Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yaşadığı ülkenin üzerine kurulu olduğu ilkeleri bilmemektir ki temelde siyasi bir açmaza düşürür insanı. Bilmediğin şeyi nasıl eleştirir ya da yanında/karşısında olursun?
bilmek bir genel kültürdür.
demokrasinin hakim olduğu bir ülkede de,kurucusunun değerlerini bilmelisin ki siyasi bir duruşun olabilsin.
fakat bilmeyenlerin de pek siyasetle işi olduğunu düşünmüyorum.
bilmemek ayıp değildir,hata değildir,sadece bir eksiktir.
Cahillik diyenlere yazıyorum.Kimseyi nasıl bir şekilde yadırgamak zorunluluğuna sahip değilsiniz. İsteyen istediğini öğrenir, isteyen istediği gibi yaşar. Her şeyi biliyorsunuz siz kültürlü insanlarsınız öyle mi?
Ben İlkeleri bilmiyorum diye cahil olacaksam tamam cahilim! Kime ne?
Herkes sevmek zorunda değil. Evet bilmiyorum. Aslında bilmemekte değil. Hatırlamıyorum. Hayır okulda öğrendiğiniz şeyler sanki çoğu gerçekmiş gibi yorum yapıyorsunuz. Kendinizce yorum yapabilirsiniz ama CAHİLLİK demeye kimsenin hakkı yok. Ben yarın öleceğim. Bana öteki tarafta ilkeleri mi soracaklar? Benimde düşüncem bu. İslamın şartını bilmeyenlere laf diyor muyuz? Hayır. Siz Tarihini bilemeyen yok böyle yok şöyle diyin. Ben İslamı bilir onu yaşarım. Gerisi çok umurumda değil. Bilmem gerekenleri bilir ve susarım.Ben ilkelermiş oymuş buymuş.. Millet babasının ölüm doğum tarihini hatırlamıyor. İlla Atatürk için her şeyi hatırlamak zorunda mıyız? Onca ölen şehitlerin de ölüm doğum tarihlerini ezberleyeceksiniz o zaman. Bu Ülkeyi Tek Atatürk değil, savaşan herkes kurtardı.
Benim gözümde de bu tarz yorum yapanlar cahil.
Bu cahillik değildir, avatntaj değildir ama bilmemek dezavantajdır.
Sevip sevmemeyle alakalı değil illa çekeceksiniz. Politik olarak zaten olması gereken şeyler Atatürk ilkeleri.
Başlık olarak bilmeselerde, çok kişi biliyor bir halkçılığı devletçiliği.
zorunda mıyım bilmem ne,Ne çektiniz be Türkiye.
"Cahillik" sıfatı ağır bir itham olur. Benimsemek değil; ama en azından isimlerini bilmek lazım. Bi de bu ilkeleri yanlış özümseyenler var.
Bu ülkede bir ekmeğin kaç kuruş olduğunu bilmeyen insanlar varken çok da büyük bir kusur değildir ilkeleri bilmemek.
Bilmişim faydası bana bilmemişim zararı bana.
Ancak bunu cahillik olarak nitelendiren insanlar.
Sorsan bunların tanımlarını dahi açıklayacak vaziyette bile değillerdir belki de.
Bir insanı Atatürk'ün ilkelerini bilmiyor diye cahil sıfatını koyamazsınız.
Buna kimsenin de koymaya hakkı yoktur.
Bilip bilmemek insanın kendi iradesine kalmış bir şeydir.
Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurdu, bağımsızlığımızı verdi
bizimde bu vatan için özgürlük için Atatürk'ün ilkelerini benimsemeli ve Nutuğu okuyup birleşmeliyiz
ancak o zaman bu ülke refaha ve huzura kavuşur
Bu ülkede gözümüze sokulan laiklikten başka bişey yok. Açıkcası isim olarak ilkeleri biliyorum sadece.
yakın zaman içerisindede kpss için içeriklerinide öğreneceğm.
Şu an için herhangi bir eksiklik hissetmiyorum. Ha sınav olmasada bilmek zorunda hissetmiyorum kendimi.