Atatürkçülük ve Atatürk'e Saygı

Konu sahibi son olarak 2624 gün önce görüldü
ne demiş atam: sağlam kafa (BEYİN) sağlam vücutta bulunur...

bu da şurda kenarda dursun

Hayır ataturk düşmanı yapılar belli. Pkk fetö. Gücünü milletten almış ülkenin kurucusu, tüm dünyanın önünde saygıyla eğildiği bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz ataturkle gelmiş geçmiş hiç bir iktidarın başbakanın cumhurbaşkanının haşa sorunu olmamışken ve ona bağlılık yemini etmişken ilkelerine bağlılıklarını defalarca bildirmişken siz kim oluyonuz da Atatürk'e hakaret ediyorsunuz. Aramızda millet var. Kanla sulandı bu topraklar. Bu ülkenin kurucusuna hakaret vatana ihanettir. Vatana ihanetin sebebi olmaz bedeli olur. Allahuekber!

ben birşey sormak istiyorum Atatürk başı kapalı hatta siyahşarşaf giymiş birisiyle evlendi
şimdi şöyle birşey var atatürke saygı diyoruz ama başı kapalı olanlar meclisten kovuldu
okula alınmadı yemintöreninden kovuldu yani bir sürü şeyler oldu bunlar yapılırken atatürk e saygısızlık yada düşüncelerine saygısızlıkmı yapıldı?
Atatürkü örnek alan bir toplum onun bu davranışını kabul etmiyormu?
bu forumda bile başörtüsünü dillendirenler var bunlar ihanetmi ediyor atatürk düşüncesine
atatürk düşüncesi sadece belli bir çerçeve içerisindemi geçerli.
Atatürk öldükten sonra paradan onun fotosunu kaldırıp kendi fotolarını koyan ve bugibi bir çok değişiklik yapan ismet inönü atatürke ihanet etmişmidir?

ben bunları merak ettim forumun bilgi birikimi çok olan arkadaşlara sormak istedim aydınlanmak amacıyla.:hi:

"Latife hanım evlendiğinde başörtülü değildi. O dönemin koşullarını göz önüne alarak muhafazakar tepkiyi üstüne çekmemek için kendine özel bir örtünme biçimi yarattı. 1925 yılında boşandı. Boşandıktan sonra da başı açık yaşadı. Latife Hanım'ı başörtülü bir kadına örnek gösterirken; bu duruma dikkat etmek lazım. Onun durumu, Çankaya'da göz önünde olan bir cumhurbaşkanı eşi olarak taşıdığı sorumluluktan ileri geliyordu. Dönemin koşullarını yerine getirmek için, Türkiye'nin içindeki muhafazakar cephenin kışkırtılmamasına neden olmak için kapalı geziyordu. Ama Latife Hanım, başı açık bir kadındı. Cumhurbaşkanlığı döneminde Mustafa Kemal ile birlikte gezilere giderken başı hep kapalı ancak, evin içinde ailesiyle olduğu durumlarda başı açıktı. Misafir ağırlarken başına bir örtü koyuyordu. Hatta, nikah günü tarif edilirken, 'oradan bir örtü aldı geldi' diye anılarda tarif ediliyor.''
demiş bir yazar kitabında...

2nBgBj.jpg

bu da şöyle bir kenarda dursun

İsmet ezik bi kişilik. Para basmaya çalışması ondan. Cin olmadan adam çarpma derdinde. Ataturk üstte bi yerde durur arkadaş. Kendini de yırtsan altında kalırsın. Şimdiye kadar ataturk olmaya çalışan olmadı. Böyle bi millet düşmanı gelmedi dünyaya henüz hamdolsun. Eğer gelirse millet kafasını ezer.

Çanakkale'de yedi düvel'e karşı Allah yolunda İslam için savaşan halkımız, Selanikli sayesinde maalesef Laik bir devlete kavuştu.

arkadaşın bu yorumunu hakaret ve nefret propagandası olarak gerekli birimlere şikayet etmek istiyorum arkadaşlar. bu konularla emniyet mi ilgileniyor bilen var mı.

O Selanikli başkomutanlığında allah yolunda savaştı o halk. Akıllı ol. İmana gel. Ateistlik yapma forumda. Milli irade ataturk diyor. Sen ve bikaç fetö artığı Atatürke hakaret ediyo. Reisimizin demokratik yeni türkiyesi sayesinde rahat konuşuyorsun. Ama ifade özgürlüğünü aşar bu. Cezası ağır olur kurtuba

arkadaşın bu yorumunu hakaret ve nefret propagandası olarak gerekli birimlere şikayet etmek istiyorum arkadaşlar. bu konularla emniyet mi ilgileniyor bilen var mı.

Bize ispiyon yakışmaz. Arkadaşı islama davet edelim. Doğruyu bulacaktır. Allah hidayet versin

atatürk düşmanları,istediğiniz kadar karalamaya asılsız şeylerle suçlamaya çalışın , dünya sizi "koyun zkenler" olarak tanıyor ve konuşuyor

Atatürk'e hakaret edenler vatansızdır. Dinsizdir. Töresizdir. cCc başbuğ Atatürk cCc

İnsanlar doğduğu yere nispet edilir. Buhari(Buharalı), Tırmizi(Tırmiz kasabasından), Mehmet adada doğar Mehmet yerine adalı derler. M.Kemal başka yerde mi doğdu. Neyse isimlere takılmayın. Ç.Kale gerçeğini iyi tahlil edin, bu halkı ve maneviyatını derinlemesine düşünün.
Eğer ki bozulan İslam medeniyetini düzeltip kendini Halife ilan etseydi belki Fatih Sultan Mehmet'ten daha kıymetli olurdu. Ama yapmadı. Laikliği tercih etti.
Bir de her bir kelime için şikayet edilirse forumda adam kalmaz. Şimdiki Cumhurbaşkanına hakaretler gırla.
Allah kadar kimse özgürlükçü olamaz. Kendisine küfür edilmesine bile izin vermiş.
" Dinde zorlama yoktur." (Bakara/256)
"De ki: 'Gerçek Rabbinizdendir.' Dileyen inansın, dileyen inkar etsin." (Kehf/29.ayet)
Siz şurda iki kelimeye sabredemiyorsunuz.

Adam gerek gördüğü ayetleri, başlık ile beraber not defterine yapıştırıp kenarda tutuyor. Yeri geldikçe bir bir serpiştiriyor.

Bkz: dersine çalışıp gelmiş ...

"Onlara, “Allah’ın indirdiğine uyun!” denildiğinde, “Hayır, biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz (yol)a uyarız!” derler. Peki ama, ataları bir şey anlamayan, doğru yolu bulamayan kimseler olsalar da mı" (Bakara/170.ayet)

"Onlara, “Allah’ın indirdiğine (Kur’an’a) ve Peygamber’e gelin” denildiğinde onlar, “Babalarımızı üzerinde bulduğumuz din bize yeter” derler. Peki ya babaları bir şey bilmiyor ve doğru yolu bulamamış olsalar da mı? (Maide/104.ayet)

Atalar dini Bizantizm

Geri