Atatürk'ün giyim kuşam anlayışı

Konu sahibi son olarak 3304 gün önce görüldü

Ataturk'un annesi Zubeyde hanim 14 ocak 1923 yilinda vefat etmistir. Esi ile ilgili iddia ettiklerim tamamen yanlistir.
Gelelim kara carsafa turklerin hayatinda hic bir zaman kara carsafin yeri yoktur. Bunlar arap emperyalizminin dayatmasidir.
Carsaf cok tanrili dinler zamainda tanri adina erkeklerle birlikte olan rahibelerin giysisidir. Daha sonra kral tarafindan verilen emirde tum kadinlarin giymesi zorunlu hale grlmistir. Yahudiler de bu durumdan etkilenmis ve islamiyete ise bu din degistiren yahudiler sayesinde girmistir.

Dinler her zaman kendinden onceki donemlere ait izler tasir. Nispeten hristiyanlikta kendini goaterir ama islamiyette bu cok daha belirgindir.

Sen zaten tarihsel konulardada siyasi konulardada dini konulardada hiç kitap okumayan ama herşeyde geçmişte böyle olmuştu, mantık kullanın, göreceksiniz bak böyle olacak diye yorum yapan birisin bu sebeple seninle tarihsel yada dini bir muhabbet yapmayacağım. Sen sadece ırkçı davranıp arapları aşağıla bunuda siyasice çaktırmadan yap.

Sen hazmedemesende bu durum böyle. Çarşaf olur cilbab olur farklı bir şey olur sonuçta örtünme için kullanılan çarşaf dini ve tarihsel bir kıyafettir. Atatürkü savunupta eşine araplara özenen bir kadın benzetmesi yapan kişilere karşı dirayetinizi gösterin ilk önce.

Hazmetmek ?
hazımsızlık cekenler 93 yıldır sızlersınız ,
Hıc Bır Dayanagı olmayan seylerı , Muslumanlıga ıslama yorup ondan sonra
vay efendım Ataturk Dın dusanıydı feryadıyla ortada gezıyorsunuz
Kusura bakmayın ama , henuz dinini bilmeyen adam gelmsı burda bana Cılbap olur Carsaf olur ,
muhabbetı yapıyor

Bıraz su at gozluklerınızı cıkarında , Kuranı Kerımde ne nasıl yazıyor bı Okuyun ogrenın ,
Burda kalkmıs senınle Dını muabbet yapıyorum ,
Nato kafa nato mermersın ..

Kendıne gore dogru sandıgın seylerı sureklı ıslamıyette varmıs gıbı anlatarak kendını bazı seylere ınandırmaya caısıyorsun ama yemıyor artık kımse

hadı eyvallah
Bosuna nefes tuketme artık
Cok kaale almam

Sen zaten tarihsel konulardada siyasi konulardada dini konulardada hiç kitap okumayan ama herşeyde geçmişte böyle olmuştu, mantık kullanın, göreceksiniz bak böyle olacak diye yorum yapan birisin bu sebeple seninle tarihsel yada dini bir muhabbet yapmayacağım. Sen sadece ırkçı davranıp arapları aşağıla bunuda siyasice çaktırmadan yap.

Söylediklerimde yanlış bir şey varsa söyle eğer yoksa lütfen boş yere karalama yapmamanı rica ediyorum.
Din, tarih ve siyaset konularında maalesef çok bilgim yok ama bildiğim kadarı bile senin epey üzerinde kalıyor.

Örneğin; sokaktaki insan Tanrı kelimesini günah Allah kelimesinin sevap olduğuna inanır.
Doğrusu Tanrı kelimesi Türkçedir Tengri'den (Gök Tengri) türemiştir ve Türklerin ana yurdu orta asyadan gelir
Allah kelimesinin kökeni ise sümerlilere kadar dayanır

Hangi cevabım seni bu kadar sinirlendirdi bilmiyorum ama kin gütmek iyi bir şey değildir.

Hazmetmek ?
hazımsızlık cekenler 93 yıldır sızlersınız ,
Hıc Bır Dayanagı olmayan seylerı , Muslumanlıga ıslama yorup ondan sonra
vay efendım Ataturk Dın dusanıydı feryadıyla ortada gezıyorsunuz
Kusura bakmayın ama , henuz dinini bilmeyen adam gelmsı burda bana Cılbap olur Carsaf olur ,
muhabbetı yapıyor

Bıraz su at gozluklerınızı cıkarında , Kuranı Kerımde ne nasıl yazıyor bı Okuyun ogrenın ,
Burda kalkmıs senınle Dını muabbet yapıyorum ,
Nato kafa nato mermersın ..

Kendıne gore dogru sandıgın seylerı sureklı ıslamıyette varmıs gıbı anlatarak kendını bazı seylere ınandırmaya caısıyorsun ama yemıyor artık kımse

hadı eyvallah
Bosuna nefes tuketme artık
Cok kaale almam

-Dinini bilmeyen,
-At gözlüklü,
-Nato kafa, nato mermer,
-Seni kaale almam.

Bunlar ne? Sadece hakaret eder bir canlı türüsün. Senin gibilere cevap bile yazmam. Git aile terbiyesi al ve ilkokula baştan başla konuşmasını öğren.

Söylediklerimde yanlış bir şey varsa söyle eğer yoksa lütfen boş yere karalama yapmamanı rica ediyorum.
Din, tarih ve siyaset konularında maalesef çok bilgim yok ama bildiğim kadarı bile senin epey üzerinde kalıyor.

Örneğin; sokaktaki insan Tanrı kelimesini günah Allah kelimesinin sevap olduğuna inanır.
Doğrusu Tanrı kelimesi Türkçedir Tengri'den (Gök Tengri) türemiştir ve Türklerin ana yurdu orta asyadan gelir
Allah kelimesinin kökeni ise sümerlilere kadar dayanır

Hangi cevabım seni bu kadar sinirlendirdi bilmiyorum ama kin gütmek iyi bir şey değildir.

Tanrı kelimesinin kimse günah olduğu yada Allah kelimesinin kimse sevap olduğunu sanmaz. Sallama yorumlar yapma. Halkı cahil ilan etme! Biraz önce bunu söylüyordum işte. Hep kendin çok zekisin millet gerizekalı, cahil cühela. Tam bir egosun ama boş.

Tanrı kelimesinin kimse günah olduğu yada Allah kelimesinin kimse sevap olduğunu sanmaz. Sallama yorumlar yapma. Halkı cahil ilan etme! Biraz önce bunu söylüyordum işte. Hep kendin çok zekisin millet gerizekalı, cahil cühela. Tam bir egosun ama boş.

Çevir sokaktan birisini "tanrı seni korusun" diye bir cümle kullan sana tepkisi ne olacak ?
Halk zaten cahil, cahil olmasa dincilerin üç kağıtcı hocaların peşinde dolaşmaz.

Eskiden daha sakin ve yapıcıydın çok kızmışsın sakinleşmen de yarar var

-Dinini bilmeyen,
-At gözlüklü,
-Nato kafa, nato mermer,
-Seni kaale almam.

Bunlar ne? Sadece hakaret eder bir canlı türüsün. Senin gibilere cevap bile yazmam. Git aile terbiyesi al ve ilkokula baştan başla konuşmasını öğren.

Mesajın baştan aşağı iltifat dolu alkışlıyorum.

Çevir sokaktan birisini "tanrı seni korusun" diye bir cümle kullan sana tepkisi ne olacak ?
Halk zaten cahil, cahil olmasa dincilerin üç kağıtcı hocaların peşinde dolaşmaz.

Eskiden daha sakin ve yapıcıydın çok kızmışsın sakinleşmen de yarar var

Demin savunduğun adam sinirlendirdi :asd:

Halka cahil demek hatadır. Halkın bir kısmı cahil desen olabilir. Sen şimdi her hocaya yada her tarikada yobaz yada dini sömürüyor diyemezsin. Mesela ne hocalar var ki dinleyince bile oha diyorsun. Ne tarikatlar var ki peygamberin hayatıyla birebir yaşıyor ve çok mütavazı.

Kişi ve kurumları çoğula yaymak bence ciddi bir hatadır.

Gelelim çarşaf konusuna. Benim araştırmalarıma göre çarşaf, islamiyetin emrettiği kapanma, gösterişsiz kapanma, bol kıyafe giyme ile birebir bağdaşan çarşaf tamamen islamiyete uygundur. İslamiyete uygun demek kuranda yazması lazım demek değildir.

Gelelim arapların yahudi yada hristiyanlardan örnek alma olayına. Ya doğru olan bir şey örnek alınsa bir zarar doğurmaz ki niye hemen arapça örnek aldı, yobazlar, kandırıldılar tarzında yorum yapılıyor?

bizene sizene kara carsafdan.. giyen varmi evet saygi duyulcakmi evet.

herkes etek pantolon mini giymiyor Gunaydin.

nekadar gereksiz konu.

Saygı duymaz onlar. Sorun orada. Herkes kabullenemez. Beyinler öyle yıkanmış. Çarşaf bazılarına göre düşmanlık belirtisi.

Demin savunduğun adam sinirlendirdi :asd:

Halka cahil demek hatadır. Halkın bir kısmı cahil desen olabilir. Sen şimdi her hocaya yada her tarikada yobaz yada dini sömürüyor diyemezsin. Mesela ne hocalar var ki dinleyince bile oha diyorsun. Ne tarikatlar var ki peygamberin hayatıyla birebir yaşıyor ve çok mütavazı.

Kişi ve kurumları çoğula yaymak bence ciddi bir hatadır.

Gelelim çarşaf konusuna. Benim araştırmalarıma göre çarşaf, islamiyetin emrettiği kapanma, gösterişsiz kapanma, bol kıyafe giyme ile birebir bağdaşan çarşaf tamamen islamiyete uygundur. İslamiyete uygun demek kuranda yazması lazım demek değildir.

Gelelim arapların yahudi yada hristiyanlardan örnek alma olayına. Ya doğru olan bir şey örnek alınsa bir zarar doğurmaz ki niye hemen arapça örnek aldı, yobazlar, kandırıldılar tarzında yorum yapılıyor?

Sinirlenmen insnalara hakaret etmek hakkı vermiyor, ayrıca hakaret etmende komik bir durum yok.

Halk cahil özellikle de dinci hırsızların peşine takılıp tarikat veya cemaat adı altında yapılanmalarda bulunanlar cahildir.
Çarşaf konusunda isteyen giyer isteyen giymez. Giyenler ise nereden geldiğini bilmelidir ve nereden geldiğini açıkladım. Kimsenin giyimine karışmam sende karışamazsın kimse karışamaz. Kadınlar çarşafta giyer mini etekte giyer.
Dinler her zaman bir birinden etkilenir kurban oruç ve günün belirli saatlerinde ibadet daha önceki dinlerde olan şeylerdir. Ben dinler birbirinden etkilenir diyorum kandırıldılar demiyorum.

Okuyarak sakin yorumlar yaparsak daha iyi olur.
Bilmediğinde basit ve dürüstçe bilmiyorum demen yeterlidir.

Sinirlenmen insnalara hakaret etmek hakkı vermiyor, ayrıca hakaret etmende komik bir durum yok.

Halk cahil özellikle de dinci hırsızların peşine takılıp tarikat veya cemaat adı altında yapılanmalarda bulunanlar cahildir.
Çarşaf konusunda isteyen giyer isteyen giymez. Giyenler ise nereden geldiğini bilmelidir ve nereden geldiğini açıkladım.
Dinler her zaman bir birinden etkilenir kurban oruç ve günün belirli saatlerinde ibadet daha önceki dinlerde olan şeylerdir. Ben dinler birbirinden etkilenir diyorum kandırıldılar demiyorum.

Okuyarak sakin yorumlar yaparsak daha iyi olur.
Bilmediğinde basit ve dürüstçe bilmiyorum demen yeterlidir.

Hala ben biliyorum sen bilmiyorsun derdindesin sana sadace gülüyorum. Bu sefer cevap bile vermicem çünkü yine ben biliyorum sen bilmiyorsun diyeceksin. Sadece egosun. Senin gibilerden insanlar nefret ediyor. Kendini beğenmiş insanlar hep yalnız kalmaya mahkumdur.

Hala ben biliyorum sen bilmiyorsun derdindesin sana sadace gülüyorum. Bu sefer cevap bile vermicem çünkü yine ben biliyorum sen bilmiyorsun diyeceksin. Sadece egosun. Senin gibilerden insanlar nefret ediyor. Kendini beğenmiş insanlar hep yalnız kalmaya mahkumdur.

Çünkü gerçekten bilmiyorsun ben de o yüzden ısrarla bilmiyorsun diyorum ki belki araştırma ihtiyacı hissedersin. İnsanların beni sevip sevmemesi zerre umurumda değil.

Ancak senin gibi insanlar beni sevsin diye yalanlar söyleyip hakaretler etmektense, yalnız olmaktan gurur duyarım.

Çünkü gerçekten bilmiyorsun ben de o yüzden ısrarla bilmiyorsun diyorum ki belki araştırma ihtiyacı hissedersin. İnsanların beni sevip sevmemesi zerre umurumda değil.

Ancak senin gibi insanlar beni sevsin diye yalanlar söyleyip hakaretler etmektense, yalnız olmaktan gurur duyarım.

Bir şey bilmeyip sadece bilmiş gibi görünmek üzere yaşamını idame ettiriyorsun. Herkese her konuda sadece bilmişlik taslıyorsun.

Bir şey bilmeyip sadece bilmiş gibi görünmek üzere yaşamını idame ettiriyorsun. Herkese her konuda sadece bilmişlik taslıyorsun.

Tekrar söylüyorum bilgim az ama sen ve senin gibilerin epey yukarısında kalıyor.
Acını anlıyor ve üzülüyorum, benim seviyeme çıkamıyorsun ama beni kendi seviyene çekmeye çalışıyorsun.

Varsa bir bilgi kırıntın tartışalım ama yoksa sessizce uzaklaşmanı rica ediyorum.
Çünkü baskı altında olduğunu düşünmek sende sinire neden olmuş

Tekrar söylüyorum bilgim az ama sen ve senin gibilerin epey yukarısında kalıyor.
Acını anlıyor ve üzülüyorum, benim seviyeme çıkamıyorsun ama beni kendi seviyene çekmeye çalışıyorsun.

Varsa bir bilgi kırıntın tartışalım ama yoksa sessizce uzaklaşmanı rica ediyorum.

Seninle günlerce kanıtlı konuşmaya vardım ama daha ilk mesajında hem karşındakine aşağıladın hemde kanıtsız bir sürü şey salladın. Sen kendini çok bilgili sanan sonradanda mütavazi gibi davranan bir oyuncusun. Senin gücün ve bilgin bana yetmez sadace hakaret ve egolu davranarak kendini beğenirsin.

Her tartışmada şu iki cümleyi kullanmaktan sıkılmadın mı Allah aşkına?

Seninle günlerce kanıtlı konuşmaya vardım ama daha ilk mesajında hem karşındakine aşağıladın hemde kanıtsız bir sürü şey salladın. Sen kendini çok bilgili sanan sonradanda mütavazi gibi davranan bir oyuncusun. Senin gücün ve bilgin bana yetmez sadace hakaret ve egolu davranarak kendini beğenirsin.

İki mesajda sana ait ve hakaretlerini işaretledim.
Kendinle çelişeceğin mesajlar atıyorsun ve bilgisizliğini sataşmalarınla gizleyebileceğini sanıyorsun ve bu gerçekten komik.

Her tartışmada şu iki cümleyi kullanmaktan sıkılmadın mı Allah aşkına?

Bir daha ki sefere İngilizce yazacağım
Ayrıca bu forumda bu konuları Qasem ile de tartıştım mantık çerçevesinde onunda hak verdiği benimde hak verdiğim durumlar oldu ama asla birbirimizi aşağılayıp hakaret etmedik.
Senden ricam; benimle tartışmak istiyorsan hayal gücünden fazlasına ihtiyacın var.

Bir daha ki sefere İngilizce yazacağım
Ayrıca bu forumda bu konuları Qasem ile de tartıştım mantık çerçevesinde onunda hak verdiği benimde hak verdiğim durumlar oldu ama asla birbirimizi aşağılayıp hakaret etmedik.
Senden ricam; benimle tartışmak istiyorsan hayal gücünden fazlasına ihtiyacın var.

Öyleyse şunu sana net söyleyebilirim ki Qasem ile tartışmanızdan bir şey kapamamışsın.
Lütfen bir konu tartışırken, bu tarz küçük düşürücü cümleler kurmaktan vazgeç. Zorunlu olduğun için değil, gelişimine katkı sağlayacağı için. Çünkü stilini çözdüm ve gerçekten konuyu tartışmak yerine insanları hedef alıyorsun. Konuya odaklan artık. Sana hakaret edenlere, senin tavrın çok ta farklı değil. Sadece hakaret kelimeleri kullanmadan yapıyorsun bunu. Biz buna kurnazlık diyoruz.

Ortada bir hakaret varsa da, raporla düzenlensin. Ama en azından direkt hakaret görüyorsan mutlu olmalısın. Bİr de alttan alttan laf sokanlar var ki onlar daha tehlikeli.

Sen beni Qasem'e sor. O nasıl birisi olduğumu sana söyler.

Geri