), enver ziya (2003). fatih özdemir atatürk'ten düşünceler (kitap) (türkçe dilinde), 170. sayfa, ankara: odtü yayıncılık.

- ben istese idim derhâl askerî bir diktatörlük kurardım ve memleketi öyle idâreye kalkışırdım. fakat ben istedim ki, milletim için modern bir devlet kurayım.

karal (ord. prof.), enver ziya (2003). fatih özdemir atatürk'ten düşünceler (kitap) (türkçe dilinde), 170. sayfa, ankara: odtü yayıncılık.

- benim adım 'çok içer' diye çıkmıştır. filhakîka ben, öteden beri içerim. fakat istediğim zaman bunu keserim; karıştırmam. içki, sâdece benim keyfim içindir. içki yüzünden vazîfemi bir an geri bıraktığımı hatırlamıyorum. daha gençken, manevralara çıkılmadan önce, muhabbete dalarak sabaha yakın zamanlara kadar içsek bile ben, bazen uyumadan saatinde vazîfem başına gider ve görülecek işi bir dakika geri bırakmazdım. içki ve vazife, iki ayrı şeydir. birbirine dokunacak yerde vazifeyi elbette keyfe tercih etmeli, içkiyi behemehâl kesmeli.

karal (ord. prof.), enver ziya (1927-10-20). fatih özdemir atatürk'ten düşünceler (kitap) (türkçe dilinde), 211. sayfa, ankara: odtü yayıncılık.

- çocukluğumdan beri bir tabiatım vardır, oturduğum evde ne ana, ne kızkardeş, ne ahbapla bulunmaktan hoşlanmam. ben, yalnız ve bağımsız olmayı, çocukluktan kurtulduğum günlerden başlayarak daima tercih etmiş ve sürekli olarak öyle yaşamışımdır. tuhaf bir halim daha var: ne ana -babam çok erken ölmüş-, ne kardeş, ne de en yakın akrabamın, kendi tutum ve düşüncelerine göre, bana şu veya bu tavsiye ve nasihatta bulunmasına tahammülüm yoktu.

ismail habib sevük: atatürk için; kültür bakanlığı yyn., ankara, 1981, s.91.

- beni görmek demek, behemahal (mutlaka) yüzümü görmek değildir. benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu kâfîdir (yeterlidir).

- çocukluğumda elime geçen iki kuruştan birini eğer kitaplara vermeseydim bugün yapabildiğim işlerin hiçbirini yapamazdım.

- orduya ilk katıldığım günlerde, bir arap binbaşısının 'kavm-i necip evladına sen nasıl kötü muamele yaparsın' diye tokatladığı bir anadolu çocuğunun iki damla gözyaşında türklük şuuruna erdim. onda gördüm ve kuvvetle duydum. ondan sonra türklük benim derin kaynağım, en derin övünç membaım oldu. benim hayatta yegane fahrim, servetim, türklükten başka bir şey değildir.

- milletim beni nereye isterse oraya gömsün. yeter ki beni unutmasın.

seni hiç unutmayacağız ATAM.

Sözlerin bir kaçı diktatörlükle ilgili.
Diktatör olup "Diktatör değilim." modasının nerelerden geldiğini anlamak çok zor değil sanıyorum.

Evet, o da devamlı olarak diktatör olmadığını iddia ediyor. Bence bir şeyi devamlı söyleyen birisini görürseniz, muhtemelen tersini iddia ediyordur.
Ülkesini yöneten ve ön plana çıkan her siyasi lidere, o zaman diktatör diyebiliriz. ABD=Obama, Fransa=Holland, Almanya=Merkel, İngiltere=Theresa, İsrail=Netanyahu, Rusya=Putin, Çin=Şi Cinping. Kral ve Kraliçeler cabası.
Bir de bunlar BM Güvenlik konseyi çetesi. Yani Dünya'nın diktatörleri.

Misal şuan ki cumhurbaşkanımız.

Birleşik Krallık Başbakanı,
Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Başbakanı, Birleşik Krallık Hükümeti'nin başında bulunan isimdir.

Birleşik Krallık'ın fiilen en yüksek siyasi yöneticisidir. Başbakan, hükümet birimlerinin politikaları ve faaliyetlerini koordine eder. Başbakan ve Bakanlar Kurulu, kendi politikaları ve eylemlerinden, kendi siyasi partisine ve nihayetinde seçmenlere Meclis'e ve Hükümdar'a karşı toplu olarak sorumludur. Hükümdar tarafından atanan Başbakan, Avam Kamarası'ndan mutlaka güvenoyu almak zorundadır.
David Cameron 11 Temmuz 2016 tarihinde düzenlediği basın toplantısı ile istifa tarihini daha da öne çekerek, 13 Temmuz'da II. Elizabeth'e istifasını sunacağını açıkladı. 13 Temmuz 2016 günü de istifasını II. Elizabeth'e sunarak parti liderliği ve başbakanlık görevlerini Theresa May'e bırakmıştır.
Vay yobazlar vay, Ortaçağ Hükümdar ve kraliçeleri ile iş görüyorlar.
Tayyip Türk halkının çoğunluk oyu ile seçildi. Üstelik böyle olmasını Batı söylüyor.
"Ele verir talkını, kendi yutar salkımı" Batı.

"milletim beni nereye isterse oraya gömsün. yeter ki beni unutmasın."

sana düşman olan her şahsın fikirleri, zamanı geldiğinde bedenleriyle birlikte toprağa gömülecek senin sevgin bu millette ilelebet payidar kalacak.

"milletim beni nereye isterse oraya gömsün. yeter ki beni unutmasın."

sana düşman olan her şahsın fikirleri, zamanı geldiğinde bedenleriyle birlikte toprağa gömülecek senin sevgin bu millette ilelebet payidar kalacak.
Resulullah(sav)'in ismi hergün dünyanın heryerinde 5 vakit ezan sesleriyle anılıyor, yankılanıyor. Hem de 1500 senedir.
" Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamberi överler: Ey inananlar! Siz de onu övün, ona salat ve selam getirin." (Ahzab/56.ayet)

İzinden gittiğin liderinle karşılaştır.

aga sen atatürk'ü neden islam dininin peygamberiyle kıyaslama gereği hissediyosun? :d çünkü atatürk'ün ne kadar yüce ve değerli bi şahıs olduğunu içten içe kabullenmişsin ama bunu kendine itiraf edemiyosun ahahahaha

İzinden gittiğin liderinle karşılaştır.

haz. muhammed ile kemal atatürk'ü karşılaştıracak olan sen ve senin gibilerdir kurtuba. konu içerisinde de bunu göstermiş bulundun zaten. birisi islam hareketi lideri birisi de türkiye cumhuriyetini kurmuş başkomutan. biz karıştırmıyoruz bunları birbirine. şunu unutma ki laikliğin kalesidir türkiye. ve sen ve senin gibileri yedirmeyiz bu ülkeyi. son olarak da imamhatipler kapatılsın ulan ahah

aga sen atatürk'ü neden islam dininin peygamberiyle kıyaslama gereği hissediyosun? :d çünkü atatürk'ün ne kadar yüce ve değerli bi şahıs olduğunu içten içe kabullenmişsin ama bunu kendine itiraf edemiyosun ahahahaha
İki izden gidilmez Şirk olur. Resulullah'ın(sav) sünneti ile M.Kemal'in ilke ve inkılapları çok farklı yollar.
"Peygamber size ne verirse onu alın, neden men ederse ondan uzak durun." (Haşr/7.ayet)
" Allah ve Peygamber'i bir şeye hükmettiği zaman, mü'min erkek ve kadına artık işlerinde başka yolu seçmek yaraşmaz. Allah'a ve Peygamber'e baş kaldıran şüphesiz apaçık bir şekilde sapmış olur." (Ahzab/36.ayet)

haz. muhammed ile kemal atatürk'ü karşılaştıracak olan sen ve senin gibi yobazlardır kurtuba. konu içerisinde de bunu göstermiş bulundun zaten. birisi islam hareketi lideri birisi de türkiye cumhuriyetini kurmuş başkomutan. biz karıştırmıyoruz bunları birbirine. şunu unutma ki laikliğin kalesidir türkiye. ve sen ve senin gibileri yedirmeyiz bu ülkeyi. son olarak da imamhatipler kapatılsın ulan ahah
O zaman M.Kemal İslam dışı bir komutan mı?

İki izden gidilmez Şirk olur. Resulullah'ın(sav) sünneti ile M.Kemal'in ilke ve inkılapları çok farklı yollar.
"Peygamber size ne verirse onu alın, neden men ederse ondan uzak durun." (Haşr/7.ayet)
" Allah ve Peygamber'i bir şeye hükmettiği zaman, mü'min erkek ve kadına artık işlerinde başka yolu seçmek yaraşmaz. Allah'a ve Peygamber'e baş kaldıran şüphesiz apaçık bir şekilde sapmış olur." (Ahzab/36.ayet)

yarım ağız "m. kemal" demeyeceksin; LAİK, DEMOKRATİK VE ÇAĞDAŞ CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, BAŞ KUMANDAN, ÜLKEMİZİN KURTARICISI ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BEYEFENDİ diyeceksin.

Bu karşılaştırma çabaları neden?

Geri