Atatürk'le Karşılıklı Otursaydınız Ne Konuşurdunuz?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 902 gün önce görüldü
Atam,önderim. Türk solunu neden bu ulkeye yerleştirmeden, gittin... Sen varken ne alevi sorunu vardı bu ulkede, ne kürt sorunu.. her zaman düşüncelerimdesin..

Bize çocukken hep seni anlattılar. Her yerde senin rrsmin vardı. Seni kutsal zannederdik hep.
Senin hakknda bir şey duysak çarpılırsınız derdik.
Sonra büyüdük. Insanlar meğer ikiye bölünmüş.
Nedenlerini araştırdım biraz.
Kısaca yanlış TARİH dedim.

Ha senden nefret etmiyorum. Ne doğru ne yanlış onu bile bilmiyorum. Çünkü her şey yanlış bu ülkede.
Sana tapan bir nesil var. Sevmek farklı ama ilahlaştırmak farklı. Bu yüzden uzak durdum her şeyden.

Ha birde atam gerçekten boşuna onca insan öldü.
Şuan bizler için can veren onca milletin şehit analari ,babaları kardeşlerinin kemikleri sizlıyor.

Çanakkale savaşında her milletten insanlar varken şimdi ırkçılık yapılıyor. Kimse kimseyi istemiyor.
Ha birde şunu diyeyim, hani her şey Atatürk ya, her yer sen değil atam. Her yer ölen şehitlerdirm
En çok da onları unutup onlar anilmadigi için kızıyorum.

Şimdilik bu kadar.

Karşılıklı içerdik kesin..Sonrada devleti kurtarmak için neler yapabiliriz onları konuşurduk..

Bu kadar nankör adamların başında yer alacağı partiyi neden kurdun derdim.

Bazı konularda daha sert davranması gerektiğini söylerdim bazıları şöyle etti böyle etti diyor ama yanlış çok hafif hatta yetersiz davrandı.. Mesela Said Nursiye neden dokunmadı? Şeyh saidden daha mı masum biriydi ki bence değil..

Ben benle savaşsın ama böyle açık fikirli insanlardan korkmam ama sinsi sinsi ülkenin altını oyandan daha çok korkarım..

Tarikatlarla mücadele konusunda daha iyi mücadele etmesini isterdim ancak buna karşın din eğitimine daha önem vermesini doğru bir din anlayışı için en az ekonomi kadar uğraş vermesini isterdim..

Batumu da geri alsaydı keşke zaten bu ülkeye bir tek o hizmet etti onun ölümünden sonra diğerlerinin bir gram bile faydaları olmadı ne inönü ne demirel ne tayyip ne şu ne bu.. Elimizdekini kaybetmezsek iyi..

Mesela İsmet paşa istese 2.dünya savaşı şartlarını kullanıp batuöu falan alabilirdi ama o potansiyeli kullanamadı..

atam nolur dedemleri avrupaya sürgün et kesinlikle giresuna gönderme derdim.......

Eliniz ayağınız bir birine dolanmazsa hepiniz yaparsınız.

Geri