Yabani
Elmas Üye
-
-
-
-
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
@YiLDiZ Uşakizade ailesi, M.Kemal paşanın eşinin ailesi. Ama birçok Uşakizade, M.Kemal paşayı sevmez. Bu insanlar devlet kurumlarına çok fazla insan yetiştirmiş bir aile. Üstüne üstlük Türk. Şimdi bu aile vatan haini mi, ermeni mi, yoksa rum mu?Atatürk'ü kimlerin sevmediğini hepimizde çok iyi biliyoruz bence;dd
Birinin hatalarının olması yanlış bir şey değil. M.Kemal paşanın hatalarını tarihçiler tartışabilir. Bu bizim alanımız değil. Lakin kısa sosyolojik bir konuyu söyleyebilirim. Bugün toplumumuzun gerizekalı ve insanlıktan çıkmış olmasının en büyük sebebi eğitim sistemidir. Hani bugün küfür ettiğiniz AKP var ya, hah işte öyle bir partiye oy verecek toplumu eğitim sisteminin mantık ve ahlak eğitimi yönünden eksik olması. Örnekler çoğaltılabilir, insanların hatalarının tartışılması yanlış bir durum değil. Yok M.Kemal'in yanlışları tartışılamaz diyorsan sende zaten zihnen AKP'lilerden farklı değilsin demektir.Neymiş misal mk' nın hataları coinci gardaş? De bana
Bizim eğitim sistemi maalesef endoktrinasyon temelli bir eğitim sistemi. Çocukluktan itibaren rahat hazır ol iyi dersler, sağol, rahat hazır ol iyi dersler sağol. M.Kemal paşanın tüm okullarda resmi ve büstü var. Ama ondan öteye gidilmiyor yüz yıldır. İsveç gibi olmak istiyoruz ya? Onlar gibi olmak için önce eğitimi düzelteceğiz. Çocuklara sen küçüklükten itibaren komut ile yetiştirirsen bu çocuklardan gelecekte bilim veya akıl üretmelerini bekleyemezsin. Bak bir çoğumuz üniversitenin ilk yıllarında akademisyen sınıfa girdiğinde ayağa kalkardık otomatik olarak. Çünkü çocukluktan itibaren bu bizim bilinçaltımıza işlenmiş. Bu eğitim sistemi sende iyi biliyorsun bize bir fikir veya akıl üretecek hiçbir şey vermedi. Sadece önümüze hazır bilgileri getirdi, ezberle geç modeli yaptı. Yurt dışında üniversitede bunun farkını (acısını) hissediyorsun.@WarrenBuffett eğitim sistemini adam daha nasıl yapsın sana. Sen okulda ne anlatırsan anlat. Kanı bozuk aileler evde çocukları zehirlemeye devam etti. Erdoğan'ın yarısı kadar iktidarda kalmadı adam ve sıfırdan ülke kurmaya çalışırken öldürüldü. MKA tartışılır tabi. Ama monarşi altında yönetilen bi halk icin bu fazla lüks. Sen getir bana ülkeyi İsveç ayarına. En fazla ben elestirecem.
Doğru diyorsun ama onun hatası olmasa bile ilk o vesile oldu. İsteyerek veya istemeyerek. Devlet adamlığı böyle bir şeydir. O kadar ince bir noktadır ki, sen vesile olmasan bile yapacağın bir ufak hata kartopu çığ metaforu gibi büyür büyür sonunda çığ olup ülkenin üzerine düşer. M. Kemal hatalarıyla, yanlışlarıyla bu dünyadan ayrıldı gitti.Tamam. @WarrenBuffett güzel.
İlkokulda tek tip kıyafet. Rahat hazı ol. 3 numara saç. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Büst..
Bunlar Kuzey Kore kafası. Tabiki güne uygun değil.
Ama işte ne dedin, millet patates ise ülke milletin kararına bırakılamaz.
Tek partili dönem ve sonrasında vesayet ve baas rejimi aslında ülkeyi kendi halkından koruyordu.
Ama bu işler 80 sene dayanmadı. Bir noktada ipler gevsetildi ve güm. Al sana democracy!
Bunlar MKA'nın suçu veya hatası değil.