Atatürk’e olan kin

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ülkenin yarısından fazlası sevmiyor.acaba neden?
IMG_5464.jpeg
IMG_5465.jpegIMG_5466.jpeg
IMG_5467.jpeg
IMG_5468.jpegIMG_5469.jpeg
IMG_5470.jpeg
IMG_5472.jpeg

Ülkemizde hiçbir şeyin ayarı yok. Bir kısım aşırı seviyor, bir kısım aşırı nefret ediyor. Aşırı sevgi de, doğal olarak aşırı nefreti doğuruyor. Bu sadece M.Kemal için değil, toplumdaki herhangi bir siyasi lider & kanaat önderi için de geçerli. M. Kemal paşanın yanlışlarını söylemeye kalkıyorsun bir taraf, doğrularını söylüyorsun başka bir taraf küfür ediyor. Dolayısıyla tarihsel figür & liderlerin yanlışlarını ve doğrularını görmek mümkün olmuyor.

Dolayısıyla da Türkiye 100 yıldır yerinde sayıyor. Bir arpa boyu yol alamıyor.

yıllardır sistematik şekilde yapılanlar karşısında bu millette ataya sevgi ve saygı azalmazken ülkenin yarısından fazlası sevmiyor demek : /

Atatürk'ü kimlerin sevmediğini hepimizde çok iyi biliyoruz bence;dd

kuyruk acısı diyelim biz ona.
geçiştirelim

Atatürk'ü kimlerin sevmediğini hepimizde çok iyi biliyoruz bence;dd
@YiLDiZ Uşakizade ailesi, M.Kemal paşanın eşinin ailesi. Ama birçok Uşakizade, M.Kemal paşayı sevmez. Bu insanlar devlet kurumlarına çok fazla insan yetiştirmiş bir aile. Üstüne üstlük Türk. Şimdi bu aile vatan haini mi, ermeni mi, yoksa rum mu?

Birini sevip sevmemek, kişinin tekelinde değildir. Bazı özelliklerini sever, bazısını sevmez. Bu konuda da kimseyi yargılayamazsın. Tabi bir de vatan hainliği seviyesi vardır, onun zaten tartışılacak bir tarafı yoktur.

dedelerimizi bir günde cahil etti.

ülkenin önde gelen ulemalarını ve hocalarını astı.

Neymiş misal mk' nın hataları coinci gardaş? De bana
Birinin hatalarının olması yanlış bir şey değil. M.Kemal paşanın hatalarını tarihçiler tartışabilir. Bu bizim alanımız değil. Lakin kısa sosyolojik bir konuyu söyleyebilirim. Bugün toplumumuzun gerizekalı ve insanlıktan çıkmış olmasının en büyük sebebi eğitim sistemidir. Hani bugün küfür ettiğiniz AKP var ya, hah işte öyle bir partiye oy verecek toplumu eğitim sisteminin mantık ve ahlak eğitimi yönünden eksik olması. Örnekler çoğaltılabilir, insanların hatalarının tartışılması yanlış bir durum değil. Yok M.Kemal'in yanlışları tartışılamaz diyorsan sende zaten zihnen AKP'lilerden farklı değilsin demektir.

@WarrenBuffett eğitim sistemini adam daha nasıl yapsın sana. Sen okulda ne anlatırsan anlat. Kanı bozuk aileler evde çocukları zehirlemeye devam etti. Erdoğan'ın yarısı kadar iktidarda kalmadı adam ve sıfırdan ülke kurmaya çalışırken öldürüldü. MKA tartışılır tabi. Ama monarşi altında yönetilen bi halk icin bu fazla lüks. Sen getir bana ülkeyi İsveç ayarına. En fazla ben elestirecem.

@WarrenBuffett eğitim sistemini adam daha nasıl yapsın sana. Sen okulda ne anlatırsan anlat. Kanı bozuk aileler evde çocukları zehirlemeye devam etti. Erdoğan'ın yarısı kadar iktidarda kalmadı adam ve sıfırdan ülke kurmaya çalışırken öldürüldü. MKA tartışılır tabi. Ama monarşi altında yönetilen bi halk icin bu fazla lüks. Sen getir bana ülkeyi İsveç ayarına. En fazla ben elestirecem.
Bizim eğitim sistemi maalesef endoktrinasyon temelli bir eğitim sistemi. Çocukluktan itibaren rahat hazır ol iyi dersler, sağol, rahat hazır ol iyi dersler sağol. M.Kemal paşanın tüm okullarda resmi ve büstü var. Ama ondan öteye gidilmiyor yüz yıldır. İsveç gibi olmak istiyoruz ya? Onlar gibi olmak için önce eğitimi düzelteceğiz. Çocuklara sen küçüklükten itibaren komut ile yetiştirirsen bu çocuklardan gelecekte bilim veya akıl üretmelerini bekleyemezsin. Bak bir çoğumuz üniversitenin ilk yıllarında akademisyen sınıfa girdiğinde ayağa kalkardık otomatik olarak. Çünkü çocukluktan itibaren bu bizim bilinçaltımıza işlenmiş. Bu eğitim sistemi sende iyi biliyorsun bize bir fikir veya akıl üretecek hiçbir şey vermedi. Sadece önümüze hazır bilgileri getirdi, ezberle geç modeli yaptı. Yurt dışında üniversitede bunun farkını (acısını) hissediyorsun.

İyi bir asker olabilirsin, iyi bir stratejist de olabilirsin. Ama bu iyi bir devlet adamı olacağın anlamına gelmez. M.Kemal paşa elbette Türkiye için çok şeyler yapmıştır. Ama maarif ve toplumsal sosyoloji konusunda da maalesef çokça hatalar yapmıştır. Zaten bu hatalarından dönmeye başlayacaktı ki, zehirle öldürüldü(siroz). İşte bahsettiğim bu eğitim sistemini Yahudi pedagoglara yaptırdı ki maalesef bunun acısını yaşıyoruz şuan da biz. M. Kemal paşa biliyorsun ki Yahudi bilim adamlarını vermemişti Hitlere. Bazıları ülkeye faydalı oldu, ama bazıları çok ciddi zararlar verdi.

Monarşiye gelirsek; Şuan da herkesin kaçmak için yarıştığı batıdaki devletlerin çoğunluğu Monarşi. İsveç bile monarşi :) şimdi onlar geri mi kaldılar yoksa biz mi geri kaldık? Kardeş bazı konular vardır ki halkın inisiyatifine bırakılamaz. Çünkü halk çoğu zaman gerçeği göremez. Ben egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözüne de karşıyım. Al son yüzyıldır egemenlik milletin elinde, ama ülkemiz ne halde? Dünyanın en zengin coğrafyasında sefalet içinde yaşıyoruz. Mutlak suretle bir seçkinler sınıfı olmalı. Devleti aile geleneğinden gelen bağlarla ayağa kaldıracak, kökü ve soyu bilinen sağlam insanlardan oluşturacağın seçkinler sınıfı üzerinden devlet yol alır.

İngiltere buna çok güzel örnektir. Avam kamarasının kararları eğer ki Lordlar kamarasından geçmezse onaylanmaz. Seçilen iktidarlar asla ve asla emniyet, istihbarat, ordu atamalarına asla karışamaz. Sosyal politikaları belirler, ekonomi politikalarını belirler, aile ve sağlık politikalarını belirler. Biz de her gelen iktidar kendi adamlarını ve yalamalarını getiriyor, yiyor içiyor af buyur hacetini yapıp hesabı ülkeye kilitliyorlar. M. Kemal paşa belki bunlara vesile olacak şekilde devrimler yapmadı ama, maalesef sonuçları bu oldu.

Daha konuşulacak çok konu var da, bunlar şimdilik yüzeysel girdiklerim. Yoksa bu konuyu bir ay konuşsak bitmez.

Tamam. @WarrenBuffett güzel.
İlkokulda tek tip kıyafet. Rahat hazı ol. 3 numara saç. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Büst..

Bunlar Kuzey Kore kafası. Tabiki güne uygun değil.

Ama işte ne dedin, millet patates ise ülke milletin kararına bırakılamaz.

Tek partili dönem ve sonrasında vesayet ve baas rejimi aslında ülkeyi kendi halkından koruyordu.

Ama bu işler 80 sene dayanmadı. Bir noktada ipler gevsetildi ve güm. Al sana democracy!

Bunlar MKA'nın suçu veya hatası değil.

Ya bir rahat bırakın adamı. Ben Atatürk'ü seviyorum, savunuyorum,.... diyenlerin Atatürk'e ve ülkeye sevmeyenlerden daha fazla zarar verdiğini düşünüyorum. Mesela faşist Evren'de sözde en keskin Atatürkçüydü. Bahçeli'de güya Atatürk sevdalısı,.......
Sevmeyenleri en azından tanıyorsun ve ona göre hareket ediyorsun ama seviyorum deyipte arkadan hançerleyenler daha tehlikeli. Ülkedeki devlet yöneticileri ve kadroları genelde sözde Atatürk'ü seven ve savunanlardan oluşuyor ve ülkenin geldiği nokta itibarıyla kimin gerçek Atatürk düşman olduğunu görmeyenlere bir lafım yok.

Tamam. @WarrenBuffett güzel.
İlkokulda tek tip kıyafet. Rahat hazı ol. 3 numara saç. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Büst..

Bunlar Kuzey Kore kafası. Tabiki güne uygun değil.

Ama işte ne dedin, millet patates ise ülke milletin kararına bırakılamaz.

Tek partili dönem ve sonrasında vesayet ve baas rejimi aslında ülkeyi kendi halkından koruyordu.

Ama bu işler 80 sene dayanmadı. Bir noktada ipler gevsetildi ve güm. Al sana democracy!

Bunlar MKA'nın suçu veya hatası değil.
Doğru diyorsun ama onun hatası olmasa bile ilk o vesile oldu. İsteyerek veya istemeyerek. Devlet adamlığı böyle bir şeydir. O kadar ince bir noktadır ki, sen vesile olmasan bile yapacağın bir ufak hata kartopu çığ metaforu gibi büyür büyür sonunda çığ olup ülkenin üzerine düşer. M. Kemal hatalarıyla, yanlışlarıyla bu dünyadan ayrıldı gitti.

O artık onun hesabı ahirette. Ama biz hala ondan medet ummayı bir türlü bırakamıyoruz. Bak bu adamın doğru ekonomi politikaları da var. Ama Atatürkçüyüm diyen tek bir hıyar bile bunu kitaplarında bahsetmiyor. Hele hele o Yılmaz Özdil denilen y.şak. Onu iyi tanırım. Bir zamanlar ünlü bir gazetecinin yanında çalışmıştım. Onu yetiştiren adamları da tanıyorum. Atatürkçü filan değildir Yılmaz. Öyle görünür.

Hülasa M. Kemal'i neredeyse herkes kullanıyor. Bu insan hakkında mantıklı ve akılcı bir değerlendirme yapılamıyor. İyisi, kötüsü, doğrusu yanlışı hatta varsa bile ihanetleri bunların hiçbiri tartışılamıyor. Çünkü biz tarihi şahsiyetleri insan gibi değil tanrı gibi görüyor.

Sosyolojik ve mantık olarak çok fazla problemlerimiz var. Sürekli halının altına süpürülen. Şimdi şimdi açığa çıkmaya başladı. Çözülür çözülür ama kansız ve kolay olacağını hiç zannetmiyorum.

Her görüşe katılmasam da saygı duyarım.
Ancak Anti-Kemalist tenekelerinin içinden geçmeyi kendime her zaman görev edinirim.

İmamoğlu sevmiyor. Özel de sevmiyor. İhanet ediyorlar.

Geri