Atatürk'le Karşılıklı Otursaydınız Ne Konuşurdunuz?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 902 gün önce görüldü
Atatürk'le Oturup konuşma şansınız olsaydı ne konuşurdunuz ?

İlk defa birnin yanında ciddi olurdum. titrerdim karşımda olsa konuşamazdım ki ben kekelerdim her halde yüzüne bakmak isterdim..

Derin Devlet ile nasıl tanıştığını sorardım..

Hangi spor takımına sempati duyduğunu sorardım

O'na, gururla andımızı okurdum.

Konuyu hortlattım kusura bakmayın.

Istiklal mahkemelerini.ve milliyetcilige bakis acisini.
Hitler politikasini
Bugun ki kurt sorununu
Aleviler hakkinda ki dusuncesini.
Dersim katliami.

Harf inkılabı ile ilgili birkaç özel sorum olurdu herhalde (:

Konuşamazdım sanırım izlerdim onu. Halini, tavrını, gözlerini, saçının her zerresini zihnime kazırdım. Sonra çok yalnızız be Atam gel artık derdim. Susardık.

Nutkum tutulur tek bir kelime dahi edemezdim sadece ona bakar ve ağlardım.

Kemalizm diye bir akim yarattilar,tek alakasi adinizdaki 'Kemal' efendim ; derdim.
Buyuk ihtimal o da bana katilirdi.

Yüzüm tutmazdı konuşmaya.Sadece gözlerimi gözlerine kilitleyip otururdum.
Ağlardım.

İstiklal Mahkemeleri'ni neden kurduklarını ve dar ağaçlarında neden din adamlarını astıklarını sorardım.
Samsun'a çıktığında neden ben buraya Sultan Vahdeddin'i temsilen geldim demediğini ve o maddi kaynağın nereden geldiğini sorardım ?

Karaciğerinizi tüketecek kadar neden bu kadar uğraştınız ki kanı beş para etmez insanlar için ?

Boşuna Savaş vermişsiniz.
Ulke icin can verenlerin kemiklerini sızlatıyoruz.
Bizim milletimize iyilik yaramazdı be Atam.

Ah paşam geri dönme ihtimaliniz hiç mi yok size çok ihtiyacımız var .. demek isterdim

Valla seni burda putlastirdilar haberin olsun ilkokulda seni allah saniyordum dusun o derece. Derdim.

nasıl kurtarıcaz bu devletii bu zamanda.?

Karşılıklı kadehlerimizi kaldırır sadece''Neden bizler için bu kadar mücadele ettin''derdim.

kızılay'ı iyi düşünmüşsünüz de ulus'taki yolları çok dar yaptırmışsınız. trafikten canımız çıkıyor vallahi.

Geri