Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının bilimselliği

Konu sahibi son olarak 3301 gün önce görüldü

İşte nedense o mesajda sormak yerine konuyu geçip başka şeylerden konuşmaya başlayınca, eski yorumlarımdan sormaya başlıyorsun.

Atıf Hoca konusunda orta yol hiç bir zaman bulunamayacagından dolayı konuyu bir önceki postta kapattım ve o konuyu uzatmayacağım.

Konuyu dağitmamak adina zaten ilk soruma yoneldim. Hala da cevap alamadim.

Atatürk'ün sozde inkilap ve yenilikleriyle yasiyorsam,bunlara itiraz etme hakkim yok mu? Yoksa neden yok? Yoksa sapka kanununu nasil kaldirdik?

Ana konumuz zaten buydu.

Ote yandan, kumandani hatirlayan sensin. Ben hepsini yad ediyorum. Bilhassa K.Karabekir'i.

Soruma cevap alabilirsem yazmayacagim artik, sıkıldım cunku Ataturkculuk'ten.

Azizim sen gerçekten mitomanisin bunu hakaret veya aşağıalama için kullanmıyorum.
Atıfı çanakkaleyi ortaya atan sensin konuyu dağıtan ben oldum. Senin gerçekten bir doktora gözükmen gerekiyor.

İlk soruna zaten ilk mesajlarımda cevap verdim ve hatırlarsan konuyu önce şapkaya sonra atıfın idamına getirdin.

Rica ediyorum paylaşım yapmadan önce kim ne yazmış oku sonra yorum yaparsın.

Cevap vermiş olmak için yazma, yazdıklarında en azından bir bilgi kırıntısı olsun.
Öğrenmek istediğin varsa sor söyleyeyim ama konuyu dağıtıp üste sen dağıttın deme biraz komik biraz saçma oluyor.

Azizim sen gerçekten mitomanisin bunu hakaret veya aşağıalama için kullanmıyorum.
Atıfı çanakkaleyi ortaya atan sensin konuyu dağıtan ben oldum. Senin gerçekten bir doktora gözükmen gerekiyor.

İlk soruna zaten ilk mesajlarımda cevap verdim ve hatırlarsan konuyu önce şapkaya sonra atıfın idamına getirdin.

Rica ediyorum paylaşım yapmadan önce kim ne yazmış oku sonra yorum yaparsın.

Cevap vermiş olmak için yazma, yazdıklarında en azından bir bilgi kırıntısı olsun.
Öğrenmek istediğin varsa sor söyleyeyim ama konuyu dağıtıp üste sen dağıttın deme biraz komik biraz saçma oluyor.

Farklı konulara ara ara değiniyorum. Ama konu tamamen bu değindiklerime kayınca, kapatıyorum.

Sorumun cevabını ben alamadım.

Dediğim gibi sen "Ataturk'un getirdigi latin harfleri ile onun kurdugu cumhuriyette onun getirdigi kilik kiyafet ile onun sagladigi ozgurluk ile Ataturk'u elestirmeye calisma." cümlesini kullandın.

Bu cümle bir çok kimsenin kabul edemeyeceği bir cümle.

Sen bana sor diyorsun, yaklaşık 10 posttur soruyorum senden cevap alamıyorum.
Yazdıklarının tek bir kelimesinde cevap niteliği yok ve sanki konuda bilgi veren kişi kendinmişsin gibi davranıyorsun, çok enteresan. :)

Tekrar söylüyorum. Bu da son postum olsun.

Bu ülkede Atatürk'ün sağladığı yasa ile yaşıyorum. Onun kurduğu ülkede yaşıyorum.

Ama bu, onun harflerini, getirdiği kılık kıyafetini vs eleştiremeyeceğim anlamına gelmiyor. Bu yüzden ana konuya dönecek olursak, bu söylemin yanlış.

Daha önceki postlarımda da söylediğim gibi; "Ataturk'un getirdigi latin harfleri ile onun kurdugu cumhuriyette onun getirdigi kilik kiyafet ile onun sagladigi ozgurluk ile Ataturk'u elestirmeye calisma." dedikten sonra,

"Eleştirebilirsin." diyerek kendi lafını çürüttün zaten.

Yani bu ülkede yaşayan her birey, Atatürk'ün harflerini kullanarak, bu forumda eleştiri yazısı yazabilir. Kanunen bunun hiç bir sakıncası yok. Buna engel olamazsın.

Farklı konulara ara ara değiniyorum. Ama konu tamamen bu değindiklerime kayınca, kapatıyorum.

Sorumun cevabını ben alamadım.

Dediğim gibi sen "Ataturk'un getirdigi latin harfleri ile onun kurdugu cumhuriyette onun getirdigi kilik kiyafet ile onun sagladigi ozgurluk ile Ataturk'u elestirmeye calisma." cümlesini kullandın.

Bu cümle bir çok kimsenin kabul edemeyeceği bir cümle.

Sen bana sor diyorsun, yaklaşık 10 posttur soruyorum senden cevap alamıyorum.
Yazdıklarının tek bir kelimesinde cevap niteliği yok ve sanki konuda bilgi veren kişi kendinmişsin gibi davranıyorsun, çok enteresan. :)

Tekrar söylüyorum. Bu da son postum olsun.

Bu ülkede Atatürk'ün sağladığı yasa ile yaşıyorum. Onun kurduğu ülkede yaşıyorum.

Ama bu, onun harflerini, getirdiği kılık kıyafetini vs eleştiremeyeceğim anlamına gelmiyor. Bu yüzden ana konuya dönecek olursak, bu söylemin yanlış.

Daha önceki postlarımda da söylediğim gibi; "Ataturk'un getirdigi latin harfleri ile onun kurdugu cumhuriyette onun getirdigi kilik kiyafet ile onun sagladigi ozgurluk ile Ataturk'u elestirmeye calisma." dedikten sonra,

"Eleştirebilirsin." diyerek kendi lafını çürüttün zaten.

Yani bu ülkede yaşayan her birey, Atatürk'ün harflerini kullanarak, bu forumda eleştiri yazısı yazabilir. Kanunen bunun hiç bir sakıncası yok. Buna engel olamazsın.

Daha ne kadar yazmam gerekecek bilmiyorum ama su postlari basindan okumaya baslarsan cevabini alacaksin.

Bak sapka kanunu cogunluk istedi diyerek kaldirdilar.
Giy fesini kavugunu sarigini dolas cogunluk harfleride degistirene kadar susup vogunluga saygi duy.
Yine soyluyorum elestirebilirsin ama biraz sessiz yapmani rica ediyorum mumkunse kimsenin duymayacagi sekilde elestir. Kendi kendine konusmana da karismak olmaz

Birde mesajlarimin isine gelen kismini alintilamamani rica ediyorum.

Baska.merak ettigin varsa ve cevabi okuyacaksan lutfen sormaktan cekinme

Yahu ben neden kendi kendime konuşayım. Yüksek bir sesle de söyleyebilirim bunu.

Asıl siz "Ataturk'un getirdigi latin harfleri ile onun kurdugu cumhuriyette onun getirdigi kilik kiyafet ile onun sagladigi ozgurluk ile Ataturk'u elestirmeye calisma" sözüyle insanları sınırlamayı bırakın artık.
Sanki kendi dediğiniz normalmiş, insanların normalde bu ülkeye uymayan ama bu ülkeye empoze edilmiş yasalarını eleştirmemiz anormalmiş gibi hareket etmeyi bırakın.
Sessiz bir şekilde içimden söylemek zorunda değilim.
Şapka Kanunu'nu çoğunluk istedi diye kaldırdılar. Bunu sessiz sedasız söylemediler, söyleselerdi kalkmazdı zaten.
"Mümkünse sessizce konuş, kimse duymasın." demek nedir? Karşınızda asalak bir insan mı var sizin?
Ben hayatımda böyle enteresan bir şey duymadım.
Senin dediğin olacak olsa kimse greve, eyleme de gitmesin. Üstelik doğal haklarıyken.
Çoğunluk diye bir şey yok. Çoğunluğu konuşarak arttırırsın zaten.

20.yy ın en buyuk lideri tartışmasız adam yürüyen karizma ben cok lider gordum ama atatürk kadar karizma bir lider görmedim hiç suphesizki onun zekası olmasaydı şuan TÜRKİYE diye biyer olmuycakdı buyuk ıhtımalle ankara konya gıbı yerler bızım olurdu diger yerler fransa ingiltere italya gıbı gosterılırdı haritada adamın getirdigi alfabeyi kullanarak yazıyorum suan nekadar guzel bir alfabedir bu oyş.
durmadan yürüyeceğime and içerim.

Tartışmasız mı?
Ama ben tartışıyorum, engelleyebilir misin?
Sen "Atatürk'ü sevmeyen bu ülkeden gitsin." derken, Atatürk yaşantısının her döneminde hoşgörülü olmuştur. Baskıcı zihniyetin, insanın insan olma değerini yok ettiğine ve gelişme duygusunu körelttiğine inanmıştır.Atatürk, Türk insanının zekasını ve çalışkanlığını takdir eder, hangi ortamda olursa olsun zeki insanlara ve onların zekice cevaplarına hoşgörüyle yaklaşırdı. O yüzden savunduğum kişinin inanışına sahip çıkarak, hareket etmeyi dene.

Ben de Atatürk'ün getirdiği alfabeyle yazıyorum bak: "İstediğim gibi eleştiririm."

Tartışmasız mı?
Ama ben tartışıyorum, engelleyebilir misin?
Sen "Atatürk'ü sevmeyen bu ülkeden gitsin." derken, Atatürk yaşantısının her döneminde hoşgörülü olmuştur. Baskıcı zihniyetin, insanın insan olma değerini yok ettiğine ve gelişme duygusunu körelttiğine inanmıştır.Atatürk, Türk insanının zekasını ve çalışkanlığını takdir eder, hangi ortamda olursa olsun zeki insanlara ve onların zekice cevaplarına hoşgörüyle yaklaşırdı. O yüzden savunduğum kişinin inanışına sahip çıkarak, hareket etmeyi dene.

Ben de Atatürk'ün getirdiği alfabeyle yazıyorum bak: "İstediğim gibi eleştiririm."

Birincisi Ataturk'u sevmek zorunda degilsin ama saygi duymak zorundasin.
Ikincisi kurdugi cumhuriyeti yaptigi inkilaplarida sevmek zorunda degilsin. Gel gelelim nimetlerinden faydalaniyorsan elestir ancak bunu baskasinin duymayacagi sekilde yapmalisin.
Hem kullanip hem de keske olmadi diyorsan koy tepkini bundan sonra forumda atalarinin dili osmanlicayi kullan.

Ustelik diller senin uzmanlik alanin yazarken cok zorlanmazsin. Ne dersin bundan sonra osmanlica yazacak misin ?

Birincisi Ataturk'u sevmek zorunda degilsin ama saygi duymak zorundasin.
Ikincisi kurdugi cumhuriyeti yaptigi inkilaplarida sevmek zorunda degilsin. Gel gelelim nimetlerinden faydalaniyorsan elestir ancak bunu baskasinin duymayacagi sekilde yapmalisin.
Hem kullanip hem de keske olmadi diyorsan koy tepkini bundan sonra forumda atalarinin dili osmanlicayi kullan.

Ustelik diller senin uzmanlik alanin yazarken cok zorlanmazsin. Ne dersin bundan sonra osmanlica yazacak misin ?

Ben zaten Atatürk'ü sevip sayıyorum. Getirdiklerini eleştirmem onu sevip saymadığım anlamına gelmez.

Getirdiği yenilikleri de seviyorum ama bu mantıksız olanları ayırıp eleştirmeme hakkımı elimden almaz.

Nimetlerinden faydalanmama gibi bir lüksüm yok benim şuan. Çünkü bana ve soyuma sormadan, yasalarla dayatıldı ve zorla öğretildi. Bu sözde nimetlere uymadığımda suçlu oluyorum. Bazılarını uygulamadığımda suçlu olmuyorsam da dışlanıyorum.

Bak burada sadece eleştirme konusu nedeniyle baskı görüyorum.
Neymiş? Eleştiremezmişım, eleştirsem de bunu kimsenin duymayacağı şekilde yapmalıymışım.

Kendi kendine eleştiri yapmak? Bir odaya geçip kimsenin duymayacağı bir şekilde kendi kendine konuşmak?
Şimdi senin haricinde bu fikre katılan başka birini bulabilir misin? Yoksa, bunu duyanlar sana kahlahalarla güler mi yoksa?

Osmanlıca'yı kullanmamız gerektiğime dair tek bir cümlem yok.
İnkılapların tamamını hedef alan bir cümlem de yok.

Şuan sadece konuyu sabote etmek ve yazmak için yazıyorsun ve bahsettiğin o hastalıktaki gibi söylemediğim şeyleri söylediğimi ima ediyorsun.

Seviyesiz bir konuşma tarzına verilebilecek baska harfim yok benim. Atatürk'e saygısızlık binevi. Ne yazarsan yaz, yorum atmayacağım. Ama şunu bilin ki, okul birincisi olduğu halde, sahneye çıkıp diploma törenine katılamayan o zamane kadınlara eziyet yapanlardan bir farkınız yok. "Şştt, ses çıkarma."ymış. Tabi uyuyalım.

Ben zaten Atatürk'ü sevip sayıyorum. Getirdiklerini eleştirmem onu sevip saymadığım anlamına gelmez.

Getirdiği yenilikleri de seviyorum ama bu mantıksız olanları ayırıp eleştirmeme hakkımı elimden almaz.

Nimetlerinden faydalanmama gibi bir lüksüm yok benim şuan. Çünkü bana ve soyuma sormadan, yasalarla dayatıldı ve zorla öğretildi. Bu sözde nimetlere uymadığımda suçlu oluyorum. Bazılarını uygulamadığımda suçlu olmuyorsam da dışlanıyorum.

Bak burada sadece eleştirme konusu nedeniyle baskı görüyorum.
Neymiş? Eleştiremezmişım, eleştirsem de bunu kimsenin duymayacağı şekilde yapmalıymışım.

Kendi kendine eleştiri yapmak? Bir odaya geçip kimsenin duymayacağı bir şekilde kendi kendine konuşmak?
Şimdi senin haricinde bu fikre katılan başka birini bulabilir misin? Yoksa, bunu duyanlar sana kahlahalarla güler mi yoksa?

Osmanlıca'yı kullanmamız gerektiğime dair tek bir cümlem yok.
İnkılapların tamamını hedef alan bir cümlem de yok.

Şuan sadece konuyu sabote etmek ve yazmak için yazıyorsun ve bahsettiğin o hastalıktaki gibi söylemediğim şeyleri söylediğimi ima ediyorsun.

Seviyesiz bir konuşma tarzına verilebilecek baska harfim yok benim. Atatürk'e saygısızlık binevi. Ne yazarsan yaz, yorum atmayacağım. Ama şunu bilin ki, okul birincisi olduğu halde, sahneye çıkıp diploma törenine katılamayan o zamane kadınlara eziyet yapanlardan bir farkınız yok. "Şştt, ses çıkarma."ymış. Tabi uyuyalım.

Latin harflerinden rahatsızsın bana sorulmadı diyorsun ama osmanlıcayı da kullanmam diyorsun. Üstelik bunu kendin söylüyorsun ben söylemiyorum.
Yok ille de ben kullanacağım diyorsan da o zaman sessizce kabullen.
Bak konunun en başında çoğunluk ne isterse o olur diyoruz. Şapka kanunu kalktı rahatsız mıyım hayır isteyen istediğini giyer. Şimdi de çoğunluk Latin harflerinden yana hazmedip konuyu kapatmanı tavsiye ederim. Latin harfleri bana sorulmadı istemem diyorsun, osmanlıca kullan diyorum onu istemediğini söylürsun.

Sen dil uzmanısın seni zorlamaz, forum olarak fransızca konuşmamızı ister misin ?

Söylediklerini mantık terazisinde tartman gerekiyor.

bilimsel, çağdaş, yenilikçi, 1400 yıl önceki çöl kurallarından arınmış modern inkılaplardır. o yüzden çıldırtıyor ya sizi:dddd

zamanında feto gibi itleri asmıştı ondandı bu kuyruk acıları bu ataturk dusmanlarının bunların topusunun..........

bu konuyu açan adamda hayatının belli bi döneminde feto'ya sempati duymuş adam tipi var. o kadar eminim ki bundan. HAYATININ HİÇBİR DÖNEMİNDE FETÖ VE BENZERİ OLUŞUMLARA PRİM VERMEMİŞ CUMHURİYET ÇOCUKLARI FAV<3

Geri