Atatürk ve laiklik

S
  • Kullanıcı She`
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İlke ve İnkılapları
Adamı bebek katili bile yaptı :) buna yuh denir herhalde. neyse yaşına veriyorum ;)

UrophLed limonla iyidir hacım :D

Dersimdeki ani 25 bin kişilik nüfus düşünün içinde bebekler de var. .
Ben onu demek istedim. . Neden birden o yılda düştü acaba o kadar nüfus? Sorgulamak istersen, söylenecek çok şey var..

Din cephesinden gelmeyin, çünkü bu ahliyle beş vakit namaz kılsa, ibadetlerini eksik yapsa bile benim için bir anlamı yok. Ben vicdanlı olup olmamasına bakıyorum. Bence çok acımasız birisi ..

Diyeceklerim bu kadar.. :)
O dönem Nazım Hikmet'e Refik Halit Karay'a ve aydınlara yaptığı zorbalıkalrdan bahsetmedim bile ;) Nereden tutarsan tut, her türlü elinde kalıyor...

Demokrasi ve özgürlükleri savunmaya devam edin bu güzel bir şey, ancak bunu bir adamın arkasına sığınarak değil, kendiniz olarak yapın. İnanın o zaman değeriniz daha çok olur.. :)

Ben onu demek istedim. . Neden birden o yılda düştü acaba o kadar nüfus? Sorgulamak istersen, söylenecek çok şey var..

Din cephesinden gelmeyin, çünkü bu ahliyle beş vakit namaz kılsa, ibadetlerini eksik yapsa bile benim için bir anlamı yok. Ben vicdanlı olup olmamasına bakıyorum. Bence çok acımasız birisi ..

O dönem Nazım Hikmet'e Refik Halit Karay'a ve aydınlara yaptığı zorbalıkalrdan bahsetmedim bile ;) Nereden tutarsan tut, her türlü elinde kalıyor...

Zaten Kemalistlerin ben liberal-sol karşısında hiçbir zaman, tutarlı işe yarar bir şey söylediklerini görmedim.

Demokrasi ve özgürlükleri savunmaya devam edin bu güzel bir şey, ancak bunu bir adamın arkasına sığınarak değil, kendiniz olarak yapın. İnanın o zaman değeriniz daha çok olur..

Neyse hoşça kalın, ölü biri için kalp kırmaya değmez :)

Bir adamin arkasindan degil kendiniz olarak yapin demeden once googledan kopyala yapistir yapmayi birak.

Zaten Kemalistlerin ben liberal-sol karşısında hiçbir zaman, tutarlı işe yarar bir şey söylediklerini görmedim.

Demokrasi ve özgürlükleri savunmaya devam edin bu güzel bir şey, ancak bunu bir adamın arkasına sığınarak değil, kendiniz olarak yapın. İnanın o zaman değeriniz daha çok olur..

Neyse hoşça kalın, ölü biri için kalp kırmaya değmez :)

öyle bahsediyorsunuz ki Dersim'den, sanki hiç birşey olmamış, her şey güllük gülistanlıkmışta Atatürk yaverleriyle gidip orda bebekleri öldürmüş algısı yaratmaya çalışıyorsunuz. seninle şurda tartışmaya girmem bile benim için bir zaman kaydı ama, bir kaç birşey öğrenmen için yazıyorum. dersim katliamı olarak bahsedilen şey, isyan bastırmadır. sivil halk öldürüldü diyorsunuz, isyanı çıkaran da sivillerdir. (aşiretten sivil olarak bahsediyorum bak ne kadar iyiceyim.) operasyonu yapan türk silahlı kuvvetleridir. ölenler arasında 100+ asker(şehit) vardır. birinden bahsetmedin?!

ayrıca kayıp 25.000 değil, 13.000 bindir. büyük adamlar üzerinden tarih yapılmasına karşı olan senin gibi tipler, işinize gelmeyince sorumluluğu büyük adamlara yıkarsınız. tıpkı şunun gibi;

(bkz: kurtuluş savaşında askerler savaştı, Atatürk değil.)
(bkz: dersim isyanında insanları Atatürk öldürdü.)

merkezi hükümete, toprak ağalarının din ve milliyet adı altında halkı örgütleyip isyan çıkarmasının sonucunda çıkmış olan İSYAN BASTIRMA OLAYIDIR. katliam değildir.

buna göre bu toprak ağalarının yani feodal beylerin kışkırtıp gaza getirip isyan çıkarttığı insanların içerisindeki kafaya sahip olduğun kanaatine varıyorum. gidip karşıt gazetelerin boşbeleş yazarlarını okuyup veya youtube'da Atatürk'ü karalayan videoları ve slaytları izleyerek gelip burda konuşuyorsun. daha öğrenecek çok şeyin var çocuk.

Çok şükür artık din yaşanabiliyor pekte bir sıkıntı yok şuan laiklikle ilgili.
Eee geçmişte yapılan iğrenç uygulamar insanda bazı önyargılar bırakıyor neyse ki dini özgürce yaşayabildiğimiz bir devirdeyiz.
Laiklik temel anlamıyla olması gereken durum altını çizerek diyorum temel anlamıyla.

Burada bazı şeyleri savunan arkadaşların karşıtı olsamda şu an için daha iyi bir şekilde olduğumuzu düşünüyorum. Tabi şu an bile yetersiz, hem bahsettiğiniz etkinlik hem alevilere karşı yaklaşılamlar göz önüne alınınca daha yolumuz var.

laiklik ile dinin özgürce yaşanması arasında bir bağlantı kuramadım ben.

sorun burda Müslüman bireylerin dinlerini özgürce yaşayabilmesi değil, biz azınlıkların özgürce yaşayamamasıdır. örneği de cihangir'deki olaydır.

Burada bazı şeyleri savunan arkadaşların karşıtı olsamda şu an için daha iyi bir şekilde olduğumuzu düşünüyorum. Tabi şu an bile yetersiz, hem bahsettiğiniz etkinlik hem alevilere karşı yaklaşılamlar göz önüne alınınca daha yolumuz var.

Bunlar yıllar öncenin haberi değil, Alevi olayları zaten dünün olayı neredeyse, bir darbe oldu onda bile Alevilerin evlerine saldırdılar. Evime 5 dakikalık mesafede ak parti il binası var 2 haftadır ordan yürüyemedim dar giyen,şort giyen,topuklu giyen kadınları sıkıştırıyorlardı. Ben yaşadığımı bilirim. Keşke şuan hemen bir kere daha ramazanı yaşayabilsek de değişmediğini aksine bu kitlenin daha da cesaretlendiğini görseniz.

Atatürk laik biri olsa, dinin yaşayış tarzına karışmazdı. Atatürk laik biri değil sadece yaptığı bazı acımasız dayatmaları, laiklik ardına gizlemiştir.

Zaten, Diktatörün laiki dindarı, şuncusu buncusu olmaz. Diktatörler sadece diktatördür.

Arkadasin banini açar misiniz 2 dk bir şey demek istiyorum.

Bunlar yıllar öncenin haberi değil, Alevi olayları zaten dünün olayı neredeyse, bir darbe oldu onda bile Alevilerin evlerine saldırdılar. Evime 5 dakikalık mesafede ak parti il binası var 2 haftadır ordan yürüyemedim dar giyen,şort giyen,topuklu giyen kadınları sıkıştırıyorlardı. Ben yaşadığımı bilirim. Keşke şuan hemen bir kere daha ramazanı yaşayabilsek de değişmediğini aksine bu kitlenin daha da cesaretlendiğini görseniz.

O konuda haklısınız halkın zihniyet olarak aynı kaldığı ama devletin daha az dinsel konularda bir sorun oluşturmadığı hususunda onlarla hem fikirim. Yoksa dediğiniz gibi olaylar olmakta ve bunu en yakından yaşayan sizler bilirsiniz. Tabi bazı şeyleri dile getirenler kendi yaşadıklarına bakarlar kendi yaşattılarına değil.

Maria Puder aman kalsın bi daha uğramasın bile mümkünse.

Yahu yetti ama bu ülkede yaşayipve ülkenin değerine kurucusuna ettiği laflar milletin.

Diktatör görmemişsin. Sıfırdan ülke kuruyorsun. İmparatorluk kalıntısı içinden.
Böylesini Osmanlının haremine koysan az .

Sidik yarışına döndü kapanması yakındır.
Hayır dediğimin kimseye batcak bir tarafı veya incitecek tarafı varsa bizzat söyleyin editleyeyim nedir bu tez çürütme edasıyla saçma salak örnek vermeler yahu.

Apaçık olanı göstermek zorunda bırakılmaktan hoşlanmam, göstermem gerekse bile bu başka düşüncelere saygısı olan,at gözlüğü takmayan bireyler için olacaktır. Tartışmaya açık bir konuda fikrine ters düşen bireylere karşı saldırganlaşan, sokak ağızına bürünen,karşı gelme isteği ile seviyesizleşen insanlara vakit harcayıp tartışmam,dikkat ediyorum da hep aynı sonucu alıyorsunuz. Madem tartışmayı bilmiyorsunuz,karşıt görüş kaldıramıyorsunuz öyleyse tartışmaya açık her konuda baş göstermeyin.Herkes size 'he tamam' diyor,ben olsam sorunu kendimde arardım. Zaman harcayıp başka cevap atmayacağım için istediğiniz kadar debelenip hakaret edebilirsiniz. Size iyi günler.

Özgürce din yaşamak demişim altına müslümanlar işte şunu dövmüş oruç tutmamış diye bunu vurmuş haberini paylaşıyor.
Özgürce dini yaşamayı gayrimüslimleri dövmek mi sandınız yahu.
Sokakta büyüdük oğlum salon dilimi istiyorsun veya elimi önüme bağlayıp majesteleri dememimi bekliyorsun.
Hokkabaz tartışma veya karşıt görüşmü yaptığın şey ?
Önceden özgürce dinini yaşamıyor muydun diye sorsan tamam diyecem oysa.
Ha alkış tutan kişide burda elalemin oğluna p.ç diye hakaret eden kokoş hay Allah nedir bu çift başlılık (:

Çok şükür artık din yaşanabiliyor pekte bir sıkıntı yok şuan laiklikle ilgili.
Eee geçmişte yapılan iğrenç uygulamar insanda bazı önyargılar bırakıyor neyse ki dini özgürce yaşayabildiğimiz bir devirdeyiz.
Laiklik temel anlamıyla olması gereken durum altını çizerek diyorum temel anlamıyla.
Dinden ne anladığınız önemli? Hiçbir şey anlamıyorsunuz. Din değil İslam. Din genel bir kavram. Çok çeşitli dinler var. İslam dini, Yahudi dini, Hristiyan dini, Mecusi dini, Ateist dini vb. Müslümanları ilgilendiren İslam'dır. Yani sizin deyiminizle Laiklik olunca müslüman dinini yaşıyor öyle mi? Tabiiii. Ezanlar okunuyor, namazlar kılınıyor, oruçlar tutuluyor, hacc'a gidiliyor, Kurbanlar kesiliyor.
Kur'an'ın iki kapağı arasındaki Allah'ın buyrukları bundan ibaret mi? Miras hukukunu, Ceza hukukunu, aile hukukunu, Ticaret hukukunu ne yapacağız, nerede yaşayacağız? Bunlar devlet kurumlarında ve sosyal hayatta yaşanır. Yani İslam devletinde yaşanır. %99'u müslüman olan bu insanlar laik devlette bu hukukları yaşıyamıyor. Kısaca dinini yaşıyamıyor. Öyleyse dini iyi öğrenin. İnsanların uydurduğu Laiklik safsatasını da bilmiyorsunuz yaa...

Dinden ne anladığınız önemli? Hiçbir şey anlamıyorsunuz. Din değil İslam. Din genel bir kavram. Çok çeşitli dinler var. İslam dini, Yahudi dini, Hristiyan dini, Mecusi dini, Ateist dini vb. Müslümanları ilgilendiren İslam'dır. Yani sizin deyiminizle Laiklik olunca müslüman dinini yaşıyor öyle mi? Tabiiii. Ezanlar okunuyor, namazlar kılınıyor, oruçlar tutuluyor, hacc'a gidiliyor, Kurbanlar kesiliyor.
Kur'an'ın iki kapağı arasındaki Allah'ın buyrukları bundan ibaret mi? Miras hukukunu, Ceza hukukunu, aile hukukunu, Ticaret hukukunu ne yapacağız, nerede yaşayacağız? Bunlar devlet kurumlarında ve sosyal hayatta yaşanır. Yani İslam devletinde yaşanır. %99'u müslüman olan bu insanlar laik devlette bu hukukları yaşıyamıyor. Kısaca dinini yaşıyamıyor. Öyleyse dini iyi öğrenin. İnsanların uydurduğu Laiklik safsatasını da bilmiyorsunuz yaa...

Haklısın usta utandım kendimden

Haklısın usta utandım kendimden
"İnsanlar arasında, bir bilgisi olmadığı halde Allah yolundan saptırmak için gerçeği boş sözlerle değişenler ve Allah yolunu alaya alanlar vardır. İşte alçaltıcı azap bunlar içindir." (Lokman/6.ayet)
Sen de usta olmaya bak. Dünya hayatı kısa.

Geri